Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Февруари, 2023 09:32 3 674 77

Русия е готова да извърши ядрен тест. Байдън: „Украйна никога няма да бъде победена“

  • владимир путин-
  • джо байдън-
  • украйна-
  • нато-
  • война-
  • русия-
  • сащ-
  • ядрени оръжия

От речите на двамата лидери може да се направи извода, че различията между Русия и Запада са огромни

Русия е готова да извърши ядрен тест. Байдън: „Украйна никога няма да бъде победена“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Водеща тема за италианските и френските издания днес е наситения със събития Ден 363 на войната в Украйна. Синергия, белязана от миг на леден полъх, дуел на речи и една инициатива за глобална стратегия, в която четните точки предизвикат по-голямо внимание от нечетните - така италианските и френските медии обобщават вчерашния интензивен ден, пише БТА.

Синергията, но с миг на хладен полъх

Още новини от Украйна

Силно единомислие се наблюдаваше по време на срещата на италианския премиер Джорджа Мелони в Украйна и срещата ѝ с украинския президент Володимир Зеленски. Мелони заяви отново категоричната подкрепа на Италия за Украйна, съобщи как Рим ще подпомага Киев, докато се стигне до преговори, каза какво мисли за руската агресия в Украйна, коментира накратко речта на руския президент Владимир Путин и критиката му в нея към Италия, която е застанала на страната за Запада, сякаш е забравила за руската помощ в първите месеци на ковид пандемията през 2020 г. Премиерката на Италия също така заяви желанието на страната си да бъде протагонист във възстановяването на Украйна след войната. Преди срещата си със Зеленски в Киев, Мелони посети и близките Буча, и Ирпин, като там не скри емоциите си, когато видя масовите гробове и разрушенията, отбелязват италианските издания "Кориере дела сера", "Република", "Стампа", "РАИ нюз" и агенция АНСА.

Всички тези медии публикуват подробно изказванията на Мелони и на Зеленски от общата им пресконференция, дадена вчера вечерта след срещата им в сградата на украинското президентство. Изданията се спират и върху това, че въпреки демонстрираната синергия между двамата лидери, се е доловил и лек леден полъх, когато Зеленски е коментирал в отговор на журналистически въпрос последното изявление на Силвио Берлускони по негов адрес. На пресконференцията Зеленски подчерта, че всеки има право на мнение, че хората, които не са преживели ужаса на войната в Украйна, няма как наистина да разберат какво се случва в тази страна, но и припомни, че италианците са връчили управленчески мандат и на човек като Берлускони, което бе разтълкувано като критика към самата Мелони.

Медиите отбелязват и, че за разлика от визитите на други лидери в Украйна, запазени в тайна до последно, визитата на Мелони бе оповестена и бе следена етап по етап от придружаващи я италиански журналисти. Преди самото посещение пък Зеленски даде голямо интервю за италиански медии, което породи оживени коментари в Италия. В него, но и на пресконференцията снощи, Зеленски благодари на лидерството на Мелони и на подкрепата на Италия за Украйна.

Дуел на две големи речи

Ден 363 от войната в Украйна бе белязан и от дуел на речите - тази на Владимир Путин пред двете камари на руския парламент и тази на Джо Байдън във Варшава по повод годишнината от войната в Украйна, отбелязват френските в."Фигаро", "Монд", медиите "Франс 24" и "Бе Еф Ем Те Ве".

Речта на Путин беше широкообхватна, не само посветена на "специалната военна операция" в Украйна, но и на състоянието на Русия и руската икономика и на руските ценности, посочват медиите. В нея Путин акцентира, че целите на Запада са да се стигне до стратегическо поражение на Русия и Русия да бъде елиминирана завинаги. Той подчерта, че сега самото съществуване на Русия е заложено на карта и увери, че страната ще постигне своите набелязани цели. "Русия може да бъде приятелски настроена и да държи на дадената дума, както го показа нашата помощ за европейски страни, като Италия, по време на най-трудните моменти от ковид пандемията", акцентира Путин и припомни, че сега Русия помага и на пострадалите райони от земетресенията в Турция и Сирия. А после, връщайки се към войната в Украйна, той каза, че е невъзможно Русия да бъде победена на бойното поле, обяви суспендирането на прилагането на договора "Нов Старт" за намаляване на ядрените оръжия и предупреди, че Русия е готова да извърши ядрен тест, ако САЩ го направят първи, посочва АНСА. Малко след това Кремъл поясни, че Русия ще продължи да зачита количествените ограничения по "Нов Старт", докато той е в сила. В речта си Путин припомни и, че руската сила за ядрено разубеждаване разполага с 90 процента модерни оръжия. А за причините за войната в Украйна той упрекна самата Украйна, която е искала да се снабди с ядрени оръжия. Той каза още, че Киев е искал не само да атакува Донбас, но и Крим, а Западът е подготвил Украйна за една голяма война и днес го признава. Путин подчерта, че Западът е похарчил 150 милиарда долара под формата на военни помощи за Украйна и че този поток от средства не намалява. А за украинския народ Путин подчерта, че той е заложник на нацисткия режим в Киев, но увери, че Русия не е във война с народа на Украйна. Путин каза още, че през 30-те години на 20 век Западът е отворил пътя пред нацизма в Германия и сега прави същото в Украйна и обвини Запада, че подкрепя също нацистките милиции в Киев, като предупреди, че западняците не се интересуват от нищо и са готови да използват всеки срещу Русия, обобщават АНСА, "Франс 24" и "Бе Еф Ем Те Ве".

В речта си Путин отправи и предупреждение към предателите на Русия, но увери, че не става дума за лов на вещици. Той разкритикува остро и руските олигарси, като каза, че вместо те да се създават технологии и работни места в Русия, те са предпочели да изнесат богатството си зад граница и сега, когато тяхното имущество се конфискува, а средствата им са блокирани обикновените руски граждани не им съчувстват, посочват АНСА и "Франс 24" и припомнят, че критики срещу руските олигарси е отправял и лидера на частната военизирана компания "Вагнер" Евгений Пригожин.

За руската икономика Путин каза, че е преодоляла всички рискове, а за санкциите, че са единствено средство да бъдат накарани руските граждани да страдат и това самите западни лидери го признавали, посочва АНСА

Путин стигна в речта си и по-далеч, говорейки за западните ценности, за хомосексуализма на запад, където, както той приведе като пример, свещеници одобряват хомосексуални бракове. Путин разкритикува Запада и за джендър теориите му и за педофилията и увери, че Русия ще защитава децата си от подобен упадък и разврат, отбелязват италианските издания.

Часове по-късно дойде и речта на Байдън. В нея както можеше да се очаква той увери, че Киев устоява на руската агресия и е силен, че подкрепата за Киев е солидна като скала, че Западът няма да се умори да се съпротивлява на Русия, че Украйна никога няма да бъде победена от Русия. Той спомена и свещения ангажимент по член пети от договора за НАТО, което бе разтълкувано като предупреждение към Путин. Байдън подчерта, че "ние ще защитаваме демокрацията", че Русия е избрала да започне войната в Украйна, че автократите ще бъдат победени и че демокрациите по света са се укрепили, а не са отслабнали и са се обединили в подкрепа на Украйна, обобщават АНСА, "Франс 24" и "Бе Еф Ем Те Ве". Байдън обвини също така Русия в престъпления срещу човечеството и каза, че руснаците са използвали изнасилванията като военно оръжие и са откраднали украински деца, дефинирайки всичко това като отвратително.

Двете речи в един и същи ден навеждат на мисълта, че тук става дума за надпревара по риторика, отбелязват френските и италианските медии. Но Джон Съливан съветникът по националната сигурност към Белия дом, вече увери, че целта не е била да има подобна надпревара или дуел на речите. Съливан подчерта, че Вашингтон е избрал тази дата за речта на Байдън не заради това, че Путин ще говори пред парламента на Русия в същия ден, а защото датата е била близка до 24 февруари, когато започна руската инвазия в Украйна.

От речите на двамата лидери може да се направи извода, че различията между Русия и Запада са огромни, а нито един от двамата лидери на спомена думата "диалог" или "преговори" в изказванията си. Тази дума се появи обаче на пресконференцията на Мелони със Зеленски, коментират италиански медии

Малко в сянка на тази дипломация и риторика, но не на последно място остана фактът, че Пекин представи точно вчера инициатива си за стратегия за глобална сигурност, отбелязва "Република". Тя съдържа шест принципа. От тях наблюдатели препоръчаха да се обърне внимание на четните точки - тоест на принципи две, четири и шест. Вторият принцип посочва, че следва да се поддържа ангажимент за зачитане на суверенитета и териториалната цялост на всички държави. В документа пише, че всички държави, големи или малки, силни или слаби, богати или бедни, са равноправни членове на международната общност. Техният суверенитет и правото им да избират собствена социална система и път на развитие трябва да бъдат зачитани. Намесата във вътрешните им работи е неприемлива. Тази точка вероятно не би се понравила на Русия, но би се харесала на Запада, казват анализатори. Четвърта точка в документа гласи, че трябва да се вземат на сериозно легитимните опасения за сигурността на всички държави, като тук се подчертава, че сигурността на една страна не трябва да бъде за сметка на сигурността на други. Стремежът на всяка държава към собствената ѝ сигурност трябва да отчита основателните опасения на другите държави за сигурността им. Този принцип не би се понравил на Запада, но би се понравил на Русия. Шестата точка говори за поддържане на сигурността както по традиционни, така и по нетрадиционни начини. Тук се подчертава, че в днешния свят традиционните и нетрадиционните заплахи за сигурността са станали силно взаимосвързани. Думата "нетрадиционни средства" тук вероятно би накарала мнозина да се запитат какво има предвид Китай точно под "нетрадиционни начини". В тази точка се споменава още и, че Китай насърчава всички държави да работят заедно за решаване на регионални спорове и глобални проблеми като тероризма, изменението на климата и кибернетичната и биологичната сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    43 13 Отговор
    Цветелина Бориславова и Петър Стоянов са агенти на NED (National Endowment for Democracy), NED са звено на ЦРУ което се финансира от федералното правителство на САЩ ,сега разбирате ли защо на Тулупа му върви в политиката и бизнеса както и на онова еврейско куче Петър Стоянов .
    NED бяха пряко замесени в протестите срещу свалянето на Жан Виденов от власт,както и Отворено общество на Сорос , защото Жан Виденов спря 40 000 000 лева от държавния бюджет на България за финансиране на Отворено Общество и също започна разследване за ограбването на българските банки.

    Коментиран от #12

  • 2 Ленин

    54 16 Отговор
    Другарю, Байдън,
    вие явно си живеете в някакъв сценарии на холивудски екшън.
    Русия - няма загубена война!

    Коментиран от #29, #32, #52, #63

  • 3 Българин

    17 44 Отговор
    Путин-най-големия комик на света
  • 4 ИЗИ, ИЗИ

    42 13 Отговор
    Байдън: „Украйна никога няма да бъде победена“...... МАЙ ЩЕ БЪДЕ ....ЗЗЗЗЗЗАЛЧЕН.!
  • 5 Ако е нужно

    10 31 Отговор
    нека има ядрена война !
  • 6 Българин

    17 38 Отговор
    Русия загуби и тази война
  • 7 Българин

    12 29 Отговор
    некр...га на Путин вече е напечатан
  • 8 Българин

    14 26 Отговор
    Путин да покани Кимчо в бункера и да си пускат един на друг ядрени ракетки.....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тестът

    29 5 Отговор
    Може да протече "неуспешно" и ракетата да не улучи, а да падне в бялата колиба? И тогава Бай Дзън ще се разплаче и ще се извинява! А може даже и Аляска да върне?
  • 11 Русия

    31 6 Отговор
    Ще победи сатанистите
  • 12 Гражданин

    15 25 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    Сталинчо, точно жан виденов започна да печата пари като вестници и долара стана три хиляди лева! Хората помнят, за разлика от комунягите.

    Коментиран от #16, #22, #35

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Чакаме

    9 16 Отговор
    Ядрен тест на РуЗЗия винаги обещава потенциално добри неща, тъй като не се знае кога дефектиралата руЗЗка система ще даде на късо и ще превърнат в радиационен облак собствената си територия.
  • 15 3.14К

    21 4 Отговор
    По всичко личи, че Мелони ще последва съдбата на Мусолини.
  • 16 Сталин

    11 7 Отговор

    До коментар #12 от "Гражданин":

    Губиш ми времето

    Коментиран от #20

  • 17 Гражданин

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Сталин":

    И за кучките на Политбюро и КГБ също!
  • 18 Дааааа

    15 5 Отговор
    Русия е готова да извърши ядрен тест. Че ще си го направи като нищо. Не нарушава вече никакъв ангажимент, споразумение и договор. САЩ само могат да гледат и да умуват.
  • 19 Дзверцов

    19 5 Отговор
    Ха- ха, ентусиасти! Половин Украйна мина през дулото/ комина на руската машина. Украйна е ропиляна, а дефицита от мъже те първа ще се отразява на украинките.
  • 20 Споко

    6 12 Отговор

    До коментар #16 от "Сталин":

    Ти имаш време за губене. Целия ти живот. Нито си постигнал нещо, нито ще постигнеш нещо. За къде бързаш?

    Коментиран от #31

  • 21 Гражданин

    6 12 Отговор
    Поредният тест на ракета сармат отново се е провалил! Сарми няма и няма да има...

    Коментиран от #30

  • 22 Затвор за

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Гражданин":

    Р.Овч!
  • 23 Абе онзи ОлигофренМалинов

    3 7 Отговор
    Завърна ,ли се или го пратиха в окопите?
  • 24 Стратегиком Арийски

    21 4 Отговор
    Колективния запад разбра че поредния сценарий за съсипване на Русия се провали Сега трябва да се наливат ресурси които първо нямат второ никога няма да имат възвръщаемост Такъв автогол не може да остане без последствия

    Коментиран от #33

  • 25 Госあ

    15 1 Отговор
    Ако Китай не се намесят по твърдо в този конфликт, събитията ще ескалират рязко и конфликта ще излезе от границите на руските територии в Украйна. Всъщност, освен Китай, има и други страни като Индия, Иран, Аржентина и ОАЕ които могат да заемат по категорична позиция.

    Коментиран от #37

  • 26 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    Какъв е шансът
    СЛУЧАеНО
    в един и същ ден
    лидерите на трите свръхдържави да говорят на форуми ❓❕❓❕
  • 27 никога не казвай никога бе памперс

    4 2 Отговор
    ......................................
  • 28 Дааааааам

    14 1 Отговор
    Щом раздухват нещата до такава истерия, работите вървят към лошо. Дано не съм прав, но преди всеки военен конфликт се разиграва една и съща схема. Като разбита латерна повтарят едно и също, да психясат общественото мнение. За последните 10 г. колко пъти се прилага? Но този път може да им приседне като рибя кост в гърлото.
  • 29 Хахахаха

    10 14 Отговор

    До коментар #2 от "Ленин":

    Русия няма загубена война??? Хахахаха. А коя е спечелена? ВСВ с военната и икономическа помощ на САЩ ли? Или руснаците винаги печелят войната с алкохола?
  • 30 Уж имали

    3 8 Отговор

    До коментар #21 от "Гражданин":

    5 000 Армати.Ама били на анимация.Налични били 5.На единият му падна веригата на парада.Останаха им 4 броя.
  • 31 Сталин

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Споко":

    Типичен примитивен цървул

    Коментиран от #36

  • 32 ШШШТ ПУ.РУ.ФИЛ,

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ленин":

    ВЪНШЕН КЛОZEТ
  • 33 Ама как само Колективният Запад

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Стратегиком Арийски":

    Измръзна?!Не е за приказване.Ко кайш?
  • 34 Артилерист

    14 4 Отговор
    Байдън съвсем го мъчи деменцията или пак погрешно е прочел написаното му. За какъв член 5-ти бълнува, като Украйна не е член на американското НАТО? Путин правилно е скъсал договора -американците нито се интересуват от международни договори, нито ги спазват.

    Коментиран от #40

  • 35 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 3 Отговор

    До коментар #12 от "Гражданин":

    Хората помнят, но по-важно е и да знаят ❗
    Ама явно ти не си нито от първите, нито от вторите ❕
    Защото $ стана 3 000 , не заради печатането на пари , а защото Жан Виденов
    ОТКАЗА ДА ДАВА ПАРИ
    на шорошовите фондации 🎬

    Коментиран от #38

  • 36 Споко

    4 13 Отговор

    До коментар #31 от "Сталин":

    Типичен руЗЗки роб, който ще си умре докато целува портрети на масови убийци.
  • 37 Хахахаха

    6 9 Отговор

    До коментар #25 от "Госあ":

    Така е. И всички тези държави не приеха, новите украински територии за руски. Всички тези държави подкрепят териториалната цялост на всяка държава, кво ши каиш а?

    Коментиран от #50

  • 38 Солей

    6 10 Отговор

    До коментар #35 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    На комунистите ВИНАГИ някой друг им е виновен за некадърността и кражбите :)))) А всичките от партийните им елити са милионери. :))))

    Коментиран от #44, #48

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "Артилерист":

    Една наша лебедица в НС излезе на трибуната и гордо обяви :
    " Съгласно параграф Ви Ай Ай ( VII) ....."
  • 41 РУСИЯ АКО ЩЕ ХАБИ БОМБИ , ПО ДОБРЕ ДА ГИ

    14 4 Отговор
    ТЕСВА НАД САЩ - ПОНЕ ЩЕ ИМА ФАЙДА - ДА ВИДЯТ КАКВО НАПРАВИХА НА ХИРОШИМА И НАГАСАКИ !
  • 42 Груьо

    14 4 Отговор
    В РЕЧТА СИ ПУТИН ,НИТО ВЕДНЪЖ НЕ СПОЧЕНА БАЙДЪН.А БАЙДЪН ОТ СВОЯ СТРАНА СПОМЕНА В РЕЧТА СИ 10-ТИ ПУТИН. НАПРАВЕТИ СИ ИЗВОДА,КОЙ ОТ ДВАМАТА Е ПО В ЧАС.
  • 43 Сталин

    9 11 Отговор
    Путин е дошъл да доубие СССР. Да разруши Русия. Той е избран между хиляди да им пази интересите на тези дето ограбиха руския народ.
  • 44 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "Солей":

    Да, комунистът Борисов 12 години се оправдава с тези преди него 😉😉😉
    Комунистът Гергов сам не знае колко милиона има , а комуНИСКАТА курНЕЛИЯ прати синчето си в ШАШт❗

    Коментиран от #49

  • 45 един от многото

    12 1 Отговор
    Американчето май не знае , че никога не трябва да казва , никога!
  • 46 Българин

    7 11 Отговор
    Какъв ядрен тест бе!?Ядрените опити са забранени отдавна!Блатната кочина трябва да бъде унищожена.Стига вече е рекетирала света.Стига!
  • 47 Токсик

    11 5 Отговор
    Личи си колко е обсебен целият свят от личността на Путин. Лягат с него и стават с него. Добре, че продължава все още да им говори, за да има с какво да си пълнят скапаните евроатлантически сайтове и новини и да го анализират. Путин наистина се превърна в най-великата и влиятелна личност в историята на света. Изтръпват при всяка една негова изречена дума, защото знаят, че не блъфира!

    Коментиран от #67

  • 48 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 4 Отговор

    До коментар #38 от "Солей":

    Но в конкретния случай говорим за финансова спекулация на шорош , подобна на тази която пак той беше извършил срещу английската лира !
    Сега да не се юрнеш да ми обясняваш , че комунистите във Великобритания са били виновни
    😉😉😉

    Коментиран от #53

  • 49 Солей

    2 8 Отговор

    До коментар #44 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ми нали ТОЧНО това казвам, бе, другарю, или вече сте готови да ги обявите за врагове на светлата идея? :))) Недей така, малко е раничко, поне изчакай Радевшенко официално да ви вкара в дикатура, па тогава се изявявай, че така може и да те сполети частта на ОФто :)))
  • 50 Госあ

    5 4 Отговор

    До коментар #37 от "Хахахаха":

    Ще видим Си Дзинпин какво ще каже за плана си за мир, ако го отразят западните медии. Както отразиха и интервюто на бившия премиер на Израел. Кво ше кажа аз в случая е без значение.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Солей

    4 1 Отговор

    До коментар #48 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Кой бе, Гечев и Овчаров ли са "Шорош"? :))))))

    Коментиран от #57

  • 54 Докога

    4 5 Отговор
    братушките ше го търпят тоя азиатски ЖУЖАК???
  • 55 Рошав таралеж

    6 3 Отговор
    Дрътия демент, май яко си е изплющял главата на слизане от самолета в Полша.
  • 56 Гай Турий

    9 3 Отговор
    Бай Дън да си споммни Виетнам, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия и още 50 други места по целия свят... Какво сготвиха жидоянките и англосаксите, какво оставиха след себе си. Страната, която е има 4,25% от населението на земята, консумиира 25 % от ресурсите й. Заедно с англосаксите лапат 30 %, 1/3 от световното богатство. Тия лакоми империалистически гниди така са свикнали от векове, особено през последния век. Е, светът вече не иска да е така, Русия, и Китай особено, а може и дребния Ким, ще ви превъзпитат и ще ви обяснят, че природата на нещата стоят по друг начин.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ДДРОнег

    4 6 Отговор
    Добре, де рузки буряти, щом казвате, че американският президент е изкукал, а украинците са избити, толкова ли е калпава рузката армия, че и при такива противиници още загивате с хиляди при Бахмут и Угледар ?!

    Колкото повече твърдите, че БАЙДЪН е зле, а украинците са слаби, то пораженията на рузката армия стават още по-срамни !!!

    Коментиран от #60

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Солей

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "ДДРОнег":

    Очакваш прекалено много от тях :)))) Чак такива взаимовръзки .... :)))
  • 61 Иванушка🇺🇲

    3 9 Отговор
    От цялата "реч" на нациста и терорист Путин единствено е познал че свободния свят иска да заличи путинска Русия. Дори това е основна цел денацификация и депутинизация на Русия.
  • 62 Г-ца каприз

    7 3 Отговор
    "Путин разкритикува Запада и за джендър теориите му и за педофилията и увери, че Русия ще защитава децата си от подобен упадък и разврат".....
    Това искам да чуя и от нашите политици и президент.....но едва ли....
    А докато се случи това за мен Путин си остава велика личност ... Велик президент ....
  • 63 Мда

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Ленин":

    От утре всички с прически като на Путин, по примера на братска Северна Корея!

    Коментиран от #73

  • 64 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор

    До коментар #59 от "Солей":

    Жaн Bидeнoв e пъpвият ( а май и единствен) пoлитик y нac, кoйтo кaзвa “нe” нa плaнa “Paн-Ът”, изготвен от американски икономисти за преход на страната ни към пазарна икономика още в началото на 90-те години на миналия век.

    Пpoвoдник нa тoзи плaн y нac ce явявa и Джopдж Copoc. Тoй пoceщaвa Бългapия и лансира фoндaциятa си “Oтвopeнo oбщecтвo”. Дeйнocттa є e ocвoбoдeнa oт дaнъци, a Бългapия ce зaдължaвa дa изплaщa нa фондацията вcякa гoдинa пo 41 млн. лв. Cлeд кaтo идвa нa влacт, Жaн Bидeнoв заявява от тpибyнaтa нa Hapoднoтo cъбpaниe, чe нямa дa ce дaвaт пoвeчe тeзи пapи. Джopдж Copoc иcкa cpeщa c бългapcкия пpeмиep, нo тoй мy oткaзвa.🎬

    Коментиран от #72

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор
    Русия и да извърши ядрен тест, няма да е над Япония както САЩ направиха. ......
  • 67 СССР

    3 8 Отговор

    До коментар #47 от "Токсик":

    Много си прав. Путин и неговите пропагандисти са силно отровни повече от чая новичок. Не си заслужава отразяването на разни путински нацистки сборища. Всичко което говори е лъжа. Този нацист ако каже добро утро значи е вечер.
  • 68  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор
    По време на корейската война едни изроди с пагони са предлагали с 40 ядрени бомби всичко там да стане ядрена буферна пустиня. Такива с "ценности и правила" и пръдни са били..... и е документирано по архивите...... Ъхъъъ.....
  • 69 Света знае кой е терориста

    5 1 Отговор
    САЩ и НАТО с@
  • 70 Мразя путин, но..

    4 2 Отговор
    Целият западен империализъм ще победи Русия. Това се вижда . Ще и спретнат гражданска война. Ще настанят свое про правителство. Ще направят от Русия много републики със свои царе. Ще ги "демократизират" както Либия, Ирак и много други, т.е. парче по парче последователно. Масовото избиване на народите е да се покаже кой владе света. А руснаците ще плащат репарации на украинците, а от там на краварите. Следващите за "демократизиране" са корейците и китайците. Това прочетох от един сайт на английски език, но вече не съществува и с ключови думи не намирам. А защо не се разберат и без война тези велики лидери, а.
  • 71 ДОКО

    4 3 Отговор
    УКРАЙНА ВЪРВИ КЪМ СВОЯ КРАЙ...АМИН..КАЗА ЕПИСКОПА НА ОБЛАСТ ОПИИ
  • 72 Солей

    1 2 Отговор

    До коментар #64 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Браво, браво, другарите Гечев и Овчаров те поздравяват за самоотвержеността. Ще има потуплвания по рамото. "Човек за едната чест живее" :)))))

    Коментиран от #74

  • 73 Бухххххххахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "Мда":

    Представи си Бялата Златка с обръсната глава.
  • 74 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Солей":

    Ами ти като я нямаш
    За какво живееш 🤔🤔🤔
  • 75 Така така

    1 0 Отговор
    Какви демокрации и автокрации бре бай Под това мото сходно с комунистическото вие прикривате жестокият капитализъм и твърдите, че избирането на различни кукли на конци служещи на дълбоката държава било демокрация. Каква демокрация е лишаеането на робите на сащ от имунитет . Пример България решава нещо за южен поток но идеа едноокият водач от конгреса на сащ и орешарски на другият ден неможе да го познаеш. Пример идеа някакъв си сюльо от конгреса на сащ и чете инструкции на Президента на България Това е някаква антидемокрация създадена от сащ. Древногръцкото слово демокрация носи друг смисъл, но вие от къде да знаете вашата антидържава тогава изобщо не е съществувала. А еашият ограничен мироглед не ви позволява да погледнете по далече от някаква си статуя на свободата, която е толкова много опотучена, че сравнение с нея Апостол Левски направо е непокътнат
  • 76 Анинимен

    0 0 Отговор
    Лесно е да се говори но който е на фронта изпитва ужаса
  • 77 мунчо

    0 0 Отговор
    Зад плаши с ядрени опити, вероятно Китай е оттеглил подкрепата си
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания