Тема: Украйна

11 Юни, 2023 08:05 1 857 51

Канада ще обучава украински пилоти

  • канада-
  • украйна-
  • обучение-
  • f-16-
  • пилоти

Отава ще достави на Киев 288 ракети въздух-въздух AIM-7 и 10 000 105-милиметрови снаряда за оръдия

Канада ще обучава украински пилоти - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Канадските власти решиха да подкрепят усилията на западните страни за организиране на обучение на украински пилоти за управление на изтребители F-16. „Канада ще допринесе за многонационални усилия за обучение на пилоти и поддръжка и подкрепа на украинските F-16“, се казва в изявление на пресслужбата на канадския премиер Джъстин Трюдо след необявената му визита в Киев.

Отава ще достави на Киев 288 ракети въздух-въздух AIM-7 и 10 000 105-милиметрови снаряда за оръдия западно производство, а през следващите седмици ще прехвърли втора партида от 122 бронирани машини, произведени от канадската компания Roshel, чиито доставки бяха обявени още през януари. Към момента, както се уточнява в документа, в Украйна са доставени 78 такива бронирани машини.

Още новини от Украйна

По време на необявено посещение в Киев Трюдо заяви, че Канада ще вземе участие в многостранна програма за обучение на украински пилоти. Отава ще предостави на Киев пакет от военна помощ на стойност 373 млн. USD.

На 21 май президентът на САЩ Джо Байдън обяви на пресконференция след срещата на G7 в Хирошима, че Западът ще започне да обучава украински пилоти да летят на изтребители от четвърто поколение, включително F-16. В същото време помощникът на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан каза, че Вашингтон ще обсъди със съмишленици през следващите месеци кои държави ще прехвърлят самолети F-16 на Киев.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин посочи на 25 май, че Дания и Холандия ще ръководят европейска коалиция за обучение на украински пилоти да използват F-16. По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че въпросът за доставките на F-16 е бил обсъден на 1 юни в кулоарите на срещата на върха на Европейската политическа общност в Молдова. Съветникът на министъра на отбраната на Украйна Юрий Сак отбеляза, че Киев очаква да получи от западните страни от 40 до 50 изтребителя F-16.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тати обеща

    27 9 Отговор
    , че ще ми купи колело, ама друг път!
  • 2 Българин

    12 42 Отговор
    ушанките приключиха

    Коментиран от #48

  • 3 Българин

    13 39 Отговор
    украинците ще занулят ватенките
  • 4 САРМАТ

    28 6 Отговор
    МИЛЕНЧЕ,ТОЯ САМОЛЕТ КАНАДСКИ ЛИ Е?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Укропат

    42 16 Отговор
    В Канада съм. Ще ставам литак. Теорията я научихме ,сега почва практиката. Ще ни возят на руски Ан 124 конфискуван. Ще ни показват истински парашут. Вече ни дават да пипнеме самолет. Половината курсанти избягаха в канадската гора. Секат дървета и продават. Другата половина искат да сменят пола. Поздравете шефчето и Арестович.
  • 7 КОТарАК

    14 40 Отговор
    слава Украине-спартанците борещи се срещу 100 азиатски племена....кат шепата спартанци , под сганта на Ксеркса-Вазов

    Коментиран от #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Вандализмът

    13 23 Отговор
    в русия е взел връх и това радва местните ни вандали.
  • 10 Факт е,

    18 18 Отговор
    Канада е първа драмократична държава, която отказва помощ на болни хора, независимо от техен принос към държавата, като им предлагат друга алтернатива -
    Който не може да се лекува или няма средства да се издържа държавата предлага средства за евтаназия и погребение ...

    Коментиран от #12, #35

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ами сега

    20 6 Отговор

    До коментар #10 от "Факт е,":

    10 000 случая на „асистирана смърт” са регистрирани в Канада през 2021 г., което е над 3% от всички починали. Разгласени са и шокиращи практики служители и лекари да подтикват хора в незастрашаващи живота състояния към избиране на терминален изход.


    Канада е страна, която се гордее със своята непредубеденост и толерантност. Тя има и най-либерлните правила за евтаназия в света. Резултатите обаче са откровено ужасяващи.

    През 2021 г. повече от 10 000 души или над 3% от всички смъртни случаи в Кнада са сложили край на живота си чрез евтаназия. Това е увеличение с една трета спрямо предходната година. И вероятно ще продължи да нараства. През 2023 г. предстои Канада да позволи на хората да умират и заради психични проблеми.

    Наскоро се разчу поразителната история на ветеранката от канадската армия и параолимпийка Кристин Готие. След пет години тежка битка за получаване на стълбищен асансьор за дома ѝ на нея ѝ била предложена изключителна алтернатива. Канадски служител ѝ казал през 2019 г., че щом животът ѝ е толкова труден и тя е толкова „отчаяна“, правителството ще ѝ помогне да се самоубие. „Получих писмо, в което пишеше – ако сте толкова отчаяна, госпожо, можем да ви предложим прислужница, медицинска помощ при умиране“, свидетелства бившата ефрейторка пред канадските депутати.
  • 13 Киев очаква да получи от западните

    28 12 Отговор
    страни от 40 до 50 изтребителя F-16 , КОИТО РУСИЯ ЩЕ ПРИЗЕМИ ВЕТИКАЛНО НАДОЛУ ОЩЕ С ПРИСТИГАНЕТО ИМ .......... НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ УКРАЙНА Е РУСКА ТЕРИТОРИЯ ПО ДОКУМЕНТИ ИЛИ ПО ЛИПСАТА ИМ !!

    Коментиран от #49

  • 14 Механик

    30 5 Отговор
    Ко стана с ония, дето ги обучи Англия? Свършиха ли?
  • 15 да да

    12 10 Отговор

    До коментар #7 от "КОТарАК":

    поздравяват учен направил откритие а той сравнил го с раждането на бебе ..всички викат браво на жената която роди бебе...но преди да роди..знаете колко е...н падна..съща история и със самолети..дали изобщо ще летат поне половин час в небето на укройна..Писаха че след 1 час полет необходими са 100часа обслужване,но надали ще стигнат до сервиз..
  • 16 джъстин трюдо

    18 6 Отговор
    Абе,тия канадчета до къде стигнаха с гасенето на горските пожари?Тази седмица на територията на Канада бушуваха стотици горски пожари!Те са предизвикано умишлено,няма спор!Наистина тези канадчета са изкукуригали тотално,за да си палят собствените гори.Но изглежда приоритет на Трюдо не е гасенето на канадските гори!А подкрепата на Киевския режим.От елемент,който носи редовно седмоцветния байрак,какво друго да очакваш
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Докато ги обучи

    24 8 Отговор
    Украйