Last news in Fakti

16 Март, 2023 13:30 576 1

Сирийски и руски министри се срещат в Москва

  • сирия-
  • русия-
  • москва-
  • дамаск-
  • министри-
  • среща-
  • башар ал-асад -
  • владимир путин

В кулоарите на срещата на върха между президентите Башар Ал-Асад и Владимир Путин сирийска правителствена икономическа делегация провежда срещи на високо ниво с редица руски служители, участващи в икономическото сътрудничество

Сирийски и руски министри се срещат в Москва - 1
Снимка: САНА

В кулоарите на срещата на върха между президентите Башар Ал-Асад и Владимир Путин сирийска правителствена икономическа делегация провежда срещи на високо ниво с редица руски служители, участващи в икономическото сътрудничество.

Сирийската делегация се ръководи от министъра по въпросите на президентската администрация Мансур Аззам, руската делегация се ръководи от министъра на строителството, жилищното строителство и комуналните услуги, председател на Съвместната сирийско-руска комисия Ирек Файзулин, директори и представители на големи приятелски руски компании също присъстват на срещата.

Тези министерски срещи се провеждат в контекста на текущото наблюдение на работата на Съвместната междуправителствена комисия за укрепване на двустранните усилия за противодействие на последиците от незаконните икономически санкции на Запада по начин, който гарантира инвестиции в икономическите дейности на двете страни в полза на техните приятелски народи.

По време на срещата министър Аззам изрази признателност и признателност към руското ръководство, правителство и народ за подкрепата на Сирия за преодоляване на последствията от земетресението. Той отбеляза, че са обсъдени начини за съвместно сътрудничество на етапа след ликвидиране на последствията от земетресението.

От своя страна Файзулин нарече сирийската страна важен и надежден партньор на руското правителство, изграждащ дългосрочни съюзи с него на всички нива. Той потвърди, че руското правителство ще продължи да оказва всякаква възможна помощ и помощ на сирийския народ, за да облекчи страданията му.

Източник: САНА


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво ме интересува как едни мародери,

    1 1 Отговор
    са се срещнали с други мародери !

    Нека да видим най-важната тема у нас !

    Радослав Бимбалов:

    "Ако помните - преди няколко дни ББ каза, че ще изчака 1-2 дни и после “ще стане страшно”. Естествено е, че те са в един хор, но той не е на Бойко Борисов. Той е солист в този хор, както и Румен Радев.
    А кой е диригентът на този хор?
    Диригентът е Кремъл, който в момента се опитва да създава нестабилност в Европа по всякакъв възможен начин. Ние сме в много удобна ситуация за това. По същия начин се играе в Унгария, дори в държави от западния спектър на Европа. Ние просто сме жертва на хибридната война, която се води от десетилетия, много преди да започнат дори кремълските инвазии в Украйна през 2014 г. Това, което се случва в момента, е да се всява страх.
    Страхът е основната валута на Кремъл и президентът и служебното правителство изпълняват точно тези поръчения".
    Бедни ми русофили, как ви се разкъсват сърцата - от една страна да обичате Радев, от друга - да мразите Борисов. Не, не искам да съм във вашето положение!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания