Last news in Fakti

5 Април, 2023 11:45 1 429 34

Британското разузнаване: Русия търси нови начини да финансира войната си в Украйна

  • британското разузнаване-
  • руски външен дълг-
  • руски финанси

Руският премиер Михаил Мишустин обяви, че властите работят върху прехода към емитиране на част от държавния дълг на Русия в чуждестранна валута

Британското разузнаване: Русия търси нови начини да финансира войната си в Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Разузнаването на британското министерство на отбраната в последния си доклад заключава, че руските власти предвиждат голям бюджетен дефицит и ускорено търсят начини да закърпят дупките, съобщава Руската служба на Би Би Си.

На 28 март 2023 г. руският премиер Михаил Мишустин обяви, че властите работят върху прехода към емитиране на част от държавния дълг на Русия в чуждестранна валута.

Този ход почти сигурно показва, че Русия разчита на външна финансова подкрепа от чужди държави, които смята за "приятелски".

След като процесът приключи, инвеститори от други страни ще могат да изкупят обратно суверенния дълг на Русия и по този начин да затворят някои от бъдещите фискални дупки на страната. Така те косвено ще финансират руската инвазия в Украйна.

През последните месеци руският държавен дълг беше изкупен главно от собствените им руски банки, но те едва ли ще успеят да компенсират напълно бюджетния дефицит, който със сигурност ще възникне.

Чрез емитирането на външен дълг руските власти вероятно се надяват да запълнят дупките във финансите си, тъй като планират продължителна война в Украйна. Не е ясно обаче дали Русия ще успее да приложи на практика тези мерки.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    20 11 Отговор
    Вие също търсите.Кво очаквате,руснаците да ви легнат щото така ви се иска ли?

    Коментиран от #7, #25

  • 2 111111

    18 10 Отговор
    Въпросът може да се реши лесно; печатат се нови и нови рубли; по примера на САЩ-исаните: Нам си колко стотици трилиони долари дефицит в бюджета на САЩ-исаните

    Коментиран от #26, #27

  • 3 Теле

    14 8 Отговор
    А вие потърсете начини да си изхраните населението
  • 4 Русия

    18 10 Отговор
    Ще ви скъса жартерите. Окрайна е в агония
  • 5 ти да видиш

    16 4 Отговор
    Който търси, намира! Бритиш интелиджънс, ко се кахърят за руснаците те си се оправят.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ти да видиш

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хихихи..":

    Наглоcaкcите повече от 100 години все на тая кълка лежат, че Русия, ще им полегне? Да полягва, но върху тях, хаха!
  • 8 Много си заспал бе

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "пиночет":

    Кукуригууу...
  • 9 касата

    8 10 Отговор
    Почти всички руснаци са полуидиоти и роби на Кремълските идиоти,а нашите путинофили,завършени идиоти!

    Коментиран от #13

  • 10 Руснаците да си спомнят как спечелиха

    11 8 Отговор
    "Отечествената" си война благодарение на американската помощ!
    Всъщност, от общия обем на снабдяване на Червената армия, западната техника е – до 16% в бронирани танкови войски, до 15% в авиацията, до 33% във флота, до 70% от автомобилното оборудване (около 434 000 единици). Например, САЩ предоставиха около 20 000 автомобила Studebaker като база за «Катюша», докато в същото време СССР произвежда едва 600 автомобила.
    Също така, СССР получава релси за железопътни линии – 56% от собственото си производство, 43% от гумите, 240% от локомотивите (1900 единици, което е 2,4 пъти повече, отколкото е било произведено по време на войната), 11 075 вагона (10 пъти повече от произведените в СССР), 42% захар, 108% консерви с месо, 200% авиационен бензин, както и повече от 7000 танка, 5000 оръжия, 8000 трактори, 131 000 автоматични оръжия, 105 кораби против подводница, 202 торпеда, както и други видове техника и оръжия храни, машинно оборудване, материали.
    Храната, доставена съгласно ленд-лиз, е трябвало да стигне за издръжка на армия от 10 милиона души за 1688 дни, т.е. за цялото време на войната.

    Коментиран от #15, #28

  • 11 Соломон

    9 5 Отговор
    ВЪПРОСЪТ е ЗАЩО САЩ и Великобритания ( АНГЛОСАКСОНЦИТЕ ) продължават да ФИНАНСИРАТ войната, след като ИЗВЪРШИХА ВОЕНЕН ПРЕВРАТ в Украйна през 2014 г. и НАТРУПАХА ОРЪЖИЕ и ВОЙСКИ на РУСКАТА ГРАНИЦА ?!

    ТЕРИТОРИЯТА Украйна е ЧАСТ от СССР, в която болшинството от населението е РУСКОЕЗИЧНО и ПРАВОСЛАВНО !

    Коментиран от #21

  • 12 пиночет

    4 7 Отговор
    Ботоксовия пръдльо с токчетата е пътник!

    Коментиран от #23

  • 13 Бай Ставри

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "касата":

    След това "умозаключение" съм сигурен в едно- нете слуша главата.Нали.
  • 14 сноу

    5 1 Отговор
    То на потъващия остров разузнаването кой да му каже ,че няма нужда да плачат на чужда порта...Е ,то все се намират по някой изгладнял пУрфесор от университета я йоркшир , я от хълма на трите камъка,я от кривата пътека, да спретне велико изследване особенно подходящо за момента.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Вирус

    3 1 Отговор
    Британското разузнаване хахаха
  • 17 Шаро

    3 0 Отговор
    Голяма пропаганда, брей... Гледайте си продънения остров и вмирисания обор, че ваще дефицити екрана не ги побира!
  • 18 кой е мишустин..

    4 1 Отговор
    Та лично дзинпин отиде при него,и го покани да посети пекин..михаил е скрития коз на путин,не случайно той стана примиер,вместо медведев,а вова го готви за президент..технократ-създател на даначната реформа в россия..
  • 19 Развеселен

    0 0 Отговор
    Когато бедността влиза през вратата, любовта изкача през прозореца!
  • 20 Самозастреляха се във крака

    2 4 Отговор
    Само добри новини от Азия..почват да чегъртат дъното на казана а края на приключението във Украйна не се вижда на хоризонта..
  • 21 Верно си е

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Соломон":

    Скъсан..ти не си разбрал че СССР не съществува май още
    Я си вкарай 30 годишен ъпдейт във празната глава на момента

    Коментиран от #30

  • 22 Запознати

    1 1 Отговор
    Кравария и Малобротания са центъра на злото/лъжата!
  • 23 скапан зелен..

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "пиночет":

    Бандерски шмъркач,обикаля като улав,покрай бункеро-и не смее да влезне вътре,откакто хиперкинжалчето проникна във съседния противоядрен бункер на нато..
  • 24 Нема рубли

    2 0 Отговор
    Действайте !
  • 25 хаха

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хихихи..":

    Ами те така легнаха че сега Китаи ги изкопува за безпари :):):):)
  • 26 Тъкия

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "111111":

    Момент е дали достатъчно потребители ще искат да пазаруват с тези ръбли за да се генерира достатъчно търсене и предлагане за да стоят ликвидни
  • 27 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "111111":

    Има само един дребен проблем , която прави обаче ОГРОМНА разлика !! Напечатаните от "Сащтисаните" долари се избива да ги купува ЦЯЛ СВЯТ , дори любимия ти Китай , докато дори същия Китай не ще и да чуе за тоалетната хартия наречена "рубли" и в най-добрия случай предлага собствения си Юан за разплащане !! А на Раша и трябват пари в брой и то от КОНВЕРТИРУЕМА валута , щото и трябват за покупки ОТ ЧУЖБИНА , а не да плаща заплати на мужиците !!! Схващаш ли разликата , която е летална за сибирското блато ??

    Коментиран от #29

  • 28 Соломон

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Руснаците да си спомнят как спечелиха":

    ЖАЛКИТЕ войски на АНГЛОСАКСОНЦИ и ФРАНЦУЗИ да си СПОМНЯТ как БЯГАХА от Хитлер през пристанището в Дюнкерк !
  • 29 Аха

    1 5 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Купувал той Китай долари...я да видим как спадат държавните американски облигации държани от Китай!!! А с какво е обезпечен долара не разбрах?? Защото най стабилното обезпечение са природните ресурси а долара е обезпечен с произвеждани продукти което не е гаранция за стабилна стойност

    Коментиран от #31

  • 30 Соломон

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Верно си е":

    Не-скъсан, "ти" явно НЕ ЗНАЕШ, че САЩ не се намира на границата с Русия !

    Това е, като Русия да направи "оранжева революция" в Мексико и САЩ да не предприемат нищо !
  • 31 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Аха":

    Обезпечено ти е междуушието с кремълска пропаганда , с това е обезпечено !! САЩ е най-големия пазар на Китай за ВСИЧКИ видове износ !!! НАД 40 % от износа на Китай е за САЩ !!! Отделно над 30 % от производството в Китай са свързани с американски поръчки или американски технологии , за които Китай плаща ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ за лицензи и права за производство !!! Отделно още почти толкова са свързани с износа за Австралия , Канада , Мексико и Япония , които СЪЩО се извършва в щатски долари и НИКОЯ ОТ ТИЯ ДЪРЖАВИ НЯМА И ДА ОБСЪЖДА промяна на това !!! Следващата такава зависимост е с ЕС и еврото !!! Където положението в същото !! Което е нормално и НЕЗАОБИКОЛИМО за Китай , защото тези държави са над 80% от световната икономика и това няма да се промени в близките поне 15-20 години , тоест ако иска Китай да изнася , трябва да изнася ИМЕННО за тия държави , а те не интересуват нито от Юани , още по-малко от рубли или други тоалетни хартии !! Тоест всички напъни на тукашните русолюбци за "края на долара" и еврото са само нещастни жалки мечти !! И такива ще си останат !!! Дори петрола вече не е никакъв фактор за значението на долара и еврото като световни валути , защото ролята му спада със всяка година и дори ОПЕК НИКОГА няма да се откаже от долара и еврото за сметка на юана , да не говорим за друга валута !! Защото пак най-големите клиенти на ОПЕК са именно тези държави , а те плащат в долари и евро !! И Китай не може да замени и една пета от тех

    Коментиран от #33

  • 32 Васил

    2 0 Отговор
    Да помолят Еритрея и Северна Корея за кинти!
  • 33 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    След отказа на ЕС и САЩ , а и целия Г-7 от руски петрол и газ още повече за ОПЕК се увеличава значението на последните като клиенти и НАМАЛЯВА значението на Китай и Индия като клиенти , които увеличиха вноса от Раша !! Тоест Опек вече ОЩЕ ПОВЕЧЕ се ориентира към долар и евро за търговия !! Отделно дела на други енергоизточници като ядрена и ВЕИ енергия наближава бързо 50 % от всичката енергия не само в Г-7 , ами и в любимите ви Китай и Индия , което значи още повече намаляване на значението на петрола в търговията , съответно значението му за валутите !!
  • 34 Китай ще

    0 0 Отговор
    им помогне като заплаща сибирските суровини в китайски юани. "Нали сте под санкции, за какво са ви долари и без това ще купувате само от нас - ето така ще громим капитализма" ще им каже някой високопоставен китаец.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания