31 Май, 2023 11:34 1 509 2

Три земетресения в Румъния през изминалата нощ

  • румъния-
  • земетресение-
  • магнитуд-
  • трус

Най-силният трус е бил с магнитуд 3,3

Три земетресения в Румъния през изминалата нощ - 1
Източник: Shutterstock

Три земетресения са регистрирани в румънския сеизмичен район Вранча през изминалата нощ, отбеляза Националния институт по геофизика. Най-силният трус е бил с магнитуд 3,3 по Рихтер и е регистриран в 3:19 ч. румънско (и българско) време, предаде телевизия "Диджи 24".

След земетресението от 3,3 по Рихтер, което е станало на дълбочина от 147 км, Националният институт по геофизика е регистрирал още два труса с магнитуд 2,5 и 2,8 по Рихтер.

От началото на месец май в Румъния са регистрирани 46 земетресения с магнитуд между 2 и 4,7 по Рихтер. Най-силното земетресение в Румъния тази година стана на 14 февруари в окръг Горж и бе с магнитуд 5,7, цитира БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Това е опасно за нас.......Но магнитуда показва,че засега немаа страшно!
  • 2 123в кюпа си и ти

    3 1 Отговор
    Почне ли да се тресе Вранчаааа Сава страшно българи не ни трябва война Незнам НАТО ЗАЩО СЕ БУТА В РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ?? Само Вранча Турция ни трябват и сме алт А вече се затресахме от към Турция сега е ред на румъния
Новини по държави: