Last news in Fakti

1 Юни, 2023 08:40 1 040 16

Заради Олимпийските игри Париж гони просяците и бездомниците

  • олимпиада-
  • париж-
  • просяци-
  • бездомници

От март правителството поиска от регионите в цялата страна да създадат временни центрове за настаняване на голям брой бездомни хора и търсещи убежище, които да напуснат столицата

Заради Олимпийските игри Париж гони просяците и бездомниците - 1
Снимка: Shutterstock

Министърът на спорта на Франция заяви, че решението на правителството да премести бездомните хора и търсещите убежище от столицата не е свързано с предстоящите Олимпийски игри.

"Имаме сериозни проблеми със спешното настаняване, но това не е по вина на Олимпийските игри. (...) Това е нещо, което започна през април. Не бива да превръщаме Олимпийските игри в изкупителна жертва на всички наши разочарования", заяви министърът на спорта и олимпийските и параолимпийските игри Амели Оудеа-Кастера пред France 2.

От март правителството поиска от регионите в цялата страна да създадат временни центрове за настаняване на голям брой бездомни хора и търсещи убежище, които да напуснат столицата.

Министърът на жилищното строителство на страната Оливие Клайн заяви пред парламента този месец, че много хотели в столицата не желаят да предоставят временни жилища за бездомни хора и търсещи убежище през предстоящата есен, тъй като очакват голям брой клиенти по време на Световната купа по ръгби и Олимпийските игри през 2024 г.

Местните политици изразиха загриженост относно плана на правителството да насърчи хиляди бездомни хора и лица, търсещи убежище, да напуснат Париж.

Филип Салмон, кмет на Брюз, град в северозападен Бретан, близо до регионалната столица Рен, изрази несъгласието си с предложението за създаване на нов център в неговия град.

"Не подкрепяме идеята в нашия регион да има център при условия, които смятаме за неприемливи", каза той.

По данни на кметството на Париж около 150 000 души пребивават във временни жилища в рамките на Парижкия регион, а около 3000 души нямат подходящ подслон.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 паришшшш

    23 1 Отговор
    прекрасна витрина на капитализтъма и нeолеиберaстката дeмонокpация
  • 2 Ха ха ха

    21 0 Отговор
    И като заметат aканoто под килима ще спре да мирише нале
  • 3 Мхм

    16 0 Отговор
    Следва предложение за "доброволното" им евтанизиране.
  • 4 Сух

    13 0 Отговор
    Ето още европейски ценности.. Да го ду. А бедния..
  • 5 Олимпик Марсилия

    4 1 Отговор
    В бг нали търсят кадри, да организират туристическа борса.
  • 6 Пич

    11 0 Отговор
    Хахаха .....е , кой ще остане ?! Как се гони , половин Франция бе.....?!
  • 7 Вече

    11 0 Отговор
    Са в софия.
    Вчера дадох на един два лева и той ми каза
    Мерси.

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Мхм

    6 0 Отговор
    Тия игри ще са феноменален крах а са и необходими на Францистан за да закърпи бюджета че индусърия а и зрюедрлие вече почти нямат.Ама толкова голяма територия само от туризъм издържа ли се въпрос на време е цялата Френска инфраструктура да рухне.

    Коментиран от #14

  • 9 Положението е трагично комично

    1 5 Отговор
    Що не ги заселят в Русия. Там всичко ще им е супер. Много са глупави тия хора. Те вместо към Русия. Всички лазят на запад. И от тука изнесохме всичките си просяци и ефтини жени към запада. Човек реши да си изкара просяк да му проси някъде по центъра.Няма читави, всички специалист изтекоха на запад защото е по рентабилно. Няма да ви обяснявам какво е положението с търговията на любов. Вместо да разпусне човек. Той се травмира от тези крокодили дето са останали
  • 10 Хахахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Вече":

    Попаднал си на франкофон!
  • 11 Нещо кат рекет е

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Вече":

    То на тия единствената работа им е да благодарят. Или да кълнат ако не дадеш.
  • 12 az #СВО

    2 0 Отговор
    Лъжа!
    В ЕС няма бедни, просещи и бездомни!
    Там всички са богати и живеят щастливо и прекрасно в цветя и рози! :)))))
  • 13 Абе

    2 0 Отговор
    карайте ги направо по нашите хотели като украинците.
  • 14 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мхм":

    Бе инфраструтурата няма да рухне подържа се не е каткто в Италия да не се подържа и разпада там нямат пари носят си кармата зарди терора на римската империя .Ами защо си играят с хората да пускат мигранти само в Париж колко има на палатки?няма дом,не работи,без контрол и в гетата трудно си намират работа ако търси,социалните изобщо не се занимават с децата им ?!Тези които ги пускат и продължават трябва да им се търси обяснение !След като няма възможност да се помогне да затварят границата и ако могат да помогнат на хората в нужда .В следствие от лоша политика е всичко това.

    Коментиран от #15

  • 15 Жерар Дьожарден

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Соваж бейби":

    И как се затваря границата като всичко е ЕС а много от тях влизат от Италия Италия също казва че няма пари да ги издържа.

    Коментиран от #16

  • 16 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Жерар Дьожарден":

    Даваха интервю с тези мигранти по телевизията новите ,човека казва така в техните държави върви реклама постоянно че се приемат мигранти хората се подлъгват и идват .Вземат се там по няколко хиляди евра на бройка от бюджета за мигрантите,после щипят от заплата на работещите данъци да ги издържаме ето ти омраза един омагьосан кръг в който хората не сме виновни а поликата ни настройва,ти го обяснявам от далеко да не правя спам дано ме разбереш
Новини по държави: