Last news in Fakti

19 Март, 2023 04:41 697 0

Издадоха две смъртни присъди в Иран заради атака срещу шиитски храм

  • иран-
  • смъртни присъди-
  • нападение-
  • храм-
  • ислямска държава

При нападението през октомври загинаха 15 души

Издадоха две смъртни присъди в Иран заради атака срещу шиитски храм - 1
Снимка: iranintl.com

Ирански съд осъди на смърт двама мъже заради атака срещу шиитски храм, в която загинаха 15 души през октомври и за която отговорност пое Ислямска държава, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Десетки хора бяха ранени в атаката.

Нападението бе извършено в Шираз, в Южен Иран. Кадри от охранителни камери показаха, че нападател е влязъл в популярния храм "Шах Шераг, укривайки автомат в чанта си и е открил огън по богомолците там. Нападателят беше идентифицирани като гражданин на Таджикистан. По време на атаката той е бил ранен и починал после от раните си в болница.

Двамата осъдени на смърт мъже са признали, че са помогнали за организирането на атаката и са били в контакт с Ислямска държава в съседен Афганистан.

Трима други мъже получиха присъди от 5 до 25 години затвор по същото дело.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА