1 Юни, 2023 08:20 716 3

Министрите на отбраната на Япония и САЩ задълбочат сътрудничеството си в сферата на сигурността

  • япония-
  • сащ-
  • сигурност-
  • ясукадзу хамада-
  • лойд остин-

Японският министър на отбраната Ясукадзу Хамада пред американския си колега Лойд Остин, че иска да задълбочи сътрудничеството в сферата на сигурността между САЩ и Япония

Министрите на отбраната на Япония и САЩ задълбочат сътрудничеството си в сферата на сигурността  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Японският министър на отбраната Ясукадзу Хамада пред американския си колега Лойд Остин, че иска да задълбочи сътрудничеството в сферата на сигурността между САЩ и Япония, след като вчера Северна Корея направи неуспешен опит да изстреля разузнавателен сателит, предаде Ройтерс.

Япония е междинна спирка на американския министър, който пътува към Сингапур, за да вземе участие в конференцията "Диалог Шангри-Ла", на която ще бъдат обсъждани въпроси, свързани със сигурността в Азия.

Неуспешното изстрелване на севернокорейската ракета, която по думите на Пхенян е трябвало да изведе в орбита разузнавателен сателит, доведе до обявяване на извънредна ситуация в някои части на Япония и Южна Корея и жителите бяха призовани да се подготвят за евакуация, припомня Ройтерс.

Хамaда подчерта пред Остин, че има опасност Пхенян да повтори действията си и поради това Токио, Вашингтон и Сеул трябва да подсилят военното си сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандокан

    7 1 Отговор
    Япония да не забравя Хирошима и Нагасаки .
  • 2 Така така

    9 1 Отговор
    Срам за Япония, срам и за японският народ, да служиш на убийците си. Браво кажете им Аригато и че искате още атом то за вас стана нещо като канабиса за извратенопейците
  • 3 пазач от зоопарка

    5 1 Отговор
    пак сме отървали старата корила остин
Новини по държави: