Last news in Fakti

15 Септември, 2013 11:00 2 462 0

Спасители откриха българин, изчезнал в грузинския лес

  • българин-
  • унгарка-
  • грузия-
  • спасители-
  • издирвателна акция

Овчари помогнали за намирането на нашенеца и унгарската му спътничка

Грузински спасители открили изгубили се в гора граждани на България и Унгария, съобщи информационният сайт Грузия.онлайн. В резултат на проведената от служители към департамента по извънредни ситуации на грузинското министерство на вътрешните работи издирвателна акция заблудените туристи са намерени.

От пресцентъра на ведомството уточняват, че унгарката Биянка Тимщук и българинът Стефан Бояджиев са се загубили в гориста местност в Ахметския район на Източна Грузия. За помощ към тамошното Вътрешното министерство чрез консулствата на България и Унгария се обърнали роднини на изчезналите.

Спасителите попаднали в следите на двамата благодарение на местни овчари, забелязали непознати хора в гората. Представители на консулствата вече са се срещнали с намерените, състоянието им е добро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА