Last news in Fakti

30 Януари, 2023 05:46 722 2

Палестина поиска натиск върху Израел от директора на ЦРУ

  • махмуд абас-
  • рамала-
  • уилям бърнс-
  • цру-
  • израел-
  • палестина-
  • сащ

Президентът Махмуд Абас се срещна в Рамала с Уилям Бърнс

Палестина поиска натиск върху Израел от директора на ЦРУ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Палестинската автономия Махмуд Абас вчера се срещна в Рамала с директора на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) Уилям Бърнс, съобщи в. „Джерусалем пост“, цитиран от БТА.

Срещата се състоя в навечерието на посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън в Израел и Западния бряг, където също е предвидена среща с Абас.

Абас информира директора на ЦРУ за "опасните събития и израелската агресия срещу палестинския народ", съобщи официалната информационна агенция на Палестинската автономия Уафа.

В информацията се казва, че Абас е подчертал важността на спешната намеса за оказване на натиск върху израелското правителство да спре "едностранните си мерки и да спазва подписаните споразумения".

Абас също така е потвърдил необходимостта от възстановяване на политическия хоризонт въз основа на международната легитимност, за да се постигне сигурност и стабилност за всички в региона, така че палестинците да могат да създадат независима държава със столица Източен Йерусалим.

По-рано Бърнс се срещнал с палестински служители по сигурността и обсъдил с тях последните прояви на напрежение и насилие. Срещата се състоя дни след като Палестинската автономия обяви решението си да спре координацията на сигурността с Израел в знак на протест срещу убийството на девет палестинци, предимно въоръжени лица, по време на израелска военна операция в бежанския лагер в Дженин.

Не стана ясно дали Бърнс е призовал палестинците да възобновят координацията по сигурността с Израел или да предприемат други мерки за деескалация на ситуацията, посочва „Джерусалем пост“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българина

    4 0 Отговор
    глас в пустиня от 1967
  • 2 шофьорът

    0 0 Отговор
    Тоя се самозабравя изтребители и подводници даже.А ние се редим на опашка за някакви изтребители...