Last news in Fakti

17 Март, 2023 05:10 920 7

Нов закон в Швейцария предвижда съдебно преследване на извършителите на престъпления, свързани с агресия

  • швейцария-
  • закон-
  • агресия-
  • съдебно преследване-
  • престъпления

Престъплението акт на агресия се определя като нахлуване или опит за поемане на политически и военен контрол над друга суверенна страна

Швейцарският парламент прие закон, предвиждащ съдебно преследване на извършителите на престъпления, свързани с агресия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Такова законодателство досега липсваше в националното законодателство на страната. Законът беше одобрен часове след като разследващ орган на ООН съобщи, че е открил "основателни причини" да стигне до заключение, че руската инвазия в Украйна и атаките срещу украинските въоръжени сили могат да бъдат квалифицирани като актове на агресия.

Престъплението акт на агресия се определя като нахлуване или опит за поемане на политически и военен контрол над друга суверенна страна, посочва Ройтерс.

"Вписването от страна на Швейцария в националното ѝ законодателство на престъпленията, свързани с агресия, ще ѝ позволи да се включи в борбата срещу безнаказаността за най-тежките престъпления срещу международните закони", се казва в изявление на парламента, публикувано след като законът беше приет със 127 гласа "за" и 53 "против".

Новоприетият закон доближава швейцарското законодателство по-стриктно до поправки, приети в Римския статут на Международния наказателен съд, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ⚜️Просветен⚜️

    11 2 Отговор
    Що, до сега награда ли им даваха, че от сега ще ги преследват съдебно?
  • 3 и аз това се зачудих

    6 2 Отговор
    досега награждавали ли са ги?
  • 4 Мъжа на урсула

    7 1 Отговор
    Още един ,,легален,, според двойните стандарти на ,,цивилизов@ния,, запад да открадне чужди пари.

    Но се видя че реалните пари не са във фючърсите и котировките на ,,борсите,, и ,,акциите,, а на притежателите на реални природни ресурси
  • 5 Мъжа на урсула

    9 1 Отговор
    А ,,санкциите,, са друг метод за кражба.

    Изобщо ,,цивилизования,, колективно некъп@н запад съществува единствено благодарение на кражби.
    Спряха им кранчето и за 1 година СВО започнаха да капят. При недай Боже реална война и 24 часа няма да изкарат. Възсух под налягане, обвит в красиви фрази за ,,ценности,,
    Видяхме им ,,ценностите,,
  • 6 И сега

    6 1 Отговор
    САЩ кога ще бъдат съдени?
  • 7 пътник

    0 0 Отговор
    Не са ги награждавали, това е цивилизована държава,в която се спазват закони!
Новини по държави: