30 Януари, 2023 14:56 2 615 45

Добивът на петрол в Русия се срива до 2050 г.

  • русия-
  • суров-
  • петрол-
  • добив-
  • сащ

А производството на суров петрол в САЩ ще се увеличи през следващите около 10 години

Добивът на петрол в Русия се срива до 2050 г. - 1
Източник: Shutterstock

Производството на суров петрол в САЩ ще се увеличи през следващите около 10 години, достигайки до между 11 и 16 милиона барела на ден към края на това десетилетие, сочи проучване на "Бритиш петролиъм" (BP), публикувано на сайта на петролната и газова корпорация.

Две южноамерикански страни също ще увеличат производството си на петрол през този период - Бразилия (до около 5 милиона барела на ден) и Гаяна (до около 2 милиона барела на ден).

Петролните добиви на страните от Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), както и на повечето държави, които не членуват в нея, през този период ще намалеят, прогнозира "Бритиш петролиъм".

През целия период до 2050 г. добивът на петрол в Русия намалява, според изследването. Прогнозира се спад от 11,5 милиона барела на ден през 2019 г. до 5,5-6,5 милиона барела дневно през 2035 г. и до 2,5 милиона барела или дори по-малко на ден през 2050 г.

Между 2030 г. и 2040 г. добивът на петрол в САЩ се очаква да намалее поради изчерпване на находища, а тези на страните от ОПЕК да се увеличат. Организацията възприема по-конкурентна стратегия на фона на ускоряващия се спад в търсенето на петрол, отбелязват авторите на проучването, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Истина

    24 45 Отговор
    Започва затваряне на кладенци поради липса на западни части.Това окрито го говорят руснаците.

    Коментиран от #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сайта ФЕК@Л БГ

    21 16 Отговор
    До 2050 е има сааааамо дъъъъърж@ва Рууууусия всичко останло ше са п. ър.... во.бит... ни пе... щ.ерн.... яци
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Стоян Александров

    45 5 Отговор
    Ехееееее, че то 2050 е след есна година бе, браво. Лелеееее какъв взор, какъв поглед в бъдещето. Че човек да Ви завиди и на оракулските уменоя бе... Абв Вие една нормална статия, есна умна и изпълнена с някалви доказателства и умисъл статия ще чуснете ли тук, бе ? То човек като Ви чете се чуди да се смее ли, да пшаче ли, какво да прави. Ами как да Ви вярваме бе ? Аз само заглавията и коментарите чета тук ..
  • 12 Толкова

    53 8 Отговор
    плиткоумо написана статия те бях чел. Ако САЩ имаха толкова петрол, нямаше да грабят от араби и нансякъде по света. И войната срещу Русия е само и единствено за нефтените и газови залежи на Русия. СЯЩ нямат качестнен нефт, пълен им е с боклуци като тях самите и е труден и скъп за пречистване. Малоумници пишат малоумни статии.

    Коментиран от #17

  • 13 да де

    34 5 Отговор
    Абе смешници не ви ли омръзна да побликувате глупости в тоя измислен сайт не чувствате ли, че ефекта винаги е обратен на старанията ви.
  • 14 Объркано Атлантиче

    32 9 Отговор
    Сривът на долара вече е в движение.Отношенията между Саудитска Арабия, Русия и Китай станаха много близки. Оръжейните и енергийните сделки се превръщат в опора на търговията и това доведе до тихо, но стабилно дистанциране на саудитците от долара.
    Вече няма да има една единствена чуждестранна валута, която поема ролята на световен резерв, както бе валутна кошница, контролирана от МВФ, наречена специални права на тираж.
    Последиците от загубата на статута на резервна валута ще бъдат опустошителни за икономиката на САЩ. Това е единственото лепило, което държи система им заедно – Способността да отложим инфлацията, като я изнасяме в чужбина, е суперсила, на която се радват само САЩ. Федералният резерв може да печата пари постоянно, ако иска, за да финансира правителството или да подкрепи американските пазари, стига чуждестранните централни банки и корпоративните банки да са готови да усвояват долари като инструмент за глобална търговия. Ако доларът вече не е основният механизъм за международна търговия, трилионите и трилиони долари, които Фед създаде от нищото през годините, всички те ще се върнат обратно в САЩ по различни пътища и резултатът ще бъде хиперинфлация (или хиперстагфлация). .

