Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 06:14 974 2

Петимата полицаи, обвинени за смъртта на Тайър Никълс в Мемфис, не се признаха за виновни

  • тайър никълс-
  • убийство-
  • полицаи-
  • мемфис-
  • обвинения-
  • съд

В момента те са на свобода под гаранция

Петимата полицаи, обвинени за смъртта на Тайър Никълс в Мемфис, не се признаха за виновни - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петима уволнени служители на полицията в Мемфис не се признаха за виновни по обвиненията за побоя над Тайър Никълс, включително в убийство, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Петимата полицаи, всеки от които в момента е на свобода под гаранция, се явиха на изслушване в съда вчера. По време на заседанието официално им бяха повдигнати обвинения в предумишлено убийство, нападение при утежняващи вината обстоятелства, отвличане при утежняващи вината обстоятелства и злоупотреба със служебно положение.

Полицейски видеокадри уловиха как на 7 януари след спиране за проверка на пътя служителите бият и ритат Никълс, удрят го с палка, пръскат го с лютив спрей и използват срещу него електрошок. Чернокожият мъж издъхна три дни след побоя, а смъртта му предизвика нови призиви за реформи в САЩ, но също и нови дебати за междурасовите отношения и полицейската жестокост, отбелязва Ройтерс.

И петимата обвиняеми за смъртта му също са чернокожи. Те бяха уволнени от редовете на полицията, а специализираният отряд, част от който бяха те, беше разформирован.

Шести полицай, който е бял, също беше освободен от работа. Уволнени бяха и трима спешни медици, пристигнали на мястото след побоя над Никълс, на основание, че не са дали адекватна оценка на състоянието му.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай Стоименов

    10 1 Отговор
    Какви междурасови отношения бе, те всичките нигри
  • 2 Дай на ман

    4 0 Отговор
    ...го власт и му гледай сеира . И брат си ще затри . Така ги учат на демократични цености