17 Април, 2023 17:25 1 929 7

Судан: Конфликтът е вътрешен

  • судан-
  • конфликт-
  • разрешаване

В Хартум са взети всички мерки за защита на дипломатическите мисии на чужди държави и представителствата на международни организации

Судан: Конфликтът е вътрешен - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Въоръженият конфликт между суданската армия и отрядите на силите за бързо реагиране (специалните части) е вътрешна работа на страната и трябва да бъде разрешен от самите суданци. „Това заяви в Представител на суданското министерство на външните работи заяви, че досега „всички посреднически усилия и опити да бъдат убедени суданските специални части да се интегрират във въоръжените сили на страната са били неуспешни“.

Според изявлението му ръководителят на Суверенния съвет на Судан (управляващия орган на страната), командирът на армията Абдел Фатах ал-Бурхан е решил да „разпусне силите за бързо реагиране и да ги обяви за бунтовнически сили срещу държавата“.

Представителят на Министерството на външните работи каза още, че в Хартум са взети всички мерки за защита на дипломатическите мисии на чужди държави и представителствата на международни организации. Той добави, че Судан „оценява посредническите усилия на африканско, арабско и международно ниво, които в момента се предприемат за разрешаване на ситуацията в страната“, повтаряйки, че „този въпрос трябва да бъде оставен на суданците да решат“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    30 1 Отговор
    Хехе вътрешен конфликт! Откакто се разбра, че руснаците ще имат морска база в порт Судан на Червено море май нЕкои сън не ги лови, та колко е вътрешен конфликт май само те си знаят.
  • 2 ФЕЙК

    30 1 Отговор
    Не е само вътрешен. Той застрашава световната демокрация и един дядо ще изпрати едни чичковци да въдворят демокрацията и суданците да станат послушнички!
  • 3 вътрешен ама

    22 2 Отговор
    с лека помощ от западни "приятели"
  • 4 Африка България

    24 3 Отговор
    Покрай този конфликтни стана интересно колко военни самолета имат Судан... Оказа се изненада за мен да прочета, че имат 190 самолета... Всякакви прилики с една деградирала държава в центъра на Балканския полуостров са невъзможни ...

    Коментиран от #6

  • 5 ЦРУ

    17 5 Отговор
    Конфликтът е предизвикан от руското присъствие там, Судан трябва да бъде анексиран от САЩ за да има по голям мир в Африка, суданското население пратено в Русия като нейни съюзници а Судан да бъде населен с американци а Судан прекръстен на щата Изчточна Монтана
  • 6 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Африка България":

    Покрай този конфликтни стана интересно колко военни самолета имат Судан... Оказа се изненада за мен да прочета, че имат 190 самолета... Всякакви прилики с една деградирала държава в центъра на Балканския полуостров са невъзможни=================================================================== И за мене изненада ако наистина имат толкова самолети.Според БПВ на глава от населението ние трябва да имаме 3 000 самолета .По този показател ние ги бием 20 пъти(СУДАН 674 ДОЛАРА НИЕ НАД 12000)
  • 7 УСА боклук

    1 0 Отговор
    ХаХаХа,
    това е УСА работа. Получцих Е Сем Ес от ЦРУ-то