Last news in Fakti

16 Март, 2023 10:13 1 258 7

Китайски милиардер е обвинен в измама за 1 млрд. долара в САЩ

  • сащ-
  • китай-
  • милиардер-
  • измама-
  • схеми

Той е обвинен в измама или присвояване на пари на инвеститори чрез различни схеми

Китайски милиардер е обвинен в измама за 1 млрд. долара в САЩ - 1
Източник: БГНЕС

Китайски милиардер беше арестуван вчера в САЩ по обвинение, че е измамил инвеститори с 1 милиард долара, за да поддържа разточителен начин на живот, предаде АА.

Гуо Венгуи, известен още като Хо Уан Квок и Майлс Гуо, беше задържан в Ню Йорк заради това, което Министерството на правосъдието на САЩ нарече предполагаема конспирация, включваща незаконно присвояване на средства, получени от хилядите му онлайн последователи, предаде БГНЕС.

Според множество информационни агенции Гуо е прибрал парите, за да купи имение с площ 50 000 кв. м в Ню Джърси, луксозна яхта на стойност 37 млн. долара, спортен автомобил „Бугати“ на стойност 4,4 млн. долара и „Ферари“ на стойност 3,5 млн. долара за сина си.

Прокурорите обвиниха Гуо в измама или присвояване на пари на инвеститори чрез различни схеми, включително медийната му компания GTV Media Group, програма за земеделски заеми чрез „Himalaya Farm Alliance“, ексклузивен членски клуб, известен като G|CLUBS, и криптовалута, наречена „Himalaya Coin“.

Срещу Гуо и бизнес партньора му Кин Минг Дже са повдигнати 11 обвинения, включително за измама с ценни книжа и пране на пари, като най-тежкото от обвиненията предвижда наказание до 20 години затвор.

"Моята служба и нашите партньори от правоохранителните органи ще продължим да правим всичко възможно, за да защитим обществото от опустошителните последици на пагубните измамни схеми", заяви прокурорът на САЩ за Южния район на Ню Йорк Деймиън Уилямс.

Гуо беше отявлен критик на китайското правителство и беше изгонен в Ню Йорк, след като през 2017 г. поиска убежище в САЩ. Той твърдеше, че е преследван от Китайската комунистическа партия заради разобличаването на корупцията в Пекин.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От страни

    18 2 Отговор
    Превеждам от краварски на български. "Ще ограбваме не само русняци но и ктайци."
  • 2 Дипломат Чукчев

    11 3 Отговор
    Китаец=Руснак,
    а руснаците има санкции
    Ех Сталин Брежнев колоси на мира!
  • 3 Много ясно

    14 2 Отговор
    Всеки милиярд, милион, долар е от значение в момента, толкова са фалирали.
  • 4 Мдам

    9 2 Отговор
    Горко им на хората със сметки в долари...
  • 5 Фащ са фалирали

    11 1 Отговор
    и искат да ограбят другите, за да се спасят! Парите на китаеца са "реални", изкарани с някакви производства, докато техните, "сащиянски пари" са измислени от въздуха. И за да се спасят, на тях им трябва "свежа кръв"- истински "пари", изкарани с производства на реални стоки... Така ограбиха и руските миалирдери, понеже техните пари са изкарани с продажба на реални ресурси. САЩ са страна мафия, бандит... Лъжат, крадат, рекетират, нарушават всякакви закони...
  • 6 Ами чудесно!

    8 1 Отговор
    Нека продължават така! Това ще обедини много бързо и по-силно Китай с Русия!
    И тогава целият им Запад, начело с мафията-ФАЩ ще бъдат погребани!
  • 7 Муаха-ха-ха-ха...

    9 1 Отговор
    То беше ясно,че говедарите ще обвинят някой друг за фалиращата банкова система.Я, китаец,я Путин !