Last news in Fakti

7 Юни, 2023 12:33 766 4

Предизборното напрежение в Гърция расте все повече

  • гърция-
  • напрежение-
  • избори-
  • вот

Бившият премиер, Кириакос Мицотакис, предупреди за риск от трети вот през август

Предизборното напрежение в Гърция расте все повече - 1
Източник: БГНЕС

Увеличава се предизборното напрежение в Гърция. Бившият премиер, Кириакос Мицотакис, предупреди за риск от трети вот през август.

Ако консерваторите от "Нова Демокрация" не получат достатъчно гласове за съставяне на самостоятелно правителство, ще последват нови извънредни избори през август.

Тази дилема пред избирателите постави лидерът на партията, Кириакос Мицотакис, в интервю пред държавната телевизия НЕТ само 18 дни преди вота на 25-ти юни.

Всички опозиционни партии, участващи в изборите коментират, че бившият премиер изнудва избирателите.

В същото време СИРИЗА и социалистите от ПАСОК категорично декларират, че няма политическа платформа, която да ги обедини с консерваторите за коалиция.

Всички социологически проучвания до сега категорично отреждат първо място на консерваторите, но без гаранции за еднопартийно правителство.

Очаква се и две нови партии да преминат бариерата за влизане в парламента, което повишава изискванията за самостоятелен кабинет.

Предизборната стратегия на партиите е да се срещат с повече избиратели в райони, от където на първия вот са получени неочаквано ниски резултати, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потрес

    0 4 Отговор
    Краваристан и тамошния Кирчо, ще върнат на власт, все пак пари са харчили да го обучават на трансджендемокрация! Гърция е обречена, като България, само където има повече и хубави плажове, където гражданите да се повъргалят и попсуят господаря кравар!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сигурен съм че мишкотакис

    1 1 Отговор
    Предизборно ще провокира Турция за да нсгнети напрежението и да спечели някой глас.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: