Last news in Fakti

14 Май, 2023 04:19 849 0

Италия избира местна власт

  • италия-
  • избори-
  • местна власт-
  • джорджа мелони

Вотът се възприема като нов тест за кабинета на Мелони

Италия избира местна власт - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Италия днес и утре се произвеждат местни избори. Те се възприемат като нов тест за правителството на Джорджа Мелони, но също и за лидерката на опозиционната левоцентристка Демократическа партия Ели Шлайн, предаде АНСА, цитирана от БТА.

Това е първи вот, откакто Шлайн официално пое юздите на опозиционната сила. Изборите са втори вот за десноцентристите, откакто те дойдоха на власт миналата есен. Първият тест за десноцентристите бяха областните избори в Лацио и Ломбардия през февруари, на които те постигнаха убедителна победа.

Днес са призвани да гласуват 6,3 милиона избиратели. Те ще гласуват в 790 градове, в това число и 13 провинциални столици, сред които Анкона, Бреша, Бриндизи, Империя, Латина, Маса, Пиза, Сиена, Терни, Тревизо и Виченца. Гласува се за кмет и местни власти.

Втори тур там където кандидатите за кмет не са спечелили на първия тур ще има на 28 и 29 май.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: