Last news in Fakti

16 Май, 2023 22:54 813 3

Висш германски дипломат става заместник-генерален секретар на НАТО

  • нато-
  • генерален секретар-
  • заместник-
  • германски-
  • дипломат

Това е Борис Руге

Висш германски дипломат става заместник-генерален секретар на НАТО - 1
Източник: Shutterstock

НАТО ще има нов помощник генерален секретар, отговарящ за политическите въпроси и политиката на сигурност. Това е Борис Руге - високопоставен германски дипломат, който ще поеме поста, съобщиха представители на военния алианс. Той ще замени Бетина Каденбах от Германия, която е заемала поста от 2019 г.

Руге е на 61 години и в момента е заместник-председател на Мюнхенската конференция по сигурността. Има богат опит в НАТО като офицер за връзка в щаба в Брюксел по време на войната в Косово, както и като политически съветник на командири на НАТО в Прищина. Освен това, той е работил като ръководител на отдела за Близкия и Средния изток и Северна Африка в германското външно министерство, посланик на ФРГ в Саудитска Арабия и заместник-посланик в САЩ.

Общо има осем заместник-генерални секретари в НАТО, а Руге се очаква да поеме поста при ръководството на генералния секретар, Йенс Столтенберг, по-късно тази година, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    6 2 Отговор
    Този ли ще подписва капитулацията?
    Тези имат опит.
  • 2 Пучо Капучо

    3 2 Отговор
    Ами фашага ще сложат...търсят дойчовците реваншизъм, ама накрая много обичат да са на губещата страна...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: