Тема: Украйна

23 Март, 2023 15:12 709 20

Откриват представителство на МНС в Украйна

  • украйна-
  • представителство-
  • международен-
  • наказателен съд

Документът бе подписан от Главния прокурор на Украйна Андрий Костин

Откриват представителство на МНС в Украйна - 1
Източник: Shutterstock

В Хага бе подписано споразумение за откриване на представителство на Международния наказателен съд (МНС) в Украйна, предава РБК-Украйна.

Документът бе подписан от Главния прокурор на Украйна Андрий Костин и секретарят на МНС Питър Люис, допълва агенцията.

"Това е само началото. Убеден съм, че няма да спрем, докато всички отговорни за международните престъпления, извършени срещу Украйна, не бъдат изправени пред съда. Включително висшето военнополитическо ръководство на престъпния режим на Руската федерация“, цитира агенцията думите на Костин.

Миналата седмица МНС издаде заповед за арест на руския държавен глава Владимир Путин и комисаря по правата на детето при президента на Русия Мария Алексеевна Львова-Белова, предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Откриват представителство на МНС в Украй

    22 35 Отговор
    СПОКО ,ПУТИН СКОРО ЩЕ ГО ЗАКРИЕ
  • 2 Ха ха ха ха ха

    16 29 Отговор
    Тия продължават с тоя цирк МНС ха ха ха В света стават такива глобални промени, тия с циркаджалъците на белегитимнуя МНС занимават хората....
  • 3 Гориил

    12 0 Отговор
    Честване на деня на Свети Патрик в Бангладеш.
  • 4 Т. Чергов

    21 34 Отговор
    "Понеже почти всички четат само заглавията….

    Заповедта за арест на Путин от “съда в Хага” НЕ Е с обвинения за “военни престъпления”, “бомбардировки”, “геноцид”, “престъпления срещу човечеството” и така нататък. Официалното обвинения е за, цитирам, “незаконна депортация на деца от Донбас в Русия”.
    Визира се евакуацията на дечица и семействата им от бойните зони към Русия, където бяха настанени в нови жилища с всички удобства и им беше осигурена прехрана и училище. Това е “престъплението”, за което е издадена заповед за арест.
    Очевидно от Вашингтон са скръцнали със зъби на евро...п.. ...лите и са им обяснили, че като си правят пиарски циркове, трябва да внимават да се наложат опасен прецедент, по който евентуално в бъдеще могат да бъдат съдени американци за “хуманитарните им военни интервенции”.
    Затова евро.....,алите
    са измислили обвинението с “депортация на деца”.

    Това са последните агонии на един умиращ еднополюсен свят. Вече всеки с поне малко м@..зък и интегритет осъзна, че всичката пропаганда, с която ни пълнеха главите през 90-те години за “международния правов ред”, “демократичните ценности”, “международните институции”, “правата на човека”, е лъжа и измама, създадена с цел да обслужва една тоталитарна глобална империя."

    Коментиран от #10, #14

  • 5 А У МАКЕДОНИЯТА

    14 0 Отговор
    КОГА откриват представителство на МНС
  • 6 Ъъъъъъъъъъъ

    8 0 Отговор
    Изходих ненужното връху уОкраинаЧокраина.....Благодаръ за Фниманието Ви
  • 7 ФЕЙК

    7 2 Отговор
    Днес в Киев, утре в Москва, А В ЛОНДОН И ВАШИНГТОН КОГА ? Да се готвят София, Пекин и Уага Дугу / за непосветените - столицата на Буркина Фасо/ !
  • 8 Откровение 14. 8,9,10

    4 0 Отговор
    И един друг ангел, втори, следваше изподире и казваше: Падна, падна великия Вавилон, който напои всичките народи от виното на своето разпалено блудствуване.

    И друг, трети, ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си,

    той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и пред Агнето.
  • 9 От страни

    4 1 Отговор
    Путин оди тия дни в Мариупол и влиза в неква концертна зала дето искаха да съдят Азов. Та там нищо не е разглобено, нито клетките нито трибуната. Всичко чака съда.
  • 10 От страни

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Т. Чергов":

    Нали па 5000 деца, които отпътуваха за Англия без придружител исчезнаха а за това нещо нема съд.

    Коментиран от #12

  • 11 МирО

    7 0 Отговор
    Представителството ще прави списъци на фашистите в кииф , начело с джуджи-нарконано, които трябва да бъдат съдени за геноцид над гражданите на пОкрайнината.
  • 12 Да, така е

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "От страни":

    И от Виетнам ги изкарваха навремето тез . Даже се разби самолет със стотици бебета в кърмаческа възраст.
  • 13 Тошо

    9 0 Отговор
    ЦИРКА НА ПАЛЯЧОВЦИТЕ,БЕЗУМИЕ СЛЕД БЕЗУМИЕ.
  • 14 Хммм

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Т. Чергов":

    Започвам да се съмнявам в цялата тази пушилка около тази заповед за арест на Путин.
    Някак не се връзва нищо..
    Първо-този съд няма юрисдикцията да обвинява и съди руски граждани..
    Второ. този съд е за военни престъпления, бомбандировки и още изброени поименно ред други престъпления, но такова за деца няма...
    Интересното е, че тези там в този съд, какви са.... не зная, но на първо място са поне юридически грамотни...Ако в действителност искат арест на Путин, то те ще го обвинят за военно престъпление, или най малкото за бомбандировки в Украйна... А те,не го обвиняват за това, ами го обвиняват за спасяване на децата от местата на бойните действия... Защо?
    Предвид голямата пропаганда която се вихри в западния свят за злата Русия, престъпленията на Русия в Украйна..
    И така.. този съд, който дори няма юрисдикцията да съди руски граждани, обявява арест на Путин . Обаче, кой в цялата тази истерия ще ти гледа в какво е обвинен Путин.... Следва завеждане на дело от страна на Русия към този съд...Русия заведе дело. . И се доказва, спасяването на украински деца от Русия...
    И...изведнъж... агресивната Русия, която убивала деца в Украйна, където западните медии ни обясняват за да формират мисленето/мнението на читателите си към Русия се пропуква... И Русия от агресивна, става спасителка на деца от бойните действия...Т.е.ско сега е скриване от нас за спасяването на тези деца и ни е представяно, че са отвлечени, то тогава на този съдебен процес срещу този съд ще и

    Коментиран от #15

  • 15 Хммм

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хммм":

    Продължение.
    Ако до сега е скривано от нас, и ни е представяно, че тези деца са отвлечени, то тогава на този съдебен процес срещу този съд ще излезе истината, и тяе излезе толкова фръмко по всички световни медии.
    Предвид, че този прокурор е от ирански произход.
    Допускам, че целият този театър е сътворен от Русия..

    Коментиран от #16

  • 16 Прави сте , четете

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хммм":

    Мария Захарова: Не бъркайте МНС в Хага с Международния съд на ООН в Хага! Първият съд е нелегитимен.

    Коментиран от #17

  • 17 Хммм

    2 16 Отговор

    До коментар #16 от "Прави сте , четете":

    Да, знам го това.. Затова на мен нещо не ми се връзват нещата.. Ако да кажем, е Англия, САЩ или т. н. колективни са поръчали за арест на Путин, то те ще поръчат на този съд-на ООН... Всеизвестно е, че ООН си е тяхна подлога.... Няма логика да поръчват на този, при положение, че този съд няма правомощията да съди руски граждани.
    И защо обвиненията на съда ще са за извеждане на деца от огневата линия на бойните действия, а не за бомбардировки над Украйна? Има точно поименно описано за какви престъпления може да съди. За деца - няма! Много ме съмнява, че Русия стои зад целия този театър. За да се заведе дело срещу този съд и на съдебния процес.. да излезе нашироко пред света спасяването на децата.. ..
    Отделно от това на същия този процес да се разнищи и за изчезването на украински деца на Запад..

    Коментиран от #18

  • 18 Прави сте

    3 15 Отговор

    До коментар #17 от "Хммм":

    За бомбандировки не върви да съдят. Бягат като дявол от тамян, защото бомбенето е техен специалитет. Това е пушилка. За да излязат с достойнство от ситуацията и загубата, може би. Незнам. Игрите са дълбоки и ние почти не знаем нищо за тях. Навремето ФАЩ също казаха, че е фалшив и нелигитинен този съд и не разрешиха да се съдят американци там, няма юрисдикция .
    Тоз прокурор се съгласил да пусне заповед на Путин, след освобождаване предсрочно на брат му педофил. Натиск и зависимост от всякъде.

    Коментиран от #19

  • 19 Хммм

    2 16 Отговор

    До коментар #18 от "Прави сте":

    Знам на къде биеш ти. Може да е така .. Обаче аз си имам съмнения, че зад този съд седи Русия, и Русия сътвори този театър...
    А за САЩ не само, че не са ратефицирали "Римския статут" , но и приеха специален закон във връзка с "Римския статут", наречен закон за защита на американските военно служещи, който закон гласи :-"Нито един американски гражданин или съюзник не може да бъде арестуван или задържан по нареждане на МНС"!

    Коментиран от #20

  • 20 Прави сте

    1 15 Отговор

    До коментар #19 от "Хммм":

    Предсто да разберем. Може и руски театро да е. Не знам!!!Всичко е мнооого съмнително и нелогично. 👍
Новини по държави: