Last news in Fakti

21 Март, 2023 15:40 670 11

Според проучване: Полицията на Лондон е институционално расистка, женомразка и хомофобска

  • великобритания-
  • полиция-
  • лондон-
  • расизъм-
  • проучване

Изследването беше поръчано през 2021г. 

Според проучване: Полицията на Лондон е институционално расистка, женомразка и хомофобска - 1
Източник: Shutterstock

Полицията на Лондон е институционално расистка, женомразка, хомофобска и неспособна да се самоконтролира. Това са заключенията от независимо проучване, увеличаващо натиска върху новия началник на полицията да реформира най-голямата полицейска сила във Великобритания, съобщава "Ройтерс".

Изследването беше поръчано през 2021 г. от тогавашния ръководител на полицията - Кресида Дик, след като служител беше осъден на доживотен затвор за изнасилването и убийството на Сара Еверард. Случаят шокира страната и - заедно с последвалите случаи на престъпления срещу жени - насочи вниманието върху институционалната култура на лондонската полиция, предаде news.bg.

"Има институционален расизъм, сексизъм и хомофобия вътре в организацията по отношение на начина, по който се третират служителите, както и извън организацията по отношение на това как общностите са контролирани от полицията", се отбелязва в доклада.

Независимото проучване, ръководено от Луиз Кейси, член на горната камара на британския парламент, откри "сериозни" пропуски в столичната полиция, които се нуждаят от "радикална реформа".

Заключенията идват повече от две десетилетия, след като през 1999 г. разследване на убийството на чернокожия тийнейджър Стивън Лоурънс установи институционален расизъм по отношение на реакцията на служителите на реда.

Кейси подчерта, че доказателствата са абсолютно ясни, че като институция полицията е предубедена и дискриминационна.

От своя страна шефът на лондонската полиция комисар Марк Роули заяви: "Разочаровахме лондончани и нашите собствени редици и този доклад показва ясно това... дълбоко съжалявам".

Той посочи, че отделът за професионални стандарти на силите е бил "засилен" и с тяхна помощ "уволняваме служители с по-бързи темпове".

В проучването от 360 страници се посочва, че полицията се нуждае от силно ръководство, служба за защита на жените и нова стратегия за децата, наред с други препоръки за реформа.

В междинния доклад от миналия октомври се отбелязва, че на силите са били необходими средно 400 дни, за да разрешат обвиненията в неправомерно поведение спрямо своите служители.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Риши Бунак

    7 0 Отговор
    В Лондон ще патрулират сипаи.
  • 2 Шопски салата

    7 0 Отговор
    с палки..
  • 3 Рикши Бунак

    9 0 Отговор
    Еее повтаряте, се вече, някой спи в тази редакция и както вече изяснихме в другата статия това не е вярно, дори полицейските коли са в цвртовете на дъгата и полицейските коне също я уважават!
    За справка другата статия от днес има и видео!
    Ваш Рикши Бунак цар на Албиона и LBGTQ++++++

    Коментиран от #7

  • 4 Очакваме прайдът у софето

    7 0 Отговор
    Без палки ще ги посрещаме,само напалмИмолотов
  • 5 ха ха

    9 0 Отговор
    Пак независимо изследване на НПО финансирано от деду Шори. Дан казвам името на гу-шата дето са я назначили с квотата на Давос да го поръча, че навява еротични мисли...
  • 6 Боруна Лом

    4 0 Отговор
    ЕДИНСТВЕНАТА НЕПРЕВЗЕТА ОТ ЖЕНДАРИ
  • 7 Нека заработят за "Гречки"

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Рикши Бунак":

    Недей завижда
  • 8 ФЕЙК

    5 0 Отговор
    Това е абсолютна ЛЪЖА! При премиер, министър на външните работи ДВЕ ЖЕНИ министри на вътрешните работи и бизнеса, при кандидат за премиер на Шотландия - всичките чистокръвни англосакси с 1 500 годишно родословно дърво от времето на крал Артур, по случайност родени някъде в Индия, Пакистан или Африка ТОВА Е АБСОЛЮТЕН ФЕЙК И ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ Е СВЕЩЕНА И НЕПРИКОСНОВЕНА В АЛБИОНА!
  • 9 Конспиратор

    3 0 Отговор
    Такава е и затова е еталон за ефективна полиция.
  • 10 Ха ха ха

    1 0 Отговор
    "Според проучване: Полицията на Лондон е институционално расистка, женомразка и хомофобска " - значи е най ефективната и професионална полиция , която пази гражданите най добре , напълно подкрепям такава полиция , браво на попитата .
  • 11 Ура

    0 0 Отговор
    Една истина да се появи .......а иначе лаете срещу Русия, Иран, Св. Корея и кой ли не.......долни соросоиди......
Новини по държави: