Last news in Fakti

18 Март, 2023 07:54 681 2

Губернаторът на област Тунис е новият вътрешен министър на страната

  • камел феки-
  • тунис-
  • министър

Камел Феки е приближен на президента Каис Сайед

Губернаторът на област Тунис е новият вътрешен министър на страната - 1
Снимка: businessnews.com.tn

Губернаторът на област Тунис Камел Феки, приближен на президента Каис Сайед, става министър на вътрешните работи, заменяйки на поста влиятелния Тауфик Шарфедин, съобщи президентството на страната, цитирано от Франс прес.

Президентът публикува два указа, с единия от които освобождава министъра от задълженията му, а с другия назначава неговия приемник.

54-годишният Шарфедин заяви снощи, че е поискал от президента да го освободи от поста, който заема от 2021 г. През юни миналата година съпругата на вътрешния министър, която е майка на трите му деца, стана жертва на пожар в жилището им. Причината за пожара беше изтичане на газ.

"Дойде времето да се посветя на отговорностите, които тя ми остави", добави Шарфедин.

Новият министър Феки има юридическо образование, работил е в министерството на финансите и заемаше поста губернатор на област Тунис от края на 2021 година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    2 0 Отговор
    Ето това е новината, която вълнува целия български народ.
    Благодарим ви за информативно-информативната, информационно-информираща информация!
  • 2 Област

    0 0 Отговор
    Честно,не знаех че,Тунис. е област?