Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Февруари, 2023 18:30 1 733 86

Лидери от цял свят посетиха Украйна от началото на руската инвазия в тази страна

  • украйна-
  • война -
  • русия-
  • сащ-
  • джо байдън -
  • володимир зеленски -
  • киев-
  • урсула фон дер лайен

Безспорно рекордьор по визити в Киев е председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

Лидери от цял свят посетиха Украйна от началото на руската инвазия в тази страна - 1
Снимка: Туитър

На 24 февруари се навършва една година от руската инвазия в Украйна. Военните действия парализираха нормалния живот в страната, но не успяха да възпрепятстват визитите на чуждестранни лидери в Украйна и дори може би ги умножиха. Защото ако в тази страна цареше мир, едва ли толкова много лидери, а също и знаменитости, биха отишли там в рамките на 12 месеца, отбелязват изданията „Гардиън”, „Хил” и „Нешънъл нюз”. А въпреки военните действия украинският президент Володимир Зеленски успя също така на два пъти да напусне родината си и да пътува дори до друг континент, за да защитава украинската кауза.

Безспорно рекордьор по визити в Киев е председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя беше в украинската столица миналата година през април, юни, септември, ноември и се върна отново там през февруари на настоящата година. В последната от тези 5 визити тя бе придружавана от редица европейски комисари и от председателя на Европейския съвет Шарл Мишел за срещата на върха ЕС-Украйна. По време на всички тези визити Фон дер Лайен изразяваше подкрепата на ЕС за Украйна и за украинските амбиции за членство в блока. Самият Шарл Мишел посети отделно Киев преди срещата на върха ЕС-Украйна, в средата на януари на настоящата година.

От националните лидери безспорен рекордьор по визити в украинската столица е британецът Борис Джонсън. Той беше там като британски премиер три пъти миналата година, през април, юни и август. А след като се оттегли от поста си през септември, той се върна в Киев през януари на настоящата година. Между Джонсън и Зеленски дори се създаде броманс, какъвто не се наблюдава между Зеленски и друг западен лидер, отбелязват коментатори. Приемникът на Джонсън – Риши Сунак, пък беше в Киев през ноември.

Редица национални лидери предпочетоха да пътуват до Киев в компанията на техни колеги. Първата такава визита беше на чешкия премиер Петър Фиала, на полския му колега Матеуш Моравецки и на словенския премиер по онова време Янез Янша. Те отидоха в Киев в средата на март, около 20 дни след началото на руската инвазия в Украйна. Това беше първата подобна визита на чуждестранни лидери там. Отделно Петър Фиала посети отново Киев в края на октомври миналата година в качеството си на лидер на страната ротационен председател на ЕС.

Полският президент Анджей Дуда заедно с президентите на Литва, Латвия и Естония - Гитанас Науседа, Егилс Левитс и Алар Карис посетиха Киев в средата на миналия април. Дуда се върна в Киев през август. По време на тази втора неговата визита там той заедно със Зеленски откриха плоча на киевски булевард, на която бе изписано името на полския държавен глава. Идеята е на този булевард да има още плочи с имената на всички, които са оказали подкрепа на Украйна срещу руската инвазия, като всичко това ще наподобява на холивудската Алея на славата.

Друг колектив от национални лидери, чиято визита в Киев беляза съзнанията, беше съставен от френския президент Еманюел Макрон, германския канцлер Олаф Шолц, тогавашния италиански премиер Марио Драги и румънския президент Клаус Йоханис. Те бяха в украинската столица в средата на юни и френски и италиански издания дори ги нарекоха тогава „четиримата мускетари в Киев”. Броени дни след това ЕС обяви официално, че Украйна получава статут на кандидатка за членство в блока.

В Киев на няколко пъти бяха и външните министри на Франция и Германия Катрин Колона и Аналена Бербок. В края на октомври там беше и германският президент Франк-Валтер Щайнмайер. Визитите на Макрон, Шолц, Щайнмайер и на Драги не минаха и без полемика, било то заради някои изказвания на някои от тези лидери (Макрон и Шолц), разтълкувани като недостатъчно категорична подкрепа за украинската кауза, или пък заради миналите тесни връзки на някои от тези страни (Германия и Италия) с Русия. Подобна полемика тези дни беше породена и от изказване на Макрон пред френски медии, че Русия трябва да бъде победена сега, но не и смазана и че конфликтът в Украйна трябва да бъде уреден с преговори.

От Западна Европа запомнящи се визити в Украйна през изминалите 12 месеца бяха и тези на нидерландския премиер Марк Рюте през юли миналата година и на австрийския канцлер Карл Нехамер през април миналата година. Австрийският президент Александър ван дер Белен пък беше Киев съвсем наскоро, в началото на февруари, непосредствено преди срещата на върха на ЕС-Украйна.

Премиерката на Финландия Сана Марин посети Киев миналия май. Президентката на Словакия Зузана Чапутова отиде там също през май. Друга дама национална лидерка – премиерката на Дания Мете Фредериксен беше два пъти в Украйна. Първо тя посети Киев в тандем с премиера на Испания Педро Санчес през април миналата година, а тази година тя беше в Одеса в края на януари.

От балканския регион президентката на Гърция Катерина Сакеларопулу беше в Киев през ноември. А турският президент Реджеп Тайип Ердоган посети украинския град Лвов заедно с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш през миналия август. Преди това Гутериш беше в Киев през април.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пък бе на визита в Киев през миналия септември.

Любопитен факт е, че твърди поддръжници на украинската кауза в Европа и далеч от Европа – премиерката на Естония Кая Калас и доскорошната премиерка на Нова Зеландия Джасинда Ардърн така и не дойдоха в Киев. Но през юли миналата година посещение в Киев направи новият австралийски премиер Антъни Албанезе.

От САЩ в Киев дойдоха първо през миналия май тогавашната лидерка на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси, последвана през август от първата дама Джил Байдън. Американският държавен секретар Антъни Блинкън посети Киев през септември, а в края на ноември той се върна там заедно с министри на външните работи от страни членки на НАТО. След като дни наред американски представители заявяваха, че президентът на САЩ Джо Байдън не планира да посещава Украйна по повод първата годишнина от руската инвазия в тази страна, американският президент все пак направи изненадваща визита в Киев днес.

От Израел първият високопоставен представител, който дойде в Киев, беше новият външен министър Ели Коен. Визитата му беше в края на миналата седмица.

От нашата страна най-високопоставеният представител, посетил Киев, беше Кирил Петков. Той беше там в качеството му на български премиер през април на 2022 г.

Общото между всички тези посещения беше влакът, с който всички тези чуждестранни лидери пътуваха от границата с Полша до Киев. Става дума за влакова на композиция на украинските държавни железници, специално пригодена за ролята на „влак на дипломацията”. За да може пътуването да протече възможно най-добре за чуждите лидери, до последно то се пази в тайна. Освен това за комфорта на лидерите по време на пътуването във влака се грижи екип от украински дипломати, който придружава чуждите делегации, съобщават украинското издание на Би Би Си и сайтът „Визит Украйна”.

Един от кондукторите на елитната влакова композиция е Тетяна Когут. Пред украинската емисия на Би Би Си тя разказа и някои любопитни подробности относно пътуванията. Обикновено дежурният персонал във влака не знае кого ще превозва, научава го буквално, когато чуждият лидер и неговата делегация се появят на перона. Обичайното меню на лидерите, пътуващи във влака, включвало типични украински ястия, някои от които като пирожки, борш или свинско със сос се срещат обаче и в Русия, и в Беларус. Към блюдата били избирани и специални украински вина, като подборът се правел от специално назначен сомелиер. Някои от пътниците имали специални предпочитания относно храната, сервирана във влака. Фон дер Лайен била вегетарианка, Джонсън нямал нищо против да опита украинска сланина, но държал в чая му да има мляко. Синът на американския милиардер Уорън Бъфет – филантропът Хауърд Бъфет, също посетил Украйна, предпочитал да му сервират във влака храна от заведенията „Макдоналдс” или „Домино Пица”.

За всеки от лидерите имало и специално внимание от страна на персонала. Така например във вагона, с който пътувал германският президент Щайнмайер, имало букет от ириси с картичка с благодарности, че Берлин е решил да предостави на Киев системата за противовъздушна отбрана „ИРИС Т”. В тази връзка италиански медии се питат какъв подарък би получил сега италиански лидер на посещение в Украйна, предвид факта че неотдавна италианските министри на външните работи и на отбраната Антонио Таяни и Гуидо Крозето обявиха, че след няколко седмици на Украйна ще бъде предоставена италиано-френската система за противовъздушна отбрана "Мамба”.

Най-интересни като личности сред високопоставени пътници във "влака на дипломацията" били Борис Джонсън и Нанси Пелоси, разказва кондукторката Тетяна Когут. Джонсън тя описва като впечатляващ, а Пелоси като жена с дълбока душевност.

Но през изминалите 12 месеца не само национални и международни лидери пътуваха до Украйна, а и редица знаменитости. Сред тях беше актьорът и режисьор Шон Пен. Той се оказа в Украйна точно в деня на руската инвазия, но въпреки това Зеленски е намерил време да се срещне тогава с него. За тези мигове Шон Пен разказва във филма си „Супергерой”, който в събота бе представен на кинофестивала „Берлинале”. След като си тръгна от Украйна през март, Шон Пен се върна там през ноември. По време на тази визита той връчи на Зеленски наградата си „Оскар” и двамата се уговориха, че тя ще остане в Украйна до победата на страната срещу руската агресия.

В Киев бяха и членовете на ирландската групата „Ю 2” Боно и Едж, получили лична покана от Зеленски да изнесат концерт в бомбоубежище, припомня „Гардиън”. Актьорите Бен Стилър и Джесика Частейн също бяха в Киев и се срещнаха със Зеленски. Както и испано-американският кулинарен шеф Хосе Андрес, американският телевизионен водещ Дейвид Летерман, американският историк Тимъти Снайдър и основателят на компанията за космически туризъм „Върджин” Ричард Брансън. Холивудската звезда Анджелина Джоли и колегата ѝ Жан Клод Ван Дам пък отидоха в Украйна, за да се срещнат съответно с украински бежанци и военни.

Сега се говори, че в Киев всеки момент може да пристигне италианската премиерка Джорджа Мелони. На два пъти тя увери, че ще направи такава визита преди годишнината от руската инвазия в Украйна. Визитата ѝ ще е в момент, в който Силвио Берлускони, лидерът на партия „Форца Италия,” влизаща в управляващата коалиция в Италия, се изказа критично за Зеленски и за усилията на САЩ в подкрепа за Украйна. Това породи истинска буря в Рим и предизвика и критики в Брюксел.

Тези дни се заговори и за евентуална визита в Киев на японския премиер Фумио Кишида в качеството му на лидер на страната ротационен председател на Г-7. Агенция Киодо пък написа, че Зеленски би приел покана за участие в срещата на върха на Голямата седморка в японския град Хирошима през май, ако получи такава. Ако тази визита се осъществи, това ще бъде първото пътуване на Зеленски до Азия.

През декември, малко преди католическата Коледа, Зеленски бе в САЩ. Във Вашингтон той се срещна с президента Джо Байдън и с вицепрезидента Камала Харис и говори пред Конгреса. Преди това в САЩ на няколко пъти бе идвала само съпругата на Зеленски – Олена.

А в периода 6-9 февруари Зеленски бе последователно в Лондон, Париж и Брюксел. В Лондон той бе приет от крал Чарлз Трети, срещна се британския премиер Сунак и говори пред парламентаристите. В Париж той имаше среща в тристранен формат с Макрон и Шолц, чиито страни участваха в процеса на разработване на минските договорености за Източна Украйна. В Брюксел Зеленски участва в Европейския съвет и говори пред Европейския парламент. Вторият етап от тази европейска обиколка на украинския лидер обаче стана повод за полемика между Рим и Париж. Италианският премиер Мелони заяви, че срещата в подобен формат е била неуместна. А според италиански медии Мелони е била разочарована, че не е била поканена на нея в момент, в който Рим се стреми да има по-голямо влияние в Европа. В отговор на което Макрон припомни ролята на Франция и Германия в минския процес за Украйна. А Мелони пък компенсира пропуска, че не е била поканена на срещата в Париж, като се видя със Зеленски в кулоарите на срещата на върха в Брюксел.

Тази усилена дипломация, свързана с Украйна, породи и някои хумористи коментари. "Алеята на славата води към Киев", отбеляза „Гардиън” основно по повод визитата на знаменитостите в украинската столица. А френският сатиричен сайт „Рир е шансон” публикува във Фейсбук хумористично видео за пътуването от Париж до Брюксел на Макрон и Зеленски по-рано този месец. Във видеото двамата лидери вървят към самолета и Макрон обяснява на Зеленски, че въпреки студа предпочита да е с костюм, защото това е израз на класа и е като кадър от реклама за модната марка „Хуго Бос”. Зеленски обяснява на Макрон, че предпочита да е с традиционното си неформално облекло, за да може да прави в самолета упражнения за поддържане на мускулатурата. Макрон разказва на Зеленски, че двамата ще пътуват с частен самолет до Брюксел, защото е по-сигурно от пътуване с влак в момент на стачки във Франция срещу предложението за вдигане на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години. В шеговитото видео при приближаването до самолета Зеленски с изненада констатира, че пилотът е над 64 години, но Макрон го уверява, че не трябва да се притеснява, защото въпреки напредналата си възраст, пилотът почти е запазил способностите си да управлява самолет. „Тоест надявам се да е така”, допълва той.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    56 2 Отговор
    Бай Дън пак се издъни в Киев.Каза че вече е дал 700 танка на Украйна.

    Коментиран от #58, #66

  • 2 Адам Хилтън

    53 2 Отговор
    Кога ще посетят Йемен да видят резултатите от тяхната подкрепя към Саудитска Арабия - 377 хиляди жертви.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЮЮЮЮЮЮ

    53 3 Отговор
    Преди визитата на Байдън в Украйна са се свързали с Русия за изключване на конфликтни ситуации, съобщи The Associated Press.

    Били са получени гаранции преди посещението на Байдън, а сирените в Киев – са обикновена демонстрация за пред медиите, каквато устроиха за Шолц

    Коментиран от #15

  • 6 ха ааа

    51 1 Отговор
    Баба урса е дърта перверзница от кадро 1.
  • 7 Частен детектив

    43 2 Отговор
    Жената на Зеленски какво мисли за тези уличаващи снимки?

    Коментиран от #10

  • 8 Лидер

    63 2 Отговор
    Вярно е. Всички западни мършi се изредиха в Украйна да си правят пиър от трагедията и да наливат още масло в огъня.

    Коментиран от #13, #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 мисли

    30 1 Отговор

    До коментар #7 от "Частен детектив":

    Я къв як пич съм взела бабетките не могат да му се нарадват.
  • 11 Сменям си ник-а

    41 1 Отговор
    А в северозападна България и не само кога ще дойдат да видят как живеят граждани на ЕС.

    Коментиран от #21

  • 12 УРСУЛА

    43 1 Отговор
    Урсула фон дер Лайен се явила на интервю за работа - Госпожо, във Вашето СV пише, че имате 7 деца? - Да.
    - А с ръцете си нещо умеете ли да правите?
  • 13 Делю Хайдутин

    36 2 Отговор

    До коментар #8 от "Лидер":

    Ама първо предупреждават Путин да не пуца

    Коментиран от #26

  • 14 ЗЕЛЕН НАРКОМАН

    50 1 Отговор
    ЗАЩО НЕ ПОСЕТИХА ИРАК , ЛИБИЯ ,СЪРБИЯ ,АВГАНИСТАН , СИРИЯ .ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ ПИТАМ
  • 15 Да, ама не

    3 37 Отговор

    До коментар #5 от "ЮЮЮЮЮЮ":

    Предупреждението по-малко от един час предварително за да няма инциденти с неприятни последици не е искане на гаранции, а поставяне пред свършен факт. Сигурността и гаранциите са осигурени от американския самолетоносач и неговата групировка до бреговете на Турция в средиземно море.

    Коментиран от #30

  • 16 володомир

    36 2 Отговор
    Цяла година лигавщини в куев
  • 17 Жеко

    5 12 Отговор
    Путин милиционера им одтави летище да си кацат.
  • 18 бррр

    3 24 Отговор

    До коментар #8 от "Лидер":

    Като си лидер отиди си изпраскай едно фото с путарляка като малинката та.всички да те кьорят може и на брониран влак да те подрусат.
  • 19 Объркано Атлантиче

    40 3 Отговор
    ПОРАЖЕНИЕТО НА УКРАЙНА И ПОБЕДАТА НА РУСИЯ СТАВА ВСЕ ПО ЯСНО ЗА ВСИЧКИ

    Това е публична тайна: правителството на Киев губи във военно отношение от руската армия. Бъдещето на Украйна става все по-ясно. Борбата се води от една страна между правителството на Киев, което отказва да спази подписаните от него споразумения от Минск, и от друга страна, Русия, която възнамерява да наложи резолюция 2202 на Съвета за сигурност, която потвърждава споменатите споразумения.

    От една страна държава, която отхвърля международното право и се подкрепя от Запада, от друга страна друга държава, която отхвърля западните правила и е подкрепяна от Китай, Индия, Иран, Турция и повече от две трети от страните в света.
    Как Володимир Зеленски, избран да изпълнява Минските споразумения, можа да се превърне в бандеро фашист - наследници на най-лошите престъпници на 20 век?

    Коментиран от #24

  • 20 И Путлер искаше да я посети

    6 20 Отговор
    Ама не канен, на сила хубост не става!
  • 21 Когато

    1 10 Отговор

    До коментар #11 от "Сменям си ник-а":

    Обявим война на Русия!
  • 22 Бурхныбэлэг чадалтай

    26 2 Отговор
    Тая марионетка е толкова "важна" - защото е допуснала всички тия "лидери" да грабят с пълни шепи за свои облаги и в ущърб на обикновените хорица там!
  • 23 Май само Румен Радев ?!

    4 20 Отговор
    Не отиде ! Време е да си иде !

    Коментиран от #28

  • 24 Никой

    2 11 Отговор

    До коментар #19 от "Объркано Атлантиче":

    Не те разбира,поражението е от двете страни,даже и ние сме потърпевши докато ония луд си мисли че има сила да си прави каквото иска първо бой ще яде после ще плаща!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ами да

    4 22 Отговор

    До коментар #13 от "Делю Хайдутин":

    Информират го да знае какво не трябва да прави за да не се наложи после те го заличат заедно с целия му бункер и бронираните му влакове. И Путлер послушно изпълнява защото знае, че те не са като Украйна и с тях войната ще приключи за ден и то с пълна капитулация на Путлеристан.
  • 27 За мен ЗЕЛЕНСКИ е велик !

    4 28 Отговор
    А Путин обикновен мужик !
  • 28 Последния Софиянец

    24 3 Отговор

    До коментар #23 от "Май само Румен Радев ?!":

    Според американски журналисти всеки който ходи в Украйна си заминава от политиката.По добре Радев да не ходи.

    Коментиран от #67

  • 29 Само питам

    5 4 Отговор
    Вярно ли е че и Румен Радев е получил покана от Зеленски и щял през март до ходи на посещение в Киев?

    Коментиран от #34

  • 30 А, не бе, не

    23 1 Отговор

    До коментар #15 от "Да, ама не":

    Във всички западни сайтове го обясняват, че е точно гаранция за прекратяване за няколко часа стрелбата , за гаранция на памперса, само ти не разбра. Вярвай си.
  • 31 Биби

    15 3 Отговор
    И какво следва от тази статистика, едно голямо нищо! Но в Украйна трябва да знаят, че тази активност няма да доведе до нищо добро.
  • 32 ЛИЛИ

    23 3 Отговор
    Е това е статия, това са снимки на ужасите, представете си в какви ръце се намира бъдещето на човечеството на нашите деца, позор и гавра с все още останалите разумни, мислещи хора!
  • 33 Гост

    16 2 Отговор
    Много странен подбор на снимки за срещите.
  • 34 Румен Радев

    15 3 Отговор

    До коментар #29 от "Само питам":

    Получих покана от Путин за парада на 9 ти май в Киев.

    Коментиран от #39, #43

  • 35 Мишел

    19 1 Отговор
    Правят прощални визити.
  • 36 Марков

    28 2 Отговор
    Много дълга статия, с обилна мазна информация. Но да си дойдем на думата. Ако Киев беше бомбандиран, ако входните жп линии и магистрали бяха бомбени, как щяха да идват гости. Последните просто бяха допуснати. С осигуряване от Русия на условия за това. Нали? Както и сега при посещението на Байдън. Това е световна игра, а ние във форума подскачаме и се дразним. Безсмислено е. Ще стане това, което трябва и дано без да се натискат онези копчета.
  • 37 Кресна

    15 1 Отговор
    С това посещение и разрешението на Русия е интересно вече какви игри играят Русия и САЩ ???

    Коментиран от #44, #52

  • 38 666

    3 1 Отговор
    Как кацат в Киев? Путин с Ротшилдите ли е, че им оставя летища да си фъркат?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Мутата

    16 1 Отговор
    Е и, каква е файдата. Една камара джендари и бабоебец.
  • 42 Със сигурност Зеленьо

    15 1 Отговор
    дрънка дъртата акушерка.
  • 43 Румбата със зелените чорапца

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Румен Радев":

    Объркал си адреса не беше ли пред белия дом парада на победата. Ама нещо много набъбна батальона на смъртниците.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Соваж бейби

    17 1 Отговор
    Леле леле какви карикатури !Урсулата явно ползва лични услуги от Зелински личи си бабата е много щастлива да го види отново.Палавник ей сигирно и Макрон му завижда?На втората с Макрончо хванали се като деца от децката градина само някой песничка има една задължителна в децката децата много и се радваха
    Un petit canard au bord de leau - Les petits minous

    Коментиран от #57

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Лелееее

    17 0 Отговор
    зеленото налита на дърто мъжко женско наред. Може пък нещо да се роди от тая любов.
  • 48 Гюрго

    13 0 Отговор
    “Днес те прегръщат, утре те поръчват”
  • 49 Тиква

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "По снимката":

    Ухааа…
  • 50 Фалш,лицемерие

    16 0 Отговор
    И безплатен цирк! Жалко че сегашните евро и световни лидери са на светлинни години от предшествениците си!А иначе толкова тъжна и жалка истерия не подхожда на повода!
  • 51 такаето

    7 0 Отговор
    да бяха отишли в ирак , сирия , виетнам ...
  • 52 Обяснявам бавно

    13 1 Отговор

    До коментар #37 от "Кресна":

    Не е "разрешение" и не е нужно такова от Москва. Всеки си фърчи на свой риск. Просто САЩ са помолили Русия да не думка инфраструктури в Киев този ден, за да не препълни дедото памперсите и да потече през крачолите. Или Зеленски да не вземе да разведе Байдън из някое скривалище с боеприпаси и да стане сакатлък. Иначе Русия никога не се е целела в граждани, било то украински или американски. Не пишете глупости
  • 53 ами да

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Мумията и Вовата":

    пак ще си поделят европата и света.само че по други правила.
  • 54 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор
    ЗЕЛЕНСКИ е психопат
  • 55 Да ама не

    4 1 Отговор
    Ще докарате работата до 3световна без победител.
  • 56 Опааа

    11 0 Отговор
    😆 Снимката с грозната Урсула и наркомана кърти! 😆 Мачкаааай Вова!
  • 57 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Соваж бейби":

    ТОВА е ЛИЦЕМЕРИЕ какво ОЗНАЧАВА СОВАЖ БЕЙБИ скъп ЛЮБИМ ПАРФЮМ ли ИЗВИНЯВАЙ

    Коментиран от #65

  • 58 Айде бе...

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Чудя се още как такива като теб не са ги направили на 70 000.
  • 59 Голям смях и глупост е да сравняваш

    10 0 Отговор
    Западна европа и Сащ със света, това е една нищожна част от света, които ако не ограбват колонийте си ще се превърнат в едно мъртво и отровно блато и точно това е започнало да се случва и е необратимо
  • 60 Гошо

    6 0 Отговор
    Нещо като на посещение в болница при онкоболен
  • 61 ЮрОш на Прусия

    1 2 Отговор
    Ще се възроди ПРУСИЯ
  • 62 ДДРОнег

    5 1 Отговор
    Зеленски изглежда е натъртил яко пи1сенцето на фон дер Миндер и затова така умилително го гледа и даже и помощи му носи.Кой ще отрече че Зеленски е герой.
  • 63 БАЙ КУРТИ

    10 0 Отговор
    Всички ТРИПОЛОВИ посещават УКРАЙНА и си отиват и все викат /дръжте се ние сме зад вас . ОБИЧАМЕ ВИ . Но джендърлъка си отива а балъците ги трамбоват на 2 метра. И Зеленият се радва ,и пак почва нов поход към МОСКВА.
  • 64 йхуиъутре

    6 0 Отговор
    ще се спукам от смях като ги гледам тия мазни нещастни моцуни
  • 65 Соваж бейби

    4 0 Отговор

    До коментар #57 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Sauvage, Baby /измених го на бейби заимствах от книгата/е книа от Patrice Godin много ми допада този пич не пропускам нищо от него.И не само хората сме диви ,дивото е заложено в природата ни като проклятие едни по малко други хора повече .Често се самокритикувам колко съм дива ,правя го и със себе си не само критика към другите.

    Коментиран от #72

  • 66 На това се казва дипломация

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тоя Зеленски чупи мерките за мерене на размера на дипломатическо умение,дело,труд и всичките му там атрибути.Браво на Зеленски !А коня,стария кон с конски усилия къде ли не ходи и никой не го. за пет стотинки.Конее,старий Коневец,изток ти на образованието,на стажа ти,на положението ти.Зеленски тъй прати за зелен хайвер.
  • 67 Баш Майстора

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Последния Софиянец":

    Бойко да не ходи!
  • 68 ФЕЙК

    6 0 Отговор
    На снимката на Зеленски с Макрон Френския президент учи украинския какво е геронтофилия. Другите две снимки на зеления с Урсула и Байдън показват, че е усвоил отлично урока!
  • 69 дядото

    4 0 Отговор
    ако не са монтаж,много любопитни снимки на селката.и тази с байдън,но особено с баба урсула-може да се ползва и като учебно помагало
  • 70 КАДИРОВ ЩЕ ДОКОПА ЗЕЛЕНСКИ

    8 0 Отговор
    ПУТИН ДА ГИ НАТИКА ТИЯ ФАШИСТИ ОТ СНИМКИТЕ В ЕДНА КИЛИЯ

    Коментиран от #80

  • 71 ЗООФИЛИЯТА Е ОБЗЕЛА ЗАПАДА !

    3 0 Отговор
    .........................................
  • 72 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Соваж бейби":

    БЛАГОДАРЯ и аз много ЧЕТЯ КНИГИ в МОМЕНТА четя психотрилъри НЕ знам дали е полезно за МЕН защото съм с инсулт слушам съслушалки МУЗИКА от НЕТА влизам и в СТАТИЯТА на МАРИНОВА от030 ЧАСЪТ много ме обиждат особено един СТТАМАТ нищо не съм му направил ЗАЩО Е така госпожа или госпожице с НИК СОВАЖ БЕЙБИ

    Коментиран от #79

  • 73 ФИНЦИ

    7 0 Отговор
    ПЪЛНА СМЕХОРИЯ САМО ГИ ВИЖТЕ ТЕЗ УПРАВНИЦИ И ТЕ ЩЕ КОМАНДВАТ СВЕТА МАИКО МИЛА СКОРО ИДЕ КРАЯ НА СВЕТА
  • 74 Във възрастта на любовта

    4 0 Отговор
    Урсулата е влюбена в наркомана! Вижте само. Снимката говори сама по себе си! Стар боклук да се запали!
  • 75 Госあ

    4 0 Отговор
    Докато умират хора, сатанистите галят и целуват гнома.
  • 76 Крымчанин

    2 0 Отговор
    За Свету Русију! За Православље! За веру, за Отаџбину! Против сатаниста и нацизма, против омраженог Запада! Напред Русија! Богородице за Русију! Бог је са нама!
  • 77 посетиха Украйна

    1 0 Отговор
    Преди да е станала Малорусия
  • 78 Сборище на фашисти

    4 0 Отговор
    Гадна гледка, но пък всеки ден ни я притоплят и предлагат на ново!
  • 79 Соваж бейби

    0 1 Отговор

    До коментар #72 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ами не си намерил подходящите хора за лаф ,не са от твоят калибър това е !Да не ти пука с всички е така ,най вече в днешно време хората са убииствено зли,в интернет пространството.Не може всички да сме на едно мнение това е интересното в живота иначе ще е скучно.Важното е ти да се харесваш това което си ,хорското мнение нали знаш след твоето погребенние .Не си в затвор ,не бягаш от властите ,плащаш данъци,работиш значе не си лош човек .
  • 80 Тиберий

    0 1 Отговор

    До коментар #70 от "КАДИРОВ ЩЕ ДОКОПА ЗЕЛЕНСКИ":

    Путин и Кадиров ще делят една килия с бай Ставри холандеца.
  • 81 Гоуст

    1 0 Отговор
    От тази статия ми идват едни подозрения. Няма друга държава, която за една година да е посетена от толкова много лидери на други държави. Та се замислям дали не действа "рефлекса" , който всички хора имаме, а именно -ДА СЕ ВИДИ НЕЩО КОЕТО МНОГО СКОРО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ИЛИ КОРЕННО ЩЕ СЕ ИЗМЕНИ.

    Коментиран от #85

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 така се прави

    2 0 Отговор
    дедито отказа помощ на губернатора на Охайо за справяне с техногенната катастрофа от 03 февруари, обаче ще "помогне" на милото момченце. Синът на Д. Тръмп на шега съветва губернатора да се обърне за помощ към момчето със зелената тениска. Някои в щатите наричат катастрофата, малък Чернобил. (Няма такава, тцъ.)
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Бачо Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #81 от "Гоуст":

    Аз въобще не ги помня да са ходили в държави, които уж са в пълномащабна война, уж руснаците бомбардирали безогледно, Зеленский седял в бункера без ток и ядене, но биел врага, а то постоянно гости, снимки... Той няма време да види къде е фронта от PR-щина.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: