Last news in Fakti

16 Май, 2023 12:40 1 223 6

Италия откри кокаин за 800 милиона евро в контейнери с банани

  • дрога-
  • италия-
  • контейнери с банани-
  • южна италия

Наркотиците, открити в калабрийското пристанище Джоя Тауро, са на стойност повече от 800 милиона евро, се казва в изявление на италианската полиция

Италия откри кокаин за 800 милиона евро в контейнери с банани - 1
Снимка: Shutterstock

Полициятата в Южна Италия съобщи днес, че е конфискувала 2700 килограма чист кокаин, скрит в два хладилни контейнера с банани, изпратени от Еквадор, предаде Ройтерс.

Наркотиците, открити в калабрийското пристанище Джоя Тауро, са на стойност повече от 800 милиона евро, се казва в изявление на италианската полиция.

Пратката е с произход от Гуаякил в Еквадор и крайната ѝ дестинация била Армения през черноморското пристанище Батуми в Грузия. Наркотиците в 12-метровите контейнери били открити благодарение на специални скенери и с помощта на специално обучено куче.

Полицията каза, че през последните два дни е открила още 600 килограма кокаин в контейнери с плодове от Еквадор в пристанището Джоя Тауро. Тези пратки са били предназначени за други части на Италия, Хърватия, Гърция и Грузия.

Калабрия е родното място на групировката "Ндрангета", която измести сицилианската "Коза ностра" от позицията ѝ на най-влиятелната мафиотска организация в Италия и играе централна роля в търговията с наркотици, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    13 0 Отговор
    Горките наркобарони, ще има раздаване на "правосъдие" помежду им.
  • 2 Псевдоним

    10 0 Отговор
    И при нас в България ги внасят с банани.
  • 3 Петко

    7 0 Отговор
    А аз всеки път като си купя банан получавам банан... какъв е тоя моя късмет
  • 4 Сократ

    2 2 Отговор
    Това да не е било за зеления?

    Коментиран от #5

  • 5 ТИРбушон

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сократ":

    То в статията си пише за кого е....
  • 6 БМФ

    0 0 Отговор
    За Батуми най прекият път е през Бургас,има редовно ферибот,познайте на кого е собственост¡!!!!
Новини по държави: