Last news in Fakti

14 Май, 2023 04:48 1 745 17

Башар Асад: Изборите в Турция не ме интересуват

  • сирия-
  • избори-
  • турция-
  • башар асад

Все ми е едно кой ще спечели, заяви президентът на Сирия

Башар Асад: Изборите в Турция не ме интересуват - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Не се намесвам във вътрешната политика на Турция и не ме интересува кой ще спечели изборите (президентския и парламентарния вот, произвеждани в Турция днес). За мен е важно избраният човек да установи добри отношения със Сирия, да развива отношенията с моята страни, а също така Турция да се оттегли от Сирия".

Това изявление е направил сирийският президент Башар Асад във връзка с най-критичните и оспорвани избори, които предстоят днес в Турция, предаде БТА.

В изявлението, което цитират турските медии „Сон хабер“ и „Сьозджю“, Асад е подчертал, че турските сили трябва да се изтеглят от Сирия.

"Не е възможно да се срещна с Ердоган без пълно изтегляне на турските сили от Сирия. Всички турски сили трябва да напуснат Сирия и това изтегляне трябва да бъде пълно и безусловно докрай. Аз не се намесвам във вътрешната политика на Турция и не ме интересува кой ще спечели изборите“, е заявил държавният глава на Сирия.

"Сон хабер“ припомня, че неотдавна се състоя среща на външните министри на Турция, Русия, Сирия и Иран в четворен формат. След срещата турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви пред медиите, че ще продължат разговорите на ниво външни министри. "Възможно е да проведем среща на ниво лидери, едва след като изготвим пътната карта за напредък на отношенията между Турция и Сирия. С която ще се подготви почвата за една лидерска среща", заяви тогава първият дипломат на Турция.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 де факто

    14 16 Отговор
    А защо тоя терорист и диктатор си мисли,че някой го интерсува неговото мнение ?

    Коментиран от #2

  • 2 Запознат

    14 12 Отговор

    До коментар #1 от "де факто":

    Асад, разбира се, е Герой, който не изостави народа и страната си, когато ислямистките храненици на Колективния Запад плъзнаха из страната му. Асад и сега е почитан като Герой в страната си, но посмъртно ще бъде запомнен от поколенията сирийци като спасителят на Сирия, както Путин е спасителят на съвременна Русия

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 3 Фактите

    12 12 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    По държавите разбираш и какви са героите им.Русия и Сирия са две от най-изостаналите,бедни и мизерстваши държави на този свят.Такива са им и героите.Путин и Асад -терористи и престъпници заробили държавите си,унищожаващи и избиващи народите си и докарали стандарт и качество на живот като на средновековни села и всичко това заради личните си интереси.

    Коментиран от #7

  • 4 Е точно пък теб най-те интересуват

    4 4 Отговор
    С диктатора ердоган начело на турция и диктатора путин начело на русия Сирия ще продължава да бъде ограбвана и раздирана от война
  • 5 Бай араб

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    Комунизма е болестно състояние , нелечимо

    Коментиран от #9

  • 6 По какво се разбира, че е герой

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    По това, че изкла и изтрови 2 млн сирийци ли? Или по това, че прокуди 12 милиона ли? Ако това е геройство, да несъмнено е герой, като другият сатрап който цитираш

    Коментиран от #8

  • 7 Опонент

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Фактите":

    Ти като видиш бедна колониална България да дръпне, тогава говори за Русия и други. Бил си ти в Русия та знаеш................
  • 8 Алфа херинга

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "По какво се разбира, че е герой":

    Сигурно той ги е изклал и изтровил, както и той ги в изгонил. Изгониха ги, опозицията създадена от Щатите, която се състои от крайни ислямисти, които колят всеки който не споделя възгледите им.

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Социалист

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Бай араб":

    По добре Комунист отколкот атлантическа подлога до гроб

    Коментиран от #11

  • 10 Запознат

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа херинга":

    Защо му обясняваш неща които знае много добре. Той просто е атлантическа подлога.....

    Коментиран от #17

  • 11 Симпатизант

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Социалист":

    Да, Комунист - това звучи гордо!
  • 12 Сега опозиция няма

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа херинга":

    Защо не се връщат при хубавия Асад?

    Коментиран от #13, #16

  • 13 Въпрос

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "Сега опозиция няма":

    Има опозиция, но е много слаба предвид разсипшията на страната, която причини. Връщат се, но е истина, че Сирия мизерува поради санкциите на Колективния Запад. Само Русия помагаше досега. Арабската лига обаче също протяга ръка.

    Коментиран от #14

  • 14 Да, Русия много помогна

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Въпрос":

    Особено с бомбардирането на жилищни квартали, както и със затварянето на хуманитарните коридори
  • 15 Бай Хюсеин

    1 1 Отговор
    Башо Не се притесняват Реджо ще клекне и ще дойде на Краката ти.
  • 16 Алфа херинга

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Сега опозиция няма":

    Тези глави за украса ли ги ползвате само? Къде да се върнат? Сирия е вече разрушена страна. Турците са окупирали една част, американците са окупирали петрола, ИДИЛ и други групировки също контролират някои места. Ти би ли се върнал. Там седят само най бедните, които нямат избор. Доколкото си спомням, са емигрирали над 24 млн човека. Ти наясно ли си колко струва да избягаш оттам и да отидеш в Европа примерно? Това са много пари. Щом Асад е бил зъл диктатор и тиранин, как е възможно толкова много хора да си позволят да емигрират?
  • 17 Сириец

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Запознат":

    И двамата сте... Хвани единия, удари другия..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания