Last news in Fakti

28 Февруари, 2023 12:45 2 457 26

Пожар в нефтобаза в Туапсе и още дронове в Русия

  • белгород-
  • брянска област-
  • атаки с дронове в русия-
  • туапсе-
  • адигея

Пожар е избухнал в нефтобаза в град Туапсе в Краснодарския край. Руските медии пишат, че дронове са атакували петролните резервоари

Пожар в нефтобаза в Туапсе и още дронове в Русия - 1
Източник: Туитър

Пожар е избухнал в нефтобаза в град Туапсе в Краснодарския край. Руските медии пишат, че дронове са атакували петролните резервоари. Подобни съобщения дойдоха във вторник рано сутринта от няколко други руски региона, съобщава руската служба на Би Би Си.

Съобщение за пожар на улица "Индустриалная", според властите в Туапсе - град, разположен на Черно море между Новоросийск и Сочи, е получено около два часа сутринта. Огънят е обхванал площ от 200 квадратни метра и към 3:00 часа местно време (2:00 часа българско време) е бил напълно потушен, съобщават от градската управа. Твърди се, че пожарът е възникнал в стопанска постройка и не е довел до сериозни последствия и запалване на петролни продукти.

На улица "Индустриалная", където е избухнал пожарът, се намира рафинерия на Роснефт. "Телеграм" каналите Astra и Baza, позовавайки се на съобщения от местни жители, пишат, че на територията на петролното депо са избухнали две експлозии с разлика от няколко секунди.

Агенция РИА Новости съобщава, позовавайки се на службите за спешна помощ, че дрон е бил забелязан близо до нефтеното депо в Туапсе.

"Телеграм" канали, включително Astra и Baza, позовавайки се на свои източници, твърдят, че два дрона са се опитали да атакуват територията на нефтеното депо, но са избухнали "на сто метра от петролното хранилище", като са повредили стопанска постройка.

Местните власти и Роснефт все още не са коментирали съобщенията за предполагаема атака с дрон срещу базата. Не се съобщава какво може да е причинило пожара в петролното депо.

Белгород, Адигея, Брянска област

Припомняме, че по-рано бе съобщено от руските медии, че в нощта срещу вторник властите открили в Белгород останки от три дрона.

"Няма жертви, но има щети: - счупени прозорци, леки щети по автомобили", каза губернаторът Вячеслав Гладков. Кметът на Белгород Валентин Демидов каза, че един от дроновете е влетял в прозореца на апартамент.

Област Белгород периодично в последните месеци е подлагана на обстрел от страна на украинските сили, но до този момент областният център не е бил под прицел, а населени места в близост на границата.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз заяви във вторник сутринта, че украински безпилотен летателен апарат е бил свален над района на Сураж. Няма жертви и щети, каза Богомаз.

Ръководителят на Република Адигея (малка автономна република, граничеща от всички страни с Краснодарския край) Мурат Кумпилов също каза, че около два часа през нощта в републиката е регистрирана експлозия близо до село Нови. Според Кумпилов там се е разбил неидентифициран летателен апарат. Спасителите са открили на мястото на експлозията два кратера с диаметър около два метра.

Източник: ТАСС, РИА Новости , News.bg

 

 


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Выпили и курили там

    21 8 Отговор
    где не надо! Иначе е украинска диверсия !
  • 2 Хихихи..

    16 7 Отговор
    Ужааас! По-страшно от Бахмут-Авдеевка! А иначе кво става там,упштиствоту са интирисува,напишети нещо..

    Коментиран от #6, #8

  • 3 !!!?

    28 26 Отговор
    За Путин тесна ще му се види Россия !!!?

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 9 Отговор
    Змията хапе най лошо когато умира.
  • 5 Мишел

    16 10 Отговор
    Първите 4 броя Леопард 2 са забелязани в движение от Краматорск към Артьомовск Бахмут ( източници от разузнаването на Луганска народна република).
    ВСУ търси ефект на изненадата и случване на чудо в Артьомовск Бахмут.

    Коментиран от #7, #11

  • 6 Българин

    25 18 Отговор

    До коментар #2 от "Хихихи..":

    Ми кво да става там? Музикантите напредват от север с цели улици и райони, вече не е къща след къща. На юг е без промяна. Мечтаната контраатака с подготвени от Запада спец части се е издънила и са били разбити, смесеният батальон от оцелели от други части неможе да се измъкни. Тактиката с месомелачката на украинците не преработи, всъщност проработи но в полза на руснаците. Ама тва не е за нашите медии, чети немски журналисти дето са там, имат туит акаунти

    Коментиран от #18

  • 7 Българин

    16 9 Отговор

    До коментар #5 от "Мишел":

    Тва с танковете е пропаганда. Леопард 1, 2, Чалънджър и Ейбрамс са логистичен кошмар даже и без да воюват. Ти части имат ни ремонт могат да им направят. Просто ще ги зарязват където им падне
  • 8 това е баце

    8 15 Отговор

    До коментар #2 от "Хихихи..":

    Е как какво става. Едни са се окопали. А другите ги нападат и мрът постоянно. Първите не отстъпват защото им се получава добре. А вторите не спират защото не им се получава.

    Коментиран от #13

  • 9 Мишел

    8 8 Отговор
    В нефтобазата дронът е взривил едно от таблата и помещение с пожарогасители, на петдесетина метра от цистерна.

    Коментиран от #10

  • 10 няма страшно всичко е ок

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Мишел":

    Другия път може пък и да нацели нещо. Щом спокойно си летят въпрос на време е.
  • 11 Рашка по прашка

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Мишел":

    На страха очите са големи хахах Тава са били украински танкове дърпащи руски танкове за скрап хаха
  • 12 Ураааа ZZZZZ Победааааа

    3 12 Отговор
    Русия ще победи. И цялата украинска армия ще емигрира в Русия. За да им се радва изотвътре.
  • 13 Мишел

    13 15 Отговор

    До коментар #8 от "това е баце":

    Вагнеровци не атакуват така
    Разузнавателни групи от по трима души осъществяват и изучават опорния пункт на противника. Предават данните и координатите на артилеристите. Артилерията обработва обстойно обекта. След това снайперисти доунищожават , ако нещо още мърда там. Едва след това вагнеровци атакуват, скрити зад танкове и прочистват обекта. Не взимат пленници, ако противникът е с оръжие в ръка.
    Така Вагнер не дават жертви, но противникът дава много

    Коментиран от #17, #19

  • 14 Последния Софиянец

    17 10 Отговор
    Цялата прогнила робсия ще гори много скоро, ревете подлоги!

    Коментиран от #15

  • 15 Хихихи..

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    И опять - хихихихи..
  • 16 Нептун

    10 7 Отговор
    Офанзивите на Украйна в Харков и Херсон започнаха точно по-същия начин складове горивни резервоари очертава се ново позорно стратегическо оттегляне от изконните руски територии и този път руснака едва ли ще преглътне нов срам оставен от путин

    Коментиран от #26

  • 17 Бацето съм

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Мишел":

    Абе баце мола ти се. Аз разбирам,че това не си ми го написал на мене. Ами на такива дето идея си нямат. Ама мола ти се аз ги гледам всеки ден. Тикат ги като добитък. Какво ли не видях вече. Толкова много начини да умре човек видях. Че почвам вече да ги съжалявам тия. А не съм от жалостивите. Даже никак не съм :D

    Коментиран от #20, #21

  • 18 Да питам..

    9 7 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Та, кога казваш да чакаме Магучая в Лисабон? Че да се приготвим с хлебец и солчица да срещаме асвабадителите...!!!!!!
  • 19 Да питам..

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "Мишел":

    Ахааа..я глей ти!!! Какви тактици се извъдиха....за това ли са заорали така яко в ДНР иЛНР..щото са толкова велики тактици ..!!! Я дай някаква прогноза..кога да чакаме Иванушка в Берлин?

    Коментиран от #24

  • 20 Ела да ти кажа

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Бацето съм":

    Неговата работа е да лъже. Аз съм либерален човек и смятам, че няма срамна професия. Хората дето спират при жените на магистралата. Понякога просто имат нужда. Някой да ги излъже,че ги обича.
  • 21 Лъв

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бацето съм":

    Ейй баце я така един път. Требваше да заколям 50 кокошки. Преди съм клал много. Ама като са на един път 50. И на мене ми стана жал.
  • 22 реру

    12 2 Отговор
    Важно е всичко да върви по план...

  • 23 Мишел

    4 7 Отговор
    В Коломна, Подмосковието, е паднал украински дрон, който вероятно е свършил горивото . Дронът не се е взривил.
    Този продължаващ дронопад из Русия показва, че Украйна здравата се е готвила да посрещне годишнината от началото на специалната операция с множество терористични акции на руска територия.
    Показва и, че Украйна толкова си може.

    Коментиран от #25

  • 24 Мишел

    2 13 Отговор

    До коментар #19 от "Да питам..":

    На Русия не ѝ трябва територия, има си достатъчно. Необходимо ѝ е да ликвидира опасността от ядрена война в Европа следствие възраждането на нацизма и да осигури мир на територията си. Затова основната задача на специалната операция е демилитаризацията и денацификацията на Украйна.
  • 25 реру

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Мишел":

    "В Коломна, Подмосковието, е паднал украински дрон..."

    В Коломна се намира 294-ти Държавен център за безпилотна авиация на руското МО в Коломна от където се управляват иранските дронове "Shahed" в атаките им над Украйна... В близост обаче има и газокомпресорната станция на "Газпром"...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания