Last news in Fakti

23 Февруари, 2023 12:30 718 2

Полицай бе тежко ранен с огнестрелно оръжие в Северна Ирландия

  • ирландия-
  • полиция-
  • полицай-
  • стрелба-
  • северна ирландия-
  • град омаа

Стреляно е докато е бил на тренировка по футбол в спортен комплекс в град Омаа, в центъра на британската провинция

Полицай бе тежко ранен с огнестрелно оръжие в Северна Ирландия - 1
Снимка: Shutterstock

Един полицай бе тежко ранен с огнестрелно оръжие снощи в Северна Ирландия – нападение, единодушно осъдено от политическите лидери на страната, предаде Франс прес.

Според местната полиция, разследваща случая като опит за убийство, полицаят, който не е бил на служба, е настанен в болница и снощи се е намирал в "критично, но стабилно" състояние.

По него е стреляно докато е бил на тренировка по футбол в спортен комплекс в град Омаа, в центъра на британската провинция, и полицията търси очевидци.

Според местния печат се издирват двама заподозрени във връзка с инцидента.

През април 2021 г. бе поставено взривно устройство под колата на полицайка, паркирана пред дома ѝ; отговорност пое групировката Нова ИРА, отцепила се от Ирландската републиканска армия.

Британският премиер Риши Сунак заяви, че е "ужасен от срамната стрелба срещу полицай, който не е бил на служба, тази вечер в Омаа". "В обществото ни няма място за онези, които се стремят да вредят на служителите, които защитават населението", добави той в Туитър.

Заместник-председателката на северноирландската републиканска партия "Шин Фейн" Мишел О'Нийл порица това "скандално и срамно" нападение.

Лидерът на Демократичната юнионистка партия Джефри Доналдсън, лоялен към властите в Лондон, осъди "подлеците", замислили нападението. "Тези терористи няма какво да предложат и трябва да бъдат изправени на съд", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СТАМАТ MAГАPETO

    1 0 Отговор
    Козлодуйският да ги оплаче,той е ПРОФЕСИОНАЛИСТ по опкаванията и състраданията..
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 1 Отговор
    МИР НА ПРАХА на милиционера, А на близките и ПРИЯТНО ОТБЕЛЯЗВАНЕ на годишнината от смъртта и И ДА ПИЕТЕ ПО МАЛКО гледайте повече ДА СЕ ВЕСЕЛИТЕ И ТРОПАТЕ ХОРА ДА ИМА И ВСЕОБЩО ВЕСЕЛИЕ
Новини по държави: