Last news in Fakti

8 Февруари, 2023 11:05 821 11

Оман създава въздушен мост за транспортиране на хуманитарна и медицинска помощ до Сирия

  • сирия-
  • оман-
  • помощ-
  • бедствие-
  • земетресение

Султанатът на Оман започна в сряда изграждането на въздушен мост за транспортиране на хуманитарна и медицинска помощ до сирийските райони, засегнати от земетресението, за да осигури помощ за сирийците

Оман създава въздушен мост за транспортиране на хуманитарна и медицинска помощ до Сирия - 1
Снимка: САНА

Султанатът на Оман обяви създаването на въздушен мост за транспортиране на облекчение и медицинска помощ до Сирия, за да помогне със справяне в създалата се ситуация в следствие последиците от земетресението, което удари страната в понеделник

„Султанатът на Оман започна в сряда изграждането на въздушен мост за транспортиране на хуманитарна и медицинска помощ до сирийските райони, засегнати от земетресението, за да осигури помощ за сирийците“, съобщи Оманската информационна агенция.

По-рано султанът на Оман, Хайтам бин Тарик бин Таймур Ал Саид, потвърди в телефонен разговор с президента Башар Ал-Асад във вторник сутринта, че страната му ще застане до Сирия за преодоляване на това бедствие и ще изпрати спешна помощ в подкрепа на положените усилия от сирийското правителство за облекчаване на последиците от бедствието.

Източник: САНА


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВАЛА НА СУЛТАНА

    13 2 Отговор
    всички помагат, само ние се снишавама катНАСРАНИ

    Коментиран от #4, #9

  • 2 ХАХАХА

    16 0 Отговор
    Дори Оман ще помага на Сирия, а марионетките траят като бияни задни части.
  • 3 ПРЕГЛЕДАХ ТАСС

    2 11 Отговор
    ДО СЕГА НИТО ЕДИН САМОЛЕТ НЕ Е ЗАМИНАЛ ЗА СИРИЯ ОТ РУСИЯ. ЗАЩО???????
    А ЗАЩО ЛЪЖАТ ТУКА ТРОЛОВЕТЕ ПЕ ЕДВА ЛИ НЕ ВЕЧЕ ГИ СПАСИЛИ.
    Нито един. Един!!!!!!!

    Коментиран от #7, #10

  • 4 На кой бе?

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЕВАЛА НА СУЛТАНА":

    На този който беше 500 под робство или на този който ти прати гаджалите ди да висят по границата ти и да му ги храниш?
  • 5 Някой

    15 0 Отговор
    Срам и позор за хуманния и демократичен Запад.Явно не се трогват от страданията на сирийците. Както не се трогваха от страданията им по време н организираната от същия този запад война в Сирия.
    Срам и позор и за нас, че сме част (макар и само на думи) от този запад. Президента, който уважавам, не е изпратил съболезнователна Телеграм на сирийците, камо ли някаква помощ. И от това ме е срам!

    Коментиран от #8

  • 6 Ганьо

    5 3 Отговор
    прати едно бусче стари дрипи за Турция ! Респект към Оман !
  • 7 Ехехе хе

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "ПРЕГЛЕДАХ ТАСС":

    Напротив, много заминаха....На летищата в Сирия няма как да не се видят при кацането им.Но не очаквай тук да ти напишат за това... И от Китай също помагат.. Ето, арабския свят също! Само колективните водени от САЩ не, въпреки, че държат петролни кладенци в Сирия и крадат петрол.. Ние колективните сме само по кражбите, от нас Сирия не може да чака помощ!
  • 8 Дякон Унуфрий Араллампиев

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    Крайно време е да се разбере че е изкопана голяма пропаст която вече не може да се запълни Въпроса кой на чия страна
  • 9 бокоБРАВО КИРОАЛОООАЛООО

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЕВАЛА НА СУЛТАНА":

    НЕ СЕ СНИШАВАМЕ ...ПРАЩАМЕ РПГ -ТА И БОМБИ ДА ТРЕПЯТ СИРИЙСКИТЕ ДЕЦА ...ТОВА СА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ СОЛИДАРНОСТ ...НЕ ГИ РАЗБИРАТЕ ТЕЗИ НЕЩА
  • 10 бокоБРАВО КИРОАЛООО

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ПРЕГЛЕДАХ ТАСС":

    СМООТЛ ВЕЧЕ 3 ЗАМИНАХА И НЕ СПАРТАНИ С ПЕРКИ АМИ НАИСТИНА САМОЛЕТИ

    Коментиран от #11

  • 11 Унуфрии гроу

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "бокоБРАВО КИРОАЛООО":

    Баце, Смъртана е летящо чекмедже. Съотношение летящо чекмедже / летящо мазе, но всичко е въпрос на избор...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания