Last news in Fakti

14 Май, 2023 22:19 870 3

Социалистите печелят според предварителните резултати от електронното гласуване в три албански града

  • албания-
  • избори-
  • социалисти

Със закъснение приключи изборният ден в страната

Социалистите печелят според предварителните резултати от електронното гласуване в три албански града - 1
Снимка: OSCE

Изборният ден в Албания във всички 61 албански общини приключи официално в 19:00 ч., като в някои избирателни секции изборният процес беше удължен заради опашки от избиратели, които още не бяха упражнили правото си на глас

Председателят на албанската ЦИК Илирян Целибаши обяви на пресконференция в Тирана, че неофициалната избирателната активност на местните избори за кметове на общини и общински съветници, произведени днес, е 34,37 процента.

На местните избори в Албания бяха регистрирани близо 3,65 милиона избиратели, от които, по думите на Целибаши, 1,1 милиона са упражнили правото си на глас.

Според предварителните резултати, представени от ЦИК на пресконференцията, социалистите печелят в трите общини Елбасан, Камза и Вора, където имаше електронно гласуване и преброяване на гласовете.

Осфициалните резултати от изборите ще излизат постепенно, тъй като преброяването на хартиените бюлетини ще започне в 21:00 ч. в центровете за преброяване.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо Бохо

    3 0 Отговор
    Албанските реотани гласуват електронно...
    А ние гласувахме с принтери и след това стрина Пена броеше гласовете.

    Коментиран от #3

  • 2 патето Яки

    0 0 Отговор
    Курнела да отива на обмяна на опит.
  • 3 Мдааммм

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хохо Бохо":

    Албанските реотани вече са български,тия ни изпревариха кат румънците!
Новини по държави: