17 Март, 2023 08:30 702 3

Нова Зеландия притеснена за киберсигурността си от TikTok

  • нова зеландия-
  • tiktok-
  • тик ток-
  • тикток

Нова Зеландия е поредната, която забрани мобилното приложение да се ползва на правителствени телефони

Нова Зеландия притеснена за киберсигурността си от TikTok - 1
Снимка: Shutterstock

TikTok продължава да плаши страни из целия свят за тяхната киберсигурност. Нова Зеландия е поредната, която забранява мобилното приложение да се ползва на правителствени телефони.

Решението е взето след съвет от експерти по киберсигурност и дискусии в правителството и с други страни, като се предвижда то да влезе в сила най-късно до края на март.

Отбранителните сили на Нова Зеландия и Министерството на външните работи и търговията обаче не чакат и вече са забранили TikTok за служителите си.

Ръководството на TikTok вярва, че скорошните забрани се основават на "фундаментални погрешни схващания" и са водени от по-широка геополитика. TikTok е похарчил повече от 1,5 милиарда долара за строги усилия за сигурност на данните и отхвърля обвиненията в шпионаж.

Припомняме, вчера Великобритания предприе същите мерки отново заради опасения за сигурността си. САЩ, Канада, Белгия, Европейския парламент и Европейската комисия също забраниха приложението от официални устройства.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    2 9 Отговор
    Вратата към Китай започва постепенно да се затваря. За Русия мандалото е хлопнало
    завинаги.

    Коментиран от #3

  • 2 Муаха-ха-ха-ха...

    6 0 Отговор
    Ауууууу ....колонялните селяни ги е страх от Крал Плъх и Преподобни Бай Дън -мъртвеца ! Ауууу...Кощунство !
  • 3 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Вратата към Китай или вратата към Австралия? Ако не си чувал в Австралия се учат децата на повечето китайски богаташи и с тяхното присъствие са свързани високите цени в Австралия и по-конкретно някой области около Мелбърн, Сидни и др. големи градове! Тоест ако ги няма китайците в Австралия ще има по-малко кинти и ще назаднат.....така че не знам за кого са лошите новини!