Last news in Fakti

7 Февруари, 2023 16:49 952 6

Черна гора и Сърбия изпращат спасителни екипи в опустошената от земетресението Турция

  • черна гора-
  • сърбия-
  • земетресение-
  • спасителни-
  • екипи-
  • турция

Броят на загиналите при земетресенията, разтърсили района вчера, достигна 3549 души

Черна гора и Сърбия изпращат спасителни екипи в опустошената от земетресението Турция - 1
Източник: БГНЕС

Черна гора и Сърбия изпращат спасителни екипи в опустошената от земетресението Турция, съобщи Хина.

Черна гора изпраща тази вечер екип от 23 пожарникари спасители в Турция, за да помогне в усилията за издирване и спасяване, след като югоизточната част на страната беше опустошена от две мощни земетресения в понеделник, каза турският посланик в Подгорица Баръш Калкаван.

Инициативата дойде от черногорския крайбрежен град Котор, който е побратимен с намиращия се до епицентъра Газиантеп.

Броят на загиналите при земетресенията, разтърсили района вчера, достигна 3549 души, а 22 168 са ранените, според официални данни, оповестени по-рано днес от президента Реджеп Тайип Ердоган.

Два екипа на сръбското вътрешно министерство за извънредни ситуации вече се присъединиха към спасителите в Южна Турция днес, съобщи Анадолската агенция. Екипите, състоящи се от 27 членове, куче търсач и 4,5 тона оборудване, бяха изпратени от Белград снощи, съобщи сръбското вътрешно министерство, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТРЕНД

    10 5 Отговор
    Имаше един астролог от Австралия, българин. Каза, че България свършва черен период 2020 г. започнал 2005 г., и от 2023 до 2025 г. ще се установи доброто в България. Но Турция започва черен период 2020 г. до 2035 г. и имало голяма възможност това да е краят на тази държава и народ. "- Два пъти България е изчезвала като държава при статичен Сатурн. Грози ли ни такава опасност и сега, когато планетата е отново статична?
    - Ами това реално вече почти се е случило. Сатурн е статичен от 2005 г. и ще е такъв до 2020 г. В началото на периода България влезе в НАТО, а малко по-късно - в Европейския съюз. Какво се случи междувременно? Съсипана беше икономиката на страната, разбита беше енергетиката, хиляди предприятия и заводи бяха затворени, крупни комбинати като „Кремиковци", кораборемонтни заводи, затворени бяха атомните блокове в „Козлодуй", изчезнаха националните авиолинии, националният киноцентър. За армията да не говорим. За железопътната компания също. Сега страната ни е принуждавана да взема многомилиардни заеми от Европа и да ги изплаща с лихвите. Тоест именно в периода на статичен Сатурн бяха отрязани почти всички стълбове, на които се крепи една държава – енергетика, машиностроене, армия, транспорт. Когато всичко това го няма, държавата реално престава да функционира. Или е марионетен слуга на чужди господари. Така е било в миналото, така е и сега. Историята се повтаря по съдържание, но облечена в нова форма."

    Коментиран от #3

  • 2 Бай Дън

    8 9 Отговор
    Утре 9 та степен.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Диктатора ердоган кога ще отзове

    3 1 Отговор
    цялата турска армия и я прати да помогне на бедстващите от земетресението...също и диктатора путин...щот трябва да се въртят далаверите с петрола, нали...и да се пълнят сметките на диктаторите
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Един

    1 0 Отговор
    Сирия - кучета ги яли
Новини по държави: