Last news in Fakti

12 Октомври, 2013 17:56 2 139 0

Земетресение с магнитуд 6,2 разтърси Крит

  • крит-
  • земетресение-
  • трус

Няма съобщения за жертви и щети

Земетресението с магнитуд 6,2 по Рихтер разтърси днес гръцкия остров Крит, съобщи АФП.
 
Земният трус е бил в 16.11 часа местно. Епицентърът е бил на дълбочина 47 км, на 60 км от град Хания в западната част на острова.
 
По данни на Американската геоложка служба и Европейския средиземноморски сеизмологичен център силата на земетресението е 6,4 по Рихтер.
 
Минути след първия мощен трус са регистрирани още 3 по-леки с магнитуд 3,4, 3,3 и 4,1 по Рихтер.
 
Засега няма информация за пострадали хора или за нанесени материални щети, посочиха гръцката полиция и пожарната служба.
 
Гърция често е разтърсвана от земетресения, тъй като се намира на границата на две тектонични плочи. При повечето трусове няма жертви и ранени, но при земетресение с магнитуд 5,9 по Рихтер през 1999 г. бяха убити 143 души, припомня „Ройтерс”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: