Last news in Fakti

6 Юни, 2023 19:14 647 0

16,3 млн. евро са осигурени за борба с горските пожари в Хърватия

  • хърватия-
  • отбрана-
  • горски-
  • пожари-
  • евро

Министърът на отбраната на страната заяви днес

16,3 млн. евро са осигурени за борба с горските пожари в Хърватия - 1
Източник: Shutterstock

Марио Баножич, министърът на отбраната на Хърватия, заяви днес, че страната е готова за пожарния сезон, разполагайки с до пет самолета Canadair, шест самолета Air Tractor, един хеликоптер, самолет Platus и около 200 войници за борба с пожарите, съобщи "Хина".

Баножич посочи, че са осигурени общо 16,3 милиона евро за тазгодишния пожарен сезон. Той направи тази изява по време на откриването на Първата конференция SK@UT, организирана от Агенцията за сигурност и разузнаване.

Планът за борба с пожарите е разработен в сътрудничество с хърватската противопожарна асоциация.

Министърът заяви, че Хърватия ще продължи да предлага помощ на други страни в борбата с пожарите. В миналите години Загреб е предоставял помощ на съседни държави като Словения и Босна и Херцеговина, както и на Гърция и Турция, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: