Last news in Fakti

21 Април, 2023 05:31 2 468 21

Губернаторът на Красноярски край подаде оставка, след като синът му избяга от екстрадиция в САЩ

  • русия-
  • оставка-
  • губернатор-
  • красноярски край-
  • екстрадиция-
  • александър ус

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който прие оставката на Ус, но не коментира случая.

Губернаторът на руския Красноярски край Александър Ус подаде оставка, след като синът му избяга от италианските власти, които се готвеха да го екстрадират в САЩ, и се укри в Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който прие оставката на Ус, но не коментира случая.

Артьом Ус, синът на губернатора, е с повдигнати обвинения в САЩ за трафик на петрол от Венецуела в нарушение на американките санкции и за банкова измама. Италиански съд му наложи миналия месец домашен арест, но той избяга в Русия.

Във видеоклип, публикуван на 9 април, Александър Ус благодари на хората, които са помогнали на сина му да се върне в Русия. Той благодари и на Путин, като го нарече "човек с голямо и отворено сърце".

Вчера Ус написа в "Телеграм", че е говорил наскоро с Путин и е получил предложение да работи в руските федерални структури, в сферата на социално-икономическото развитие.

Италианският министър на правосъдието инициира дисциплинарно производство срещу тримата съдии, които са поставили Ус под домашен арест, заявиха в сряда пред Ройтерс източници, започнати отблизо със случая.

По-рано този месец Артьом Ус заяви пред руската новинарска агенция РИА Новости, че обвиненията срещу него в САЩ са политически мотивирани.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вятъра на промяната

    24 53 Отговор
    Постепенно Русия се превръща в държава подкрепяща и закриляща престъпници и убийци. Никой няма да позволи на един агресор да продължава да тормози света безкрайно.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 121

    48 16 Отговор

    До коментар #1 от "вятъра на промяната":

    Синът на байдън, наркоманът хънтър, е още по-голям "престъпник и убиец"! Но фашизираният Запад не го закача.
  • 3 ХАХАХА

    26 5 Отговор
    Значи могат да организират бягство ,но не могат да приключат със скрипал службите или "новичок " беше с изтекъл срок на годност. ?
  • 4 Ранд

    26 8 Отговор

    До коментар #1 от "вятъра на промяната":

    Е как постепенно се превръща ...от както Бай-дън стана президент , из целия колективен запад само това се повтаря . Само че държавите , които не са “колективни “ изобщо не им обръщат внимание и си сключиха сумати съюзи и договори с Русия и Китай .....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 оня с коня

    15 21 Отговор
    Не е трудно да си представим за какви пари става дума при въпросния Трафик на Ембаргов петрол от Венецуела.Естествено Такава дейност е абсолютно невъзможна за Обикновен руснак,пък бил той и с 5 Висши Образования,владеене на Дузина чужди езици и т.н. - става става с Яки полит. връзки във Висшия Ешалон на Руската власт благодарение на Силен баща!А Бащата е замесен целия в Бизнеса ,това е вън от съмнение ,ясно е на всички ,затова си и подава оставката.Е как няма да благодари на Путин,след като след подобен Международен Гаф не го хвърля на Правосъдието- и него ,и синът му?Ама били дисциплинарно наказани 3-ма Съдии в Италия дето му наложили само "Дом. арест"...Ами пука им,след като така ги е заринал с Пачки младият Руски "бизнесмен",че чак не могат да дишат?Ама иначе България се води "най-корумпираната Държава" в ЕС...!

    Коментиран от #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Йгкр

    36 10 Отговор
    Туй трафик на петрол нещо като трафик на наркотици ли е? Кои са САЩ, че да се месят кой какво откъде е купил и на кой го е продал? Ако беше търгувал с краварски петрол нямаше да има проблем. Ама как звучи "трафик на петрол"....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Прокопий

    10 27 Отговор
    Мдааа, рашките светът вече ги третира правилно - като престъпници, в каквито ги превърна Путлер.

    Коментиран от #14, #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бат Мишо

    3 11 Отговор

    До коментар #11 от "Бат Мишо":

    А секи уважаващ себе си престъпник има ресурсите да се добере до руската граница или териториални води и там да си бърше аспуха на спокойствие с секви червени зелени и пембени бюлетини за издирване от Интерпол ЦРу ФБР съда в Хага или Софийски градски съд и да им прати съвсем спокойно адреса си с пощенска картичка
    САмо моГАТ ДА МУ ПоЖЕЛАЯТ ПРиЯТЕН ДЕН
    И ТОВА ако не разклаща устоите и вярата в правораздаването значи НИЩО НЕ РАЗБИРАТЕ от психика на тежки престъпници

    Коментиран от #13

  • 13 Бат Мишо

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Бат Мишо":

    За сичко това разбира се целувайте ръка на хагския съд издал заповедта за задържане на Путин
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 хамсал

    20 0 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Голямо философстване му удари! Хайде сега щом си толкова добър расъждавай и върху това-"В мемоарите си Хънтър Байдън подчертава, че ако има възможност, няма да започне работа в украинска компания. Той признава, че парите, които получава от "Burisma" , само изострят пристрастяването му към алкохола и наркотиците, което разрушава отношенията му със семейството и кариерата му. В същото време синът на американския президент не смята за неетично че е започнал работата си в "Burisma", когато Байдън-старши е бил вицепрезидент на САЩ. Той признава, че политическата кариера на баща му му е помогнала, но твърди, че нито той, нито баща му са направили нещо незаконно, особено по отношение на компанията.Байдън, като вицепрезидент, призова за освобождаването на украинския генерален прокурор Виктор Шокин, който започна разследване срещу украинската енергийна компания "Burisma Holdings". През 2014 г. синът на Байдън Хънтър се присъедини към нейното управление. В крайна сметка Шокин е уволнен и разследването е спряно.Републиканците подчертаха, че Хънтър Байдън е получавал до 50 000 долара на месец в "Burisma", въпреки че няма опит в петролния и газов сектор. Това даде основание да се обвини Байдън-старши във факта, че той и синът му са участвали в корупционни схеми в Украйна."
  • 16 Ехаааа

    9 2 Отговор
    Ама то и по Великата Демократична Европа имало корупция в съдебната система. Ся ко ша правят кат си нямат банкенски толуп който да им предложи главен прокурор и Харвардски ШАРЛАТАНИ които да им реформира съдебната система?
  • 17 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    4 0 Отговор
    Италианският министър на правосъдието инициира дисциплинарно производство срещу тримата съдии, които са поставили Ус под домашен арест, заявиха в сряда ====================================================== Демократичният италиански министър на првосъдието инициира дисциплинарно пр-во срещу съдии.Как това може да стане ,а в още по ,,демократична БЪЛГАРИЯ НЕ,Има нещо гнило в италианската ,пардон обърках се в БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАТИЧНО-КОРУМПИРАНА СЪДЕБНА СИСТЕМА,
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Перо

    4 1 Отговор
    Съденето на чужденци трябва да става в международен съд, иначе има големи съмнения за пристрастие от чуждия съд и нагнетяване на враждебна атмосфера със субективизъм! Не случайно предаването на свои граждани за съдене в чужбина е забранено в много национални конституции!
  • 20 Педя Човек Лакът Ракета

    1 2 Отговор
    от край време работи и закриля престъпници и крадци. Ограбиха народа си а корупцията е национален спорт. Такива синковци и щерки вилнеят по целият бял свят. Харчат с лека ръка заграбеното. Този поне сега ще изпита най страшното наказание. Да имаш огромни средства но да няма къде да ги изхарчиш в кочината. На Байдън синът е поне трето поколение роден милионер. А самият Вовка Путин си признава че детството му е минало в мизерия и най голямата му забава е била да гони плъхове с пръчка в комуналката в която е израснал.
  • 21 Жъумра Отсмях

    0 0 Отговор
    Тоя син си е прочел сам присъдата. Да "избягаш" в путлеровата диктатура от Италия е като да избягаш от градинско парти, за да отидеш да плуваш в река пълна с пирани, докато ти тече кръв от пръста.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания