Last news in Fakti

23 Март, 2023 09:28 926 8

Обвинението срещу Доналд Тръмп се отлага

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • президент-
  • скандал-
  • пари-
  • обвинение

След като журито в Ню Йорк не успя да се събере

Обвинението срещу Доналд Тръмп се отлага - 1
Източник: БГНЕС

Драмата около евентуалното обвинение на Доналд Тръмп за пари, платени на порнозвезда, придоби нов обрат, след като журито в Ню Йорк не успя да се събере, както се очакваше, и отложи решението за следващата седмица, предаде АФП.

Спекулациите, че историческото обвинение срещу бившия президент може да е неизбежно, се засилват, откакто самият Тръмп обяви, че очаква да бъде арестуван.

Но заседанието на голямото жури беше отменено, съобщиха неназовани представители на правоприлагащите органи пред множество американски медии, без да посочат причина. Вестник "Ню Йорк Таймс" съобщи, че подобни прекъсвания не са необичайни.

С барикади пред Тръмп Тауър и полиция в повишена готовност Ню Йорк от дни е затаил дъх пред очакваното обвинение - като напрежението достигна връхната си точка във вторник, в деня, в който Тръмп заяви, че ще бъде арестуван. Това не се случи.

Съставът на съдебните заседатели обикновено заседава и в четвъртък, но Insider, който разпространи новината за отмененото заседание, цитира един от източниците, според когото може да не се събере отново тази седмица, което означава, че решението може да бъде взето най-рано в понеделник.

76-годишният републиканец ще стане първият бивш или действащ президент, който някога е бил обвинен в престъпление, ако съдебният състав в крайна сметка гласува за повдигане на обвинение.

Безпрецедентният ход би предизвикал шокови вълни в предизборната кампания през 2024 г., в която Тръмп се кандидатира отново, предаде БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дякон Унуфрий Араллампиев

    6 0 Отговор
    Брей сега ще реабилитираме и Ленчето парапета
  • 2 Последния Софиянец

    13 2 Отговор
    Бай Дън и журито избягаха че южняците с пушките дойдоха за тях.Страхливи джендъри.
  • 3 нобелова награда за мир

    11 2 Отговор
    за колегите му, които избиха стотици хиляди хора, а тук за някаква кокошкарска работа ...
    Голям зор да премахнат всеки, който не играе по свирката на дд.
  • 4 МАГА 🇺🇸🤠

    3 2 Отговор
    Спечелихме битката, но войната предстои.
  • 5 От страни

    2 0 Отговор
    Сега е времето краварите да му подложат оная синята на брикет дето я беха полдожиле на французина Доменик Строскан когато той поиска да стане началник на междунарлдния валутен фонд. Тя е такава убавица че всички ще повярват веднага. Щото Дони си пада само по убавици. Некога той е правил конкурсите мисс Вселена.
  • 6 Митко Бомбата

    2 1 Отговор
    Абе кажете истината бе.......заседанието беше отложено, заради заплаха от бомба в сградата!
    Кво толкова го криете!
  • 7 демоникрация

    2 0 Отговор
    Обвинението срещу Доналд Тръмп се отлага..... до изборите.
  • 8 Култура миянко

    1 1 Отговор
    Така и не разбрах кое е лошото ,че бай Дончо си е платил на някаква гърла.Явно не отговаря на LGBTQ-WTF критериите и затова искат да го арестуват.