Last news in Fakti

13 Март, 2023 21:15 2 051 55

Алексей Навални научи, че документалният филм за него е спечелил "Оскар"

  • алексей навални -
  • документалният филм -
  • спечелил -
  • оскар

Четиридесет и шест годишният политик е присъствал на съдебно заседание чрез видеовръзка от затвора, когато адвокатът му съобщил новината за документалния филм "Навални" на режисьора Даниел Рохер

Алексей Навални научи, че документалният филм за него е спечелил "Оскар" - 1
Снимка: Shutterstock

Лишеният от свобода руски опозиционер Алексей Навални научи днес от адвоката си, че филмът, в който се разказва за отравянето му и за политическата му дейност, е спечелил "Оскар" за най-добър документален филм, предаде Асошиейтед прес.

Четиридесет и шест годишният политик е присъствал на съдебно заседание чрез видеовръзка от затвора, когато адвокатът му съобщил новината за документалния филм "Навални" на режисьора Даниел Рохер, заяви говорителката на Навални - Кира Ярмиш. Тя нарече това "най-забележителното съобщение за спечелване на (Оскар) в историята". Тя не съобщи каква е била първоначалната реакция на Навални на спечелването на "Оскар".

На брифинг говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира спечеления "Оскар", като заяви, че не е гледал филма и затова няма смисъл да казва каквото и да било за него. "Холивуд не пропуска да политизира работата си", отбеляза той.

Днешното изслушване в съда е по поредна жалба на Навални срещу администрацията на затвора за нарушаване, както той твърди, на човешките му права. По тази жалба ще има още две съдебни заседания, които са на по-късни дати.

Източник: Асошиейтед Прес


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АУУУУУ

    43 13 Отговор
    НА ПУТИН ТОЛКОВА МНОГО НЕ МУ ПУКА ЗА ФИЛМА ЗА НАВАЛНИ....ЧЕ КРЕМЪЛ ИЗЛЕЗЕ С ОФИЦИАЛНА ДЕКЛАРАЦИЯ 🤡🤡🤡🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #2

  • 2 Хахах

    26 45 Отговор

    До коментар #1 от "АУУУУУ":

    Филма на путин ще се казва . "Моята борба 2 " дори там не е пръв горкия

    Коментиран от #6

  • 3 Мдам

    36 5 Отговор
    Научил бил, а според Грозев са си говорили...
  • 4 Механик

    45 17 Отговор
    И как Навални е научил това? Той не беше в строго охраняван затвор ? Дори май писахте, че е в карцера от няколко месеца?
    Колко сте жалки, та чак смешни.
    А нашият "жундърляга" ако неше фактор, до сега щеше да е пил чай с полононий. Ама той си е просто едно плчмпало и никой ня да съ мърси ръцете с него. Просото ще го посплашват, че да не може да живее нормално.

    Коментиран от #23

  • 5 Нека си поплаче

    52 21 Отговор
    Скоро няма да излезе от затвора този дребен мошеник. Фалшивият филм за него, с фалшивият Оскар няма да му вдигне дажбата.
  • 6 филма за путин..

    12 22 Отговор

    До коментар #2 от "Хахах":

    Ще се казва..мойте бандерски референдуми и дашните укрофашаги..никаде у свето,то и у гинес го пише..цело море-азовско със пристанищата и един полуостров,взети с референдум-барбар най големио аец у европа със шест реактора,.дадени от зеления шмъркач..заредени с ядрено гориво..евала на бандерите.
  • 7 Алекс83

    16 31 Отговор
    Опорките на русофила винаги са 2: лъжа и пропаганда. Жалка история.

    Коментиран от #17

  • 8 САТЪРА НА УКРАЙНА

    50 13 Отговор
    ДОГОДИНА И ЗЕЛЕНСКИ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ОСКАР
    ... ЗА ФИЛМА " КАК УБИХ 2 МИЛИОНА УКРАИНЦИ"

    Коментиран от #13

  • 9 Aлфа Bълкът

    12 13 Отговор
    Стоят 10 човека дето направили филма кат папуняци и някакъв джендър държи наградата и вика - "Ей тез са" и си я прибра.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Намерили база на и1звънземни в У1крайна

    4 4 Отговор
    В близост до украинското село Скобичевка (Закарпатска област) извънземните имат своя база, твърдят уфолози. Местните жители снимали наскоро дискообразен летящ обект и съобщили на учените. Над района често можело да се види НЛО.

    С помощта на специална апаратура Андрей Скабейда и Владимир Гуцар открили мястото, където наскоро е имало кацнала летяща чиния, съобщава ....

    То било край блато, замърсено с нефт. „Взетите проби от почвата, която е със синкав оттенък, показват наличието на повишено съдържание на метали. Това място е силно енергийно. Извънземните идват вероятно, за да черпят енергия“, твърди Гуцар.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Оскарите са политизирани...!

    33 10 Отговор

    До коментар #8 от "САТЪРА НА УКРАЙНА":

    Нито дума за.....руският документален филм,показващ убийствата от 2014г.на Донецки и Донбаски деца от укрофашисткият режим...!

    Коментиран от #18

  • 14 Заснеха извънземни над границата ни със

    3 5 Отговор
    Н еидентифицираните летящи обекти са снимани над източния сръбски град Долни-Милановац
    Група летящи чинии са наблюдавани край границата на България. Те са снимани над източния сръбски град Долни-Милановац, съобщава цитиран от "Флагман".
    Извънземната ескадрила се появила около 22 часа. Три от летящите чинии се подредили във формата на триъгълник в небето, а скоро след това набрали ускорение и внезапно сякаш се изпарили.
  • 15 Иван

    20 4 Отговор
    Заслужено, най-добре платения от ЦРУ актьор заедно с Зеленият! Трябва и златен глобус и на всички кино академии по света, който работят на щат в същото ЦРУ и АСН питайте Сноудън :) и Асанж. А защо митинги в Грузия може, а в Молдова не! :)))) кажете смешници?
  • 16 Европа по престой на извънземни

    0 1 Отговор
    ЦΠУ: Pвидĸтĸл cъeбщoвo зo BЛO, няaeй мeжĸ ли дo пpĸвĸдĸ eт бългopcaи aoaвe ĸ тeвo



    H Pтopo Зoгepo имoлe нĸщe aoтe изгpĸв пpĸз нeщтo



    Hopнo pĸaepдьep - 80 минyти глĸдoт яpaи движĸщи cĸ eбĸaти



    Hcичaи co чyвoли, чĸ ocтpeнoвтитĸ cтeят c мĸcĸци в Eecмeco, cвиaнoли cмĸ cъc cтoтиcтиaoтo зo тĸxния пpĸcтeй в epбитo, нe зoмиcляли ли cтĸ cĸ няaeгo aeлae вpĸмĸ пpĸaopвoт близe дe Зĸмятo пpĸдпeлoгoĸмитĸ извънзĸмни, зo aeитe ЦΠУ poзcĸapĸти xиляди фoйлeвĸ минoлoтo гeдинo? Eoaвo ĸ пpeдължитĸлнecттo нo миcиитĸ им, зo aeитe cĸ cмятo, чĸ пpeyчвoт чeвĸчĸcтвeтe и нoшoтo плoнĸтo? Eъдĸ cтeят пeвĸчĸ и aъдĸ пpecтe cĸ мяpвoт зo cĸayнди?



    Eoa ли изглĸждoт “дeaлoдитĸ” им?



    Дoли няaeи дъpжoви co eбĸaт нo пe-зocилĸн интĸpĸc и aoaвe ĸ мяcтeтe нo Бългopия? Hъз ecнeвo нo дoннитĸ eт oмĸpиaoнcaeтe Цĸнтpoлнe poзyзнoвoтĸлнe yпpoвлĸниĸ cтoвo яcнe, чĸ cтpoнoтo ни ĸ нo ecмe мяcтe в Aвpeпo пe пpeдължитĸлнecт нo пpĸcтeя нo BЛO нo тĸpитepиятo й. Ppĸднe 17-тĸ pĸгиcтpиpoни в бoзoтo c дoнни cтpoнни cъбития co тpoĸли пe 21 минyти. Или пeчти 6 чoco eбщe.



    Oбявĸнитĸ cлyчoи eт дeayмĸнтитĸ нo ЦΠУ co oнoлизиpoни eт coйтo www.СѕусhісWаrld.саm.



    Eoтe цялe нo Pтopия aeнтинĸнт co избpeĸни 994 пecĸщĸния нo нĸпeзнoти пpишълци зo 100 гeдини нoблюдĸния.

    Eopтo пeaoзвo cpĸднoтo пpeдължитĸлнecт нo пpĸcтeя нo BЛO нoд cтpoнитĸ в Aвpeпo. PTAKM: www.СѕусhісWаrld.саm

    Eopтo пeaoзвo cpĸднoтo пpeдължитĸлнecт нo пpĸcтeя нo BЛO нoд cтpoнитĸ в Aвpeпo. PTAKM: www.СѕусhісWа
  • 17 Иван

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Алекс83":

    Самото Ви изречение обективно и логически не е вярно, следователно е лъжа. Всъщност на кой му пука:). Вие сте просто една "тухла в стената"
  • 18 Да бе

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Оскарите са политизирани...!":

    Кой блокира сините каски в ООН? Айде у лево с тая опорка ...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Иван

    11 1 Отговор
    А и докато ни занимавате с това "недоразумение" Навални осъден от френска компания за измама в особено големи размери. Имайте в предвид, че вече две основополагащи банки в Хамерика фалираха, на опашка са още няколко, не че се радвам. Рублата се укрепи още повече и ВВП-то на Русия за тази година ще е полужително независимо от това какво пишете. Така, че преди да лижете д-то на някой проверете дали може да Ви плати, нищо лично - само истина и факти
  • 21 В Америка живеят 5 милиона извънземни, п

    0 1 Отговор
    В Америка живеят 5 милиона извънземни, приели човешки облик Хората имат големи способности, но те са ограничени. Сетивните органи и слухът могат да пресъздадат само малка част от реалността на Вселената в сравнение с извънземните видове, твърди физикът Джеймс Кюн
    по статията работи:
    Tweet
    В Америка живеят 5 милиона извънземни, приели човешки облик
    Повече за:

    извънземни
    САЩ

    Физикът Джеймс Кюн уверява, че само в една държава може да има извънземно общество с повече от един милион души. Така вероятността човек да се ожени за пришълец според неговите изчисления е 50%.

    Земята е огромен свят, пълен с благоприятни ресурси за живот и с идеален климат. Тогава защо други извънземни раси не могат да живеят с останалите видове на Синята планета? Може би те го правят от много време и хората, поради своето незнание, не го забелязват.
  • 22 Аре нема нужда

    14 1 Отговор
    Нахални е осъден за финансови измами.Никой джендър не ще е да чуе,как този безработен плювач,се е издържал през всичките тези години.Вояжи в чужбина и охолен живот !
  • 23 Боклук

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    Навални е научил за благата вест от надзирател,който му я е прошепнал в ушенцето,докато го е любил след вечерна проверка.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 234

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Хитлер пуснал 10 летящи чинии под връх Б":

    Авторът на записките се представял така: “Името ми е Христофор Колев. Роден съм на 24 юни 1915 г. в Пловдив. Баща ми беше офицер. Голямата ми мечта беше да уча авиоинженерство и понеже имах възможност, се дипломирах в Германия, когато Райхът победоносно крачеше.

    Завърших с отличие и ми предложиха да се включа в групата на проф. Летцер, която работеше за производителите на самолетите Me 262, Ju 52, FW 200.” Всички страници били номерирани с молив, но първите липсвали. Запазените започвали с №42.

    “По-голяма част от дневника заемаха формули, чертежи и обяснения на български и немски. Явно бяха за специалисти, аз нищо не разбрах”, разказва Тотевски. На лист №67 само на български било записано: “На 21 февруари 1944 г. по телефона спешно ме извика проф. Летцер. Когато излязох на улицата, видях, че ме чакаше кола, в която учтиво ме поканиха да вляза.

    Пътувахме около 2 часа и стигнахме до летище, за което аз, макар че знаех всичко за пистите край Берлин, дори не подозирах. В тъмното се открояваше двумоторен самолет, който подгряваше двигателите. Едновременно с моята кола пристигнаха още 3, от които слязоха проф. Летцер и колегите ми Ханс Дьопфер и Хелмут Алтенбург.”

    По-нататък инж. Колев описвал посещение в подземен завод - един от многото по времето на Хитлер, пръснати из Европа. “Следващите редове ме втрещиха”, казва Тотевски.

    Авиоинженерът описвал: “След многото проверки накрая влязохме в голямо хале със слабо осветени стени и таван. Край дълга м

    Коментиран от #26

  • 26 3344556677889900000000000000000000000000

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "234":

    По-нататък инж. Колев описвал посещение в подземен завод - един от многото по времето на Хитлер, пръснати из Европа. “Следващите редове ме втрещиха”, казва Тотевски.

    Авиоинженерът описвал: “След многото проверки накрая влязохме в голямо хале със слабо осветени стени и таван. Край дълга маса стояха наведени няколко военни. С нашето влизане те се изправиха и сред тях се открои профилът на Хитлер. След общоприетия поздрав ние се наредихме около масата, като седнахме след фюрера.

    Хитлер кимна на ген. Хохмайстер, директор на завода, с когото се познавахме от предишна съвместна работа, и той нареди да се запали осветлението. Бяхме в огромен хангар. Аз останах потресен. В средата на подземието видях това, за което бях подочувал, но в което никой не вярваше.

    Това бе тя - тайнствената чиния, стъпила на 4 крака, с малък полусферичен непрозрачен купол. По ръба мигаха жълти и червени светлини. Генералът натисна голям червен бутон до дясната си ръка и бягането на светлините се засили, докато се образува непрекъснат и ослепително ярък светещ кръг.

    Куполът над хангара бавно се разтвори и миг след това апаратът чиния излетя вертикално с неописуема скорост. На около 3000 м увисна във въздуха, после рязко полетя настрани, отново увисна неподвижно и след броени мигове пак застана мълчаливо на 4-те си уродливо тънки крака, премигвайки като на игра със светлините си.

    Сякаш нищо не беше се случило. Не чухме шум от двигатели, даже нямаше осезателно раздвижване на
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 нахуйни

    2 1 Отговор
    светът вече не ходи на кино,така че янките могат спокойно да си разоборудват еврейската пропагандна машина "холивуд" и да не хвърлят средства на вятъра
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Десислав

    1 0 Отговор
    Е да!
    Нали видяхме,че в затвора има лаптоп и камера и Интернет.
    Явно има и плазма със сателитна телевизия
    Иначе Шел да го тровят.
    Вече Русия и САЩ откриете взеха да си се подиграват с народа на цял свят и да си пият пиенето скрито и покрито някъде
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Зомбайо

    4 0 Отговор
    Браво! Чакаме оскар и за филма за Хашоги! Нали има такъв филм....или...?
  • 42 БАРС

    9 2 Отговор
    Ако Путин заповядал да помагат на ЛНР и ДНР то надали щеше да се прожектира за оскар !00% почти никой няма да го гледа.Друго в холивуд всичко е възможно с тоя док.филм го доказват.А на Ганьо да участва в такъв филм не му прави честзащото навални е мошенник заедно с брат му.Навални е в затвора защото е излъгал френска фирма за 3 000 000 евро.Друго айкюто му е много ниско в сравнение с ВЕЛИЕИЯТ ПУТИН.Навални не можа да оправдае средствата които му платиха англичани и американци да бонтува руският народ няма значение че нямаше да спичели мнозинство.Путин никога не е забранявал демонстрациите имат си определено място за това а тоя тръгна с не много хора да прави демонстрации пред КРЕМЪЛ а там е строго забранено и ги разпръснаха и т.н и т.н.Така че мястото му е там където е сега.

    Коментиран от #44

  • 43 Уса

    7 0 Отговор
    Егати и поръчковия оскар
  • 44 хахахаххахахаххахахах

    0 6 Отговор

    До коментар #42 от "БАРС":

    по смешен коментар не бях чел аххахахааааааааааааааааааааааахахахахаха
  • 45 Мдааа Дааа ... или

    4 0 Отговор
    Когато криминалното се превърне в политическо....
  • 46 Колко са льоши рашките

    7 1 Отговор
    Можеха да го пуснат в отпуск нахалния лично да се яви на представлението на ЦРУ за наградата!!!
  • 47 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 1 Отговор
    Грозев наказа героя си още по-яко - взе оскар на гърба му, героят е в изгнание и не може да удари една водка или друго по писателя си.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ПОСТО ШАРЖ!

    0 0 Отговор
    АКО НА НЯКОЙ БИ ТРЯБВАЛО ДА МУ ПУКА ,ТОВА Е АКАДЕМИЯТА НА ОСКАРИТЕ И НА САЩ!!!С ТОВА СИ НАПРАВИХА ХАРАКИРИ. СРИНА ИМ СЕ ДУХА,АВТОРТЕТА ,ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО КАТО ЦЯЛО. С ТАЗИ ПРОПАГАНДНА ТЛЪСТА ПОЛИТИЗИРАНА МАНИПУЛАЦИЯ СИ ДОКАРАХА ОМРАЗА И ОТВРАЩЕНИЕ . НЕКА СИ МИСЛЯТ ОБРАТНОТО ,РЕАЛНОСТТА Е ДРУГА.. ПРОСТО ВЕЧЕ ПРЕИГРАВАТЕ ,ОТВРЪЩАВАЩО Е.
    ТО Е КАТО ДА СИ ПРИЯЛ И ДАТИ СЕ ПОВРЪЩА.
  • 52 Истанбулската конвенция

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "КУКОРИГОВ":

    Пропуснал си че Е. П. Блаватска е отбелязала, че при Третата раса хората са били еднополови и че в процеса на еволюцията към бъдещата Шеста раса, за развитието на нови способности на психичната енергия, хората от сегашното разнообразие на многополови хора, отново ще трябва да еволюират, към без точно хора от определен пол и към ангелската безполовост...!!!
  • 53 Развеселен

    2 1 Отговор
    Песков не е гледал филма, но твърди че е политизиран!
    Голям образ е този, не спира да ме разсмива!
    Бих му присъдил Оскар за най-забавен шут, но не съм сигурен дали Медведев не е по-добър за нея.

    Коментиран от #54, #55

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Льольо

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Развеселен":

    А ти гледа ли го филма?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания