Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 05:48 527 2

Джо Байдън ще приеме бразилския си колега Лула да Силва на 10 февруари

  • сащ-
  • бразилия-
  • джо байдън-
  • лула да силва

Двамата лидери ще дискутират американската подкрепа за демокрацията в Бразилия

Джо Байдън ще приеме бразилския си колега Лула да Силва на 10 февруари - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън ще приеме бразилския си колега Луиз Инасио Лула да Силва на 10 февруари тази година, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА, като се позова на съобщение на Белия дом.

Агенцията отбелязва, че това става само месец, след като крайнодесни демонстранти щурмуваха правителствени сгради в столицата на Бразилия.

Двамата лидери ще дискутират американската подкрепа за демокрацията в Бразилия и как двете страни могат да продължат да работят заедно за утвърждаване на демократичните ценности в района и в целия свят, каза говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Байдън и Лула да Силва ще обсъдят също и въпроси, свързани с климатичните промени, миграцията, икономическото развитие и сигурността, допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Згрижен

    0 0 Отговор
    На тази възраст? Дано не се подхлъзне да падне, че пак избори, а Тръмп това чака!
  • 2 Ицо

    0 0 Отговор
    Ако не забрави щото деменцията не прощава