    Тази динамика вече е в ход, тъй като чуждестранните притежатели на американски дългове и долари ги изхвърлят с рекордни темпове от 2017 г. насам. Процесът продължава във време, когато Федералният резерв съкращава баланса си и повишава лихвените проценти, което означа

    Коментиран от #15

  • 15 Объркано Атлантиче

    23 4 Отговор

    До коментар #14 от "Объркано Атлантиче":

    ..Процесът продължава във време, когато Федералният резерв съкращава баланса си и повишава лихвените проценти, което означава, че няма вече купувач от последна инстанция.

    Това може да е причината множество чуждестранни централни банки да подновят закупуването на златни резерви и отново да трупат ценни метали. Те изглежда са наясно какво ще се случи с долара, докато американската общественост е държана в неведение.
    САЩ жертват и европейците! ЕС ще плати страшно и кърваво за фалита на САЩ.

    Коментиран от #45

  • 16 Мишел

    23 8 Отговор

    До коментар #5 от "Истина":

    Русия вече произвежда всичко, което внасяше от запада, за да добива петрол и газ.

    Коментиран от #20

  • 17 а ще има ли

    15 4 Отговор

    До коментар #12 от "Толкова":

    ЕС, който да коментира и да се радва на това????
    Въпросът е риторичен.
  • 18 Смешници

    15 3 Отговор
    То и руски петрол не ни трябваше и сложихме таван и днес в Испания още не е 5.02 и бензина скочи с 7 цента ,какво ще е края на февруари?
  • 19 Мишел

    22 4 Отговор

    До коментар #10 от "Голем смях":

    Бълнуваш. Ако знаеш случай,някой да е превзел 1 кв.метър територия на ядрена държава, обади се.
  • 20 тоест

    26 8 Отговор

    До коментар #16 от "Мишел":

    Русия вече произвежда всичко, което внасяше от ЕС, плюс че има пълна независимост от природни ресурси и ЦЯЛАТА Менделеева таблица.Плюс активиращите се връзки в БРИКС и други части на света.
    НА КАКВО ОТГОРЕ тази "демократична" злоба и зложелателност към Русия?
    Не друг сам Хенри Сисинджър ви го каза - внимателно, ще трябва да продължите да живеете в съседство с Русия! А тук заклети и надъхани пишман евроатлантици се престарават да се докарват на краварите.

    Коментиран от #22, #41

  • 21 Стар Тъп

    21 2 Отговор
    Че нас това какво ни грее? Ние нали вече сме у Ойросъюзът? Нашия председател постанови да минаваме на фотосинтеза. Нема вече бендзинь, нема нафта. Само зимата ще е малко кофти, кога ни опадат листата!
  • 22 Менделей тъпаков

    5 7 Отговор

    До коментар #20 от "тоест":

    И кво от тва Канада Австралия Дащ са бъкани също с Ресурси плюс Африка Китай Латинска Америка и Индия
  • 23 Някой

    11 4 Отговор
    Ще, ще, ще, ще....
    Американците все говорят в бъдеще време. И все небивалици!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 12345

    9 4 Отговор
    Аз си мислех, че след наложените санкции и таван на цената руснаците са спрели добива на нефт , а то нямало такова нещо. След 18 години добива щял да намалее наполовина. Лоши новини за зеления.
  • 26 Урюрвкос

    9 1 Отговор
    най вероятно руснаците ще забранят износа на суров петрол както забраниха износа на трупна дървесина и метални отпадъци.

    Коментиран от #30

  • 27 МАЙ

    6 1 Отговор
    Ами то Симона Коприщенова е украинка, пък преписва от името на Русия...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Мнение

    9 0 Отговор
    Петролът, не беше ли на свършване? Или, само клатим гората?
  • 30 оня с коня

    7 7 Отговор

    До коментар #26 от "Урюрвкос":

    Ако си забелязал Русия "забранява" Износа на всяка Стока,която е Санкционирана от Запада с отказ за покупка за да се правят на Мъже пред оскотелия си от Глад Народ...Ама оде у тебе такава "Забележителност"?:)

    Коментиран от #32

  • 31 Българските турци

    13 2 Отговор
    След 25- 30 години нефтът вече няма да е основна енергийна суровина ! Природният газ ще е необходим малко по дълго...до към осемдесетте години и то главно за изкуствени торове ! Настъпва епохата на водорода и ториевата ядрена енергетика която ще бъде без радиоактивни отпадъци ! Ако светът оцелее от хаоса и суматохата на днешното безумие и сатаничната алчност , внуците ни след сто години вероятно ще живеят в един по свестен световен порядък !
  • 32 чукча писател

    7 2 Отговор

    До коментар #30 от "оня с коня":

    Пак не си разбрал! Русия забранява продажбата на стоки на страни, които са наложили таван на цените на тези стоки! Другите държави си въртят търговията!

    Коментиран от #33

  • 33 оня с коня

    4 4 Отговор

    До коментар #32 от "чукча писател":

    Нормално е да не съм разбрал,защото ПРИНЦИПНО ми е невъзможно да разбера Русофилската Логика,камо ли пък "Необятността на руската душа".
  • 34 Русия трябва да бъде разрушена!

    3 5 Отговор
    Рушляците ще гризат камъка здраво, тия пияници - смотаняци ще разберат къде са отишли....
  • 35 брокер

    1 6 Отговор
    Актуалната информация я има в бюлетините на Росстат - руския статистически институт. Там пише за официално за производството и потреблението на нефтопродукти. Спада за нерадост на нашите путинофили. И цените спадат, както е видно от световните борси. Кранчето се затваря.

    Коментиран от #40

  • 36 Мечока

    5 2 Отговор
    Пак гледате в паничката на шефа,аре спрете се малко.Русия ще става все по голяма като територия,до десетина години излъганите от капиталистите нации сами ще искат да се присъединят към руската федерация
  • 37 хахаха

    3 1 Отговор
    щатите явно се борят за званието Бензоколонка с ракети...:)))))
  • 38 Опа

    4 2 Отговор
    Опа, писва ми от оракули и псевдо разбирачи.
    Преди войната- Русия няма да нападне Украйна - имат интерес да продават нефт и газ. Е нападнаха ги.
    От началото на войната - Руската икономика няма да издържи и три месеца -е войната продължава година и нещо и икономика им си има.
    След шестият месец - окажва се че Русия има не само нефт и газ а и заедно с Украйна изхранват с зърно и слънчоглед повече от половин свят. А така наречения демократичен свят никак не се е посвенил да ги купува на евтени цени! Да не отварям въпроса за още един голям списък суровини.
    Краят на войната! - немски, английски, американски и какви ли не други танкове - няма да спрят войната само ще я удължат с незнайно колко време.
    Този война или ще продължи още 2години или ще запали светът.
    А Русия през 2050 ще продължава да си произвежда нефт и газ колкото си иска. Ако пък ли не. То това ще значи че светът няма да го има. Още се правете на разбираци.
    Всичко това се отнася към авторката на статията с респект!!!!
  • 39 хе хе хе

    2 0 Отговор
    Коя и тъз Гаяна ве. Тя много богата, сакам я за изгора. Тъкмо ще има с ко да си пълня Абрамса, че той горкия- петдесята по асфалт
  • 40 аха

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "брокер":

    А отчета на финансовото министерство от вчера чете ли- за първи път имат увеличение на добивите, профицита им е значително увеличен и мнооого други.Така че, ха наздраве за мераклиите.
  • 41 Голем смях

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "тоест":

    Да бе.Китайски москвичи без дори една руска част.Магазините празни .Самолетите ,които са основно западни скоро ще се приземят ..навсегда .А това ,че летят само из Россия ...Сигурно и френски пармюми правят ,и западни дрехи ,компютри ,телефони,телевизори ...хаахахха

    Коментиран от #44

  • 42 Ами

    0 1 Отговор
    То дотогава я камилата, я камилата.

    Коментиран от #43

  • 43 Поправка

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Ами":

    Камиларя
  • 44 очевидно

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Голем смях":

    не си чувал нищо за паралелен внос (явно си забравил годините, в които това беше основния начин да видиш маркови неща по нашите рафтове). Този бизнес в Русия се развива бурно (не, че там много са гледали в годините, кое влиза със съгласието на производителя и кое не). Това автоматично осигурява стоки по техните молове, дори на марки, които напуснаха руския пазар. Като сложиш и тези, които останаха, то няма смисъл да ги жалиш или да се радваш на измислици. Имат си всичко, както и преди. А, и пътуват достатъчно до Турция
  • 45 поздравления

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Объркано Атлантиче":

    Много добър анализ.
    Лека добавка - лошото икономическо състояние на САЩ, в известен смисъл определя политиката им да способстват за военния конфликт в Украйна и да не разрешават на украинците да преговарят. Проблема на САЩ е, че винаги прилагат една и съща стратегия, да решават проблемите си през провикран някъде военен конфликт (тук удариха, кьоравото, тъй като е в Европа и ЕС също влезе в капана). За техен ужас обаче, получиха отказ за съдействие от арабите, което вещае повече проблеми за САЩ, отколкото решения.
    Нещо всички санкции, които САЩ и ЕС налагат се връщат като бумеранг. Да видим какво ще се случи.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания