Last news in Fakti

22 Февруари, 2023 05:57 813 2

Президентът на Тунис иска спешни мерки срещу имиграцията от Субсахарска Африка

  • тунис-
  • президент-
  • каис сайед-
  • имиграция-
  • мерки

Каис Сайед заяви, че присъствието им е източник на насилие и престъпност в страната

Президентът на Тунис иска спешни мерки срещу имиграцията от Субсахарска Африка - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тунизийският президент Каис Сайед заяви вчера, че са необходими спешни мерки срещу незаконната имиграция от Субсахарска Африка, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

На заседание на тунизийския съвет за национална сигурност Сайед каза, че присъствието в Тунис на незаконни имигранти от Субсахарска Африка е източник на насилие и престъпност.

Сайед призова компетентните органи на всички нива да действат, за да се справят с имигрантската криза.

Според тунизийския лидер незаконната имиграция от Субсахарска Африка застрашава арабско-ислямската идентичност на Тунис.

"Тези, които стоят зад това явление, се занимават с търговия на човешки същества, като претендират, че защитават правата на човека", е заявил Сайед на заседанието, става ясно от комюнике, публикувано от тунизийското президентство.

Сайед направи тези си изявления броени дни след като около 20 тунизийски неправителствени организации разкритикуваха засилващия се расизъм и зачестилата употреба на език на омразата по отношение на имигрантите от Субсахарска Африка.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех 😆🤡🤣

    3 2 Отговор
    Нали изгониха французите от Мали.Всъшност винаги с действията си преди Ссср включително и ние дето пращахме оръжие на Алжирците та досега Русия и Китай сменят Френската и Западна колониални системи предизвикват хаос и наводняват Метрополиите с бежанци то затова на Запад вече не може и да се диша.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.