Last news in Fakti

2 Март, 2023 07:43 982 1

"TikTok" въведе дневно ограничение за непълнолетни

  • тикток-
  • ограничение-
  • време-
  • приложение-
  • непълнолетни

След масови забрани за приложението от редица институции по света

"TikTok" въведе дневно ограничение за непълнолетни - 1
Източник: БГНЕС

След масови забрани за приложението от редица институции по света, "TikTok" въвежда дневно ограничение за непълнолетните потребители, пише "Нова ТВ".

Говорители на социалната мрежа обявиха ограничение от 60 минути на ден за всички потребители под 18-годишна възраст. Според новата мярка, всички деца, които достигнат лимита от 1 час, ще трябва да въведат код за достъп, за да продължат да гледат видеа.

"TikTok" защити решението с мотива, че ограничението цели да подкани тийнейджърите да контролират времето, прекарано пред екраните.

Проучвания показват, че подрастващите прекарват повече от 6 часа на ден в "скролване".

Въпреки това експерти коментираха, че причината за хода е масовото недоволство от държавни правителства и институции, които забраниха използването на "TikTok" на служебни устройства. Сред тях бяха Европейската комисия, последвана от Европарламента, правителството на Съединените щати, на Канада, на Дания и още. Причините бяха сериозни опасения за изтичане на лични данни, както и на класифицирана информация. Пекин многократно отрече обвиненията, като заяви, че това е „умишлено очерняне“. През последния месец социалната мрежа е изправена пред силен натиск от Вашингтон, който дори заплаши да забрани изцяло приложението.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупости

    2 3 Отговор
    Ограничение от 60 мин,хахаххаа
    И как ще стане с това на практика?