30 Май, 2023 10:34 659 4

ЕС и САЩ обсъждат търговските си отношения на среща на високо равнище

  • ес-
  • швеция-
  • отношения-
  • високо равнище-
  • търговия-
  • сащ

В град Люлео, Швеция

ЕС и САЩ обсъждат търговските си отношения на среща на високо равнище - 1
Източник: БГНЕС

Високопоставени представители на Европейския съюз и Съединените щати ще се срещнат днес в град Люлео, Швеция, за да обсъдят търговските отношения между тях, които са под влияние на митата, наложени по време на бившия президент, Доналд Тръмп, и на закона за намаляване на инфлацията, приет миналата година. Срещата ще включва разговори за възхода на Китай и сътрудничеството в областта на регулацията на изкуствения интелект и други бъдещи технологии.

На срещата ще присъстват вицепрезидентът на Европейската комисия, Маргрете Вестагер, американският държавен секретар, Антъни Блинкън, министърът на търговията на САЩ, Джина Раймондо, търговският представител, Катрин Тай, и еврокомисарят по търговията, Валдис Домбровскис.

Съвместното изявление, което се очаква да бъде публикувано след срещата, ще включва теми като сътрудничество във въвеждането на минимални стандарти за алгоритмите на генеративния изкуствен интелект, например за системата "Чат ДжиПиТи" (ChatGPT), наблюдение и контрол на износа и инвестициите, особено по отношение на Русия, както и въпроси, свързани с Китай, включително дезинформацията и непазарните практики.

Съвпадайки с тази среща, Европейската комисия представя Стратегията за икономическа сигурност, която ще предложи мерки за предотвратяване на съперниците, като Китай, да получават достъп до чувствителни технологии.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    0 0 Отговор
    Е какви търговски отношения имат па тия? Че те от години не произвеждат почти нищо.
  • 2 123456

    3 0 Отговор
    основен въпрос - как единия да преее бей другия без оня да се усети овреме , процеса е еднопосочен ( претакования е поканен само да каже колко е щастлив от процеса ) .....
  • 3 Вирус

    1 0 Отговор
    Някаква друга бабичка се появи хаха
  • 4 Геййй изповед

    2 0 Отговор
    От задокеана идва тази гняс... и стъпва на европейска земя през острова. Болест срещу която не се борят а грижливо обвиват в шарена опаковка, лансират и пазят със закони. Плацебо което слагат в умовете на децата ни, на слабите и разглезените. Плацебо = лъжа. Тъжно, нали? И пак тези три страни са във основата на заобикалящите ни събития, пълен разврат, безредици, войни... Единствената държава в Европа ограничаваща настъпващото зло е Русия. Дали военния конфликт не е насочен пряко срещу нея ама със използването на украинския народ като изкупителна жертва? Кой има пряка изгода от унищожението на двата братски народа? Въпроси на които знаем отговорите, но трябва да сме глухи, слепи, неми.....
Новини по държави: