Last news in Fakti

5 Февруари, 2023 15:35 1 261 14

До 65 000 души може да стигне броят на нелегалните мигранти във Великобритания

  • великобритания-
  • мигранти-
  • брой-
  • прогноза

Това е с 45% повече спрямо 2022 година

До 65 000 души може да стигне броят на нелегалните мигранти във Великобритания - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Около 65 000 нелегални мигранти може да пристигнат в Обединеното кралство тази година, което е с 45% повече от рекорда за 2022 г. Правителството на премиера Риши Сунак е готово да предприеме драстични мерки, до и включително оттегляне от Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ), за да постави ситуацията под контрол, съобщи The Sunday Times.

В оценките си изданието се позовава на система за компютърна симулация, която по отношение на 2022 г. прогнозира резултат от 45 000 нелегални мигранти, като е сгрешила с 600 души.

Според The ​​Sunday Times на теория ситуацията с нелегалната миграция може да се подобри, ако всички мерки, обявени от Сунак през декември 2022 г., влязат в сила. По-специално, министър-председателят обеща да промени миграционните правила по такъв начин, че незабавно да експулсира всички незаконно влезли в страната. В същото време на депортираните лица ще бъде забранено да получат право да останат в Обединеното кралство в бъдеще. Законопроектът, който ще въведе по-строги имиграционни правила, трябва да бъде внесен в парламента в началото на годината.

Правителството също така се надява да приложи програма, стартирана от кабинета на Борис Джонсън, за изпращане на търсещи убежище в Руанда, които са използвали незаконни начини за влизане в Обединеното кралство. През юни миналата година ЕСПЧ реши да спре прилагането на тази схема. В тази връзка Лондон възнамерява да се опита да действа в рамките на международните си задължения, но не изключва да напусне ЕСПЧ, ако решенията му не позволят на Лондон самостоятелно да прилага миграционната си политика.

"Министър-председателят даде да се разбере, че иска да въведе законодателство, което ще вземе предвид нашите международни задължения. Този законопроект ще бъде възможно най-съгласуван с разпоредбите на международното право. Ние разширяваме границите по отношение на това, което можем законно направи, оставайки при това от членовете на ЕСПЧ. И ние сме уверени, че когато се стигне до проверка на това в съдилищата, ще спечелим", цитира The Sunday Times източник, близък до правителствения ръководител.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    18 0 Отговор
    Да са им честити!
  • 2 Политкорект

    12 0 Отговор
    Населени места за без ток над 12 часа.
  • 3 Стоян Александров

    15 1 Отговор
    65 000 само, че с ощ две нули отзад....Англия ще се идъни от розовичките. Мохамед и производните му са името най- много използвано тук у Ингландъ
  • 4 смешшковцитте да не мрънкат

    11 0 Отговор
    това заслужават лиццемеритте да се напълнят с африканци и араби и нищо чудно шериат след време ако продължава
  • 5 джентълменс

    8 1 Отговор
    това а е за всеки район в лондон само нали
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Фифи сладката

    8 0 Отговор
    Великобритания може само да диша праха на България за броя на мигрантите.
  • 9 Малко са

    8 2 Отговор
    За тази голяма държава 65000 са нищо.кажете го на оня с рошавата коса и с изцъклените очи, който много обича клоуна и иска да гледа сеир, но за чужда сметка. Добавете към тази цифра още една нула и ще има малко равенство с другите бедни държави на които им натресохте тази война. Искате само ползи, насърчавахте лудия украински шут, напълнихте го с желязо и пари и искахте война. Сега пратете няколко ститици украинки да помагат на Рошльо и семейството му, той всеки ден се хвали колко пари печели от глупостите които говори, та ще може да ги издържа. Това половин, ако не и повече от политиците са умственно недоразвити или увредени, но по нередовни сме избирателите. Като мазохисти сме, сами си го причиняваме. Самоунищожаваме се.Резултатите са на яве, както в България.
  • 10 Раданч Татлъту

    3 1 Отговор
    Нищо не е!Ънглия и ЕС имам спешна нужда от гомнопочиствачи!👳‍♂️🐵😁🥳🤡👍
  • 11 Апашев

    8 0 Отговор
    А на легалните - към 10-15 милиона индо,-пакистано хубавци :)
  • 12 украинче,развеселено

    6 1 Отговор
    Еееее,фактибг,благодаря ви-пак ме разсмивате!Страхотни сте,вие лъжата я нямате за нищо,65 000!Българи,които се завръщат от Лондон,Бирмингам,Ливърпул,разказват едно и също;положението е извъм контрол,европеец не можеш да видиш-тарамбуки,пакита и тук-там някой обратен!Така че тези 65 000 трябва да се умножат поне по 10 или 20
  • 13 Ташко

    5 0 Отговор
    Еее, нали българите и румънците им бяхме все в устите. А сега да си ги гледат тези сладури.
  • 14 Брей

    3 0 Отговор
    Що не ходят в Русия , а все на запад бягат
Новини по държави: