Last news in Fakti

31 Май, 2023 18:04 3 228 18

Американският посланик в Белград: Прищина ще си понесе последиците

  • сащ-
  • косово-
  • белград-
  • сърбия-
  • протести

Защото не е послушала съветите на САЩ

Американският посланик в Белград: Прищина ще си понесе последиците - 1
Източник: БГНЕС

Посланикът на САЩ в Белград, Кристофър Хил, предупреди, че Прищина ще изпита последствията от непослушанието си спрямо съветите на САЩ, което ще се отрази на връзките с Вашингтон, съобщи агенция "Танюг".

Хил посочи, че държавният секретар, Антъни Блинкън, ясно е изразил своето противопоставяне към действията, предприети от косовския премиер, Албин Курти, които са в противоречие с предоставените от САЩ съвети. Той отбеляза, че може да има последици за тези действия.

Посланикът подчерта, че правилната посока за нормализиране на отношенията между Белград и Прищина е формирането на Съюз на сръбските общини.

Хил изрази необходимостта регионът на Балканите да се успокои и да продължи към Европейския съюз и евроатлантическата интеграция.

Според информацията, напрежението в отношенията между Белград и Прищина е нараснало след опитите на сръбските жители в Северно Косово да блокират новоизбраните албански кметове да поемат длъжностите си в общинските сгради. В резултат на полицейски операции, с използване на сълзотворен газ, възникнаха сблъсъци в резултат, на които има ранени войници и местни жители.

Косовските сърби не признават независимостта на Косово, обявена през 2008 г., и продължават да гледат на Белград като на своя столица, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ице

    13 33 Отговор
    Америте дърпат ушите на васалите си яко. В БГ е същото, няма гък без да питаме. Но за сметка на това сме супер развити отвсякъде. Предпочитам да съм американски васал, но развита държава като БГ.

    Коментиран от #11

  • 2 Шамарлан

    21 2 Отговор
    Ще има бой, бой.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Вучич Мучич

    10 22 Отговор
    Така се пада на сърбите задето насъскаха македонците срещу БГ.
  • 5 Въййй

    35 1 Отговор
    Да не се изнасят от Косово заедно с базичката си?
    Афганистан 3 !!!?
  • 6 а после

    43 1 Отговор
    не били създавали сащ военни конфликти това го правят от 60 години успешно и после се правят на ощипани девойки
  • 7 Пръц

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "Готин американец или просто Киро":

    Просто Киро.Никога не съм разбирал,защо едни хора се смятат за по-умни.Ама явно не се хранят с мляко,защото овчарите са прости.Та така и наш Киро.Затова ще има винаги хора като "Кръстникът"които смятат,че не си ГОЛЯМ само заради това,че си накарал група хора да гласуват за теб
  • 8 Матей преображенски

    21 2 Отговор
    Тоя посланик изглежда е голям двуличник,без американско одобрение тези погроми не биха станали,а кейфор какви са ,не са ли американски окупатори!?Тоя намеква и бие самара ,да се сеща коня,че сърбите трябва да се откажат от своя суверенитет,от дружбата с Русия и да поемат по трънливия път на евроинтеграцията,да влязат и в нато.Иначе войната с албанците във всеки момент може да се разрази,а там в Косово се намира мощната американска база Бондстийл,тя не е посторена там случайно.Вучич не вярвам да се поддаде на тоя брутален натиск,още повече ,че целия сръбски народ е зад него,Русия също няма да ги изостави в тая беда,Русия може да прати своите крилати ракети и базата на американците по магически начин може да се изпари за една нощ.

    Коментиран от #13

  • 9 Сърбите са гола вода

    6 10 Отговор
    и страхливци, никой не им се хваща на заканите!
  • 10 гост

    22 0 Отговор
    Защо като говори американски посленик винаги се сещам за песента на Далида: "Пароле, пароле...." Косово е американска рожба. В Косово е най-голямата американска военна база в Източна Европа!

    Коментиран от #18

  • 11 факуса

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ице":

    и кое е развито освен краденето
  • 12 Атлантик плюс

    0 9 Отговор
    Признайте Косово и това повече няма да се повтори. Ха, ха
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 дядото

    5 0 Отговор
    не само децата но и робите и слугите придобиват генетика на господарите си.преди 50 год.вятъра ме отвя в станция перловская,москва,международен институт.видях-африканците от френските колонии бяха възпитани,от англииските бяха същински свине.така е и днес
  • 15 Констатираща

    6 0 Отговор
    Големи заплахи и предупреждения, очакват всеки, който е "непослушен" и не се съобразява и поддава на евроатлантическата интеграция.🤣🤣🤣
  • 16 Ник

    7 0 Отговор
    Хил посочи, че държавният секретар, Антъни Блинкън, ясно е изразил своето противопоставяне към действията, предприети от косовския премиер, Албин Курти, които са в противоречие с предоставените от САЩ съвети. Той отбеляза, че може да има последици за тези действия !??...Кои сте Вие и чий шлифер търсите тук , на хиляди левги от Вас ? Опомнете се , света не Ви е колония !
  • 17 Ник

    4 0 Отговор
    " Хил посочи, че държавният секретар, Антъни Блинкън, ясно е изразил своето противопоставяне към действията, предприети от косовския премиер, Албин Курти, които са в противоречие с предоставените от САЩ съвети. Той отбеляза, че може да има последици за тези действия " !??...Кои сте Вие и какво право на съвети имате ?Чий шлифер търсите тук , на хиляди левги от Вас ? Опомнете се ... света не Ви е вече колония !
  • 18 АСЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    За какво им е на Америте база в Косово? За какво я използват?