Last news in Fakti

6 Юни, 2023 21:12 747 3

Служителите в здравеопазването в Румъния обявиха символична стачка

  • румъния-
  • стачка-
  • здравни-
  • заведения-
  • болници

Те няма да прекъсват своите задължения

Служителите в здравеопазването в Румъния обявиха символична стачка  - 1
Източник: Shutterstock

Според информация от Синдикалната федерация на работещите в здравната система в Румъния, от утре, 7 юни, служителите във всички здравни заведения и центрове за социална помощ ще започнат символична стачка, като няма да прекъсват своите задължения. Това беше съобщено от "Аджерпрес".

Стачкуващите работници планират да носят ленти или баджове с надпис "САНИТАС", както е посочено в публикация на Facebook страницата на федерацията, предаде БТА.

Символичната стачка ще продължи през целия период на преговорите с отговорните лица, докато се постигне задоволително решение според исканията на синдикалистите. Представителите на "Санитас" подчертават, че в случай на неуспех на преговорите, Националният съвет на федерацията ще продължи със следващите стъпки от календара на протестните действия.

Исканията на синдикалистите са свързани с деблокиране на назначенията в системата на общественото здравеопазване и социалните грижи, пълното прилагане на закона за заплащане за всички служители в системата, правилно изчисляване на всички надбавки и дежурства спрямо текущата заплата, определяне на надбавката за храна в съответствие с настоящата брутна минимална заплата в страната и други подобни искания.

Освен това, синдикалната организация се стреми да осигури справедливо и достатъчно финансиране на здравните заведения, възобновяване на преговорите с цел подписване на Колективния трудов договор в бюджетния сектор на здравеопазването, финансиране на ваучерите за почивка от държавния бюджет и други подобни мерки.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спецназ

    1 0 Отговор
    При капитализма всички стачки са за ПАРИ!

    Румънските доктори за подобряване на здравето на хората не са написали и ред.

    ...както правят и нашите, Де!
  • 2 Б.М.Б.

    0 0 Отговор
    Абе, нали ромяьните ни бяха изпреварили с години !! Еее,Евро- цинизъм, няма що!
  • 3 Калпазанин

    0 0 Отговор
    Нема страшно, то краварите ше им направят и полева болница и лекари ше им докарат и долари един палет
Новини по държави: