2 Октомври, 2013 12:35 1 190 1

Френски политик с петиция срещу влизането ни в Шенген

  • франция-
  • роми

Във Франция се засилват гласовете срещу влизането на Румъния и България в Шенген.

Французите и на първо място кметовете на нашите селища са преситени от ромите, които нахлуват незаконно в териториите ни. Страните, от които произхождат, се освобождават от отговорността, която имат за интеграцията. Това се посочва в преамбюла в поместената в интернет петиция на бившия министър на професионалното образование и бивш депутат от дясната опозиционна партия Съюз за народно движение Надин Морано.

Френският външен министър Лоран Фабиюс ясно обяви, че Париж е против приемането на България и Румъния в Шенген.

Дебатът за наплива от роми от двете балкански страни придоби особена острота през последните дни.

3/4 от французите са съгласни със скорошното изказване на висш министър на социалистите, че ромите са ”различни” и трябва да напуснат страната, предаде “Франс 24”.

Публикувано в събота допитване показва, че 77% от французите са съгласни с изявлението на вътрешния министър Манюел Валс, който каза че ромските имигранти са по същество „различни” и „трябва да се върнат в България и Румъния”.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nickolay Atanasov

    0 0 Отговор
    А да видят сега какво е да живееш с цигани. Точно те искаха да ги интегрираме към нашето общество. Хайде интегрирайте ги вие защо ги гоните. Вече виждам положителната страна на членуването ни в Европейския съюз. Гадните м....ли ще избягат.
Новини по държави: