8 Февруари, 2023 11:55 664 1

Вучич: Избори в Сърбия в момента не са добро решение

  • вучич-
  • сърбия-
  • избори-
  • президент-
  • предсрочни

Сръбският президент отхвърли като неверни медийните твърдения, че на възможни предсрочни избори ще се кандидатира за премиер

Вучич: Избори в Сърбия в момента не са добро решение - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Сърбия и лидер на Сръбската прогресивна партия Александър Вучич оцени снощи, че в този момент изборите не са добро решение за Сърбия и обяви, че в сряда ще разговаря с лидера на социалистите Ивица Дачич, съобщи белградската агенция Бета. Вучич обяви, че конгрес на Сръбската социалистическа партия ще бъде проведен на 27 май и тогава ще бъдат взети решения по всички големи въпроси.

Преди това, като президент, заради програмата Сърбия 2025, а съставяме и Програма 2030, ще посетя всяка община в страната. Разбрахме, че сами трябва да работим с народа, заяви Вучич за телевизия Пинк. Той добави, че ще работи за това, преди 2025 г., средната пенсия да стане най-малко 460 евро, а средната заплата да достигне 1000 евро.

Вучич отхвърли като неверни медийните твърдения, че на възможни предсрочни избори ще се кандидатира за премиер. "Никога не съм казвал, че ще се кандидатирам за премиер", заяви той.

Вучич отбеляза, че очаква "неконтролируема ескалация" на конфликта в Украйна. Според него танковете, които западните страни са доставили на Киев, ще внесат промени на бойното поле и ще бъдат голяма подкрепа и помощ за украинците, но няма да бъдат достатъчни за отбрана от руската инвазия. След това очаквам допълнителна ескалация и решение на Запада за изпращане на самолети Ф-16 в Украйна, което ще доведе до напълно неконтролируема ескалация на военния конфликт. Очаквам много лоши новини по този въпрос, затова е важно да оставим настрана всички наши по-тесни интереси в следващите няколко месеца, каза президентът.

Вучич заяви също, че е абсолютно сигурен, че инцидентите на парламентарното заседание за Косово, когато опозиционни депутати, скандирайки "оставка" и "предателство", се насочиха към президента, са били планирани. Сръбският президент отбеляза, че на заседанието е станало ясно, че "няма единство за запазването на нашите жизнени национални интереси". Той посочи, че за решаване на ситуацията в Косово е необходим "рационален и отговорен подход".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха, ха, ха

    2 0 Отговор
    Първо президент, после премиер, кмет, общнски съветник и накрая клошар.
Новини по държави: