Last news in Fakti

17 Май, 2023 14:02 596 2

ООН набира 2,6 млрд. долара за оказване на хуманитарна помощ на Судан

  • судан-
  • хуманитарна помощ-
  • боеве-
  • криза-
  • конфликт

Според изявление на висш служител на ООН

ООН набира 2,6 млрд. долара за оказване на хуманитарна помощ на Судан - 1
Източник: БГНЕС

Според изявление на висш служител на ООН, цитирано от Ройтерс, за да се подпомогнат хората, пострадали от кризата в Судан, е необходимо да се наберат 2,56 милиарда долара. Това е част от обновения хуманитарен план за 2023 г., който е насочен към подпомагане на 18 милиона души в Судан, предаде БТА.

Конфликтът между суданската армия и паравоенните Сили за бърза подкрепа (СБП) е причина за хуманитарната криза в страната, която може да доведе до дестабилизация на региона. Този конфликт е причинил разселването на повече от 700 000 души в Судан и е принудил около 200 000 души да търсят убежище в съседни страни.

Върховният комисариат на ООН за бежанците също е издал призив за набиране на допълнителни средства в размер на 472 милиона долара за подпомагане на повече от един милион души през следващите шест месеца.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 0 Отговор
    Защо НЯМА призив за"даряване" на заплати, ЗАЩО?
    Тук няма келепир ли?

    Коментиран от #2

  • 2 Жорето

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Аааа винаги намират от къде да се гепи. Установиха , че Зелко гепи повече от тях и не връща достатъчно и намериха нов кладенец да наливат.