Last news in Fakti

25 Април, 2023 08:29 796 25

Мъж застреля 20-годишен в колеж в щата Оклахома

  • мъж-
  • оклахома-
  • колеж-
  • полиция-
  • сащ

Заподозреният се е предал на полицейските служители

Мъж застреля 20-годишен в колеж в щата Оклахома - 1
Източник: Shutterstock

Мъж е застрелял 20-годишен колежанин в колежа "Роуз Стейт" в щата Оклахома, съобщи местната полиция, която уточни, че няма други пострадали, след като сградата е била за кратко отцепена, предаде Асошиейтед прес.

Началникът на полицията в град Мидуест, Сид Портър, каза, че заподозреният се е предал на полицейските служители, след като е бил обкръжен от полицията в района на атаката. Колежът, в който учат 13 000 колежани, се намира недалеч от град Оклахома Сити.

В изявлението си полицията идентифицира заподозрения като Брандън Морисет, 30-годишен, на когото вероятно ще бъде повдигнато обвинение в предумишлено убийство първа степен.

Портър каза, че жертвата и съпругата на Морисет, която учила в същия колеж са излизали от сградата, когато са били пресрещнати от заподозрения. Жертвата, чието име полицията на съобщава, е починала на място. Портър не даде повече подробности за възможния мотив за убийството, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За сащ

    13 2 Отговор
    Това е ежедневие
  • 2 Нормално е

    14 3 Отговор
    Нали там имат кукукрация?
  • 3 Ццц

    14 2 Отговор
    От както я има "люлката на цивилизацията" проблемите в нея се рашават по един начин и във вътрешната и във външната й политика. На покер печели не този с по-добрите карти, а с по-бързият пищов. Сърцето на наднормената американка се печели не от по-красивият, а с по-бързият пищов. Петролните залежи на 10 000 км не печели по-конкурентната фирма, а с по-добрият пищов. И така. Философията на Ал Капоне за пистолета и добрата дума, облечена в хубвички димички за ценности.
  • 4 Да питам

    3 12 Отговор
    А защо никой не пише за оня, дето се върнал от Вагнер, и след запой с авера си , изнасилва баба си на 86 години и я убива с месарски чук..самагона какво прави, а?
  • 5 Хммммм,

    10 1 Отговор
    тоя стрелец явно само е тренирал, щом само едно краварче е дало фира.
  • 6 Херлок Шолмс

    3 10 Отговор
    Абе я си спомнете за Чикатило, дето изтреби сума ти народ, разфасова го и го консумира по рецепти от готварските книги. И това стана по времето на най-хуманния строй, за който сега ревете като карпатски мечки..

    Коментиран от #9, #12, #14

  • 7 Механик

    12 1 Отговор
    Браво на САЩ! Най-безопасната и демократична държава.
    Е, там че неккави се се стрелят всеки ден, това е дребна работа.
    п.п.
    Сега само за миг си представете, че вместо Оклахома, пишеше да речем Челябинск или Москва.
    Чувате ли вече неистовия вой на koзяцитe? какъв вой само, а?

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Механик

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Херлок Шолмс":

    Само не забравяй, че Чикатило е от Ростов, а Ростов е НА ДОН. Чикатило е украинец, мой човек.
    Не се изказавайте неподготвени, че ставате за смях. Опорката ти не минава.
    п.п.
    То даже и по фамилното му име е ясно, че не е руснак. А и самия факт може да се провери лесно в интернет.

    Коментиран от #18

  • 10 100

    0 11 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    В Русия стават поне 2 пъти повече убийства, от колкото в САЩ, ма нашите журналя кой знае защо пишат предимно за убийствата в САЩ.

    Коментиран от #21

  • 11 Ю Ес Демократ

    4 1 Отговор
    Това са нашите ценности !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Посолството Козяк

    2 1 Отговор
    И тук ще ви внесем такива ценности.
  • 14 Сандо

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Херлок Шолмс":

    Серийните убийци са обект на изследване от сериозната наука,а не повод за писания на политкоректни теми.Друг е въпроса,че оная власт,и в България също, се страхуваше да признае,че серийни убийци може да има в онова общество.Прочети поне книгите за Ханибал Лектър,там доста интересни неща са обяснени.

    Коментиран от #17

  • 15 Аршлох

    1 1 Отговор
    Атлантически ценности,сър.
  • 16 Статистика,

    0 1 Отговор
    не новина.
  • 17 Некой си

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сандо":

    Къв Анибал, къв Лектор бе..ти май за Жоро Павето не си чувал май, а...
  • 18 Некой си

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    Абе..я виж на картата къде е Ростов на Дон..май че никога не е бил руски, а..ко ше кажеш..? После, нали Русия се направи на правоприемник на СССР...освен това..я виж колко са с еврейски имена още от началото на моналия век, та до сега.. Иако Чикатило бе жив сега, какъв паспорт би имал, а? Олекваш с опорката...по твоята логика, негрите в САЩ не са американци...да ти имам логиката на селски пръч..

    Коментиран от #20

  • 19 бай Иван

    1 1 Отговор
    Тия смахнатите зад океана кога не воюват с други се трепят сами като в Дивия запад.Всеки ден масови най-демократични стрелби с убийства. Тя нашата правосъдна система им пречела.
  • 20 100

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Некой си":

    Ростов си е баш в Русия.
  • 21 бай Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "100":

    "В Русия стават поне 2 пъти повече убийства, от колкото в САЩ, ма нашите журналя кой знае защо пишат предимно за убийствата в САЩ."- Еми те за Русия нашите казионни пишат само лошо или лошо .Чудно как пък пропуснаха да пишат за масови убийства в Русия. Така щеше да им дойде дюшеш на пропагандата. Преди петнадесетина години бях в Москва и сутрин в хотела гледах по телевизията как всяка сутрин от актьори се разиграват специфични криминални случаи станали наскоро с подробности, за да може да бъдат предпазени примерно по-възрастните хора да не стават обект на такива или други лица да са информирани как се извършват дадени престъпления с цел превенция. И още нещо да кажа .Доста страни в света съм обиколил но по-чист град от Москва не съм видял. За мое съжаление не можах да вляза в метростанциите им да видя дали действително са толкова красиви, тъй като по това време имаше атентат в метрото и не беше безопасно.Но имам представа какви кимизарници са метрата в европейски столици.Да не казвам,че почти е нямало случай някой да не го оберат там.

    Коментиран от #22, #23, #24, #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 100

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "бай Иван":

    Ами, не е много, но има информация в медиите. И там има масови убийства. Даже наскоро имаше. Също преди години бях попадал на статистика в Нюз БГ, че в Русия стават 2 или 3 пъти повече убийства, от колкото в САЩ. Иначе за чистотата и реда, да, хубаво е да го има, но само по себе си не е достатъчно, ако ги няма и други неща. В Северна Корея сигурно също е много чисто и подредено.
  • 25 100

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "бай Иван":

    Ами, не е много, но има информация в медиите. И там има масови убийства. Даже наскоро имаше. Също преди години бях попадал на статистика в Нюз БГ, че в Русия стават 2 или 3 пъти повече убийства, от колкото в САЩ. Иначе за чистотата и реда, да, хубаво е да го има, но само по себе си не е достатъчно, ако ги няма и други неща. В Северна Корея сигурно също е много чисто и подредено.