Last news in Fakti

15 Май, 2023 12:47 773 0

Хиляди поддръжници на правителството в Пакистан излязоха на протест

  • пакистан-
  • лидер-
  • недоволство-
  • правителство-
  • поддръжници

Те изразяват недоволство от решението на съда да пусне под гаранция опозиционния лидер и бивш премиер, Имран Хан

Хиляди поддръжници на правителството в Пакистан излязоха на протест - 1
Източник: БГНЕС

Днес автобуси и автомобили, принадлежащи на привърженици на правителството в Пакистан, блокираха главния път към столицата Исламабад, съобщи Асошиейтед прес.

Хиляди хора се събраха пред сградата на Върховния съд, за да изразят своето недоволство от решението на съда да пусне под гаранция опозиционния лидер и бивш премиер, Имран Хан, който беше арестуван по обвинения в корупция.

Това означава ескалация на напрежението между съдебната власт и правителството на премиера Шахбаз Шариф. Протестите се състоят, въпреки забраната на правителството за митинги и обществени събирания.

Лидерът на пакистанския демократичен алианс, Фазалур Рехман, обясни пред повече от 3000 души, които вече се бяха събрали пред сградата на съда, че техният протест е мирен и е насочен срещу решението на върховния съдия да улесни освобождаването на Имран Хан, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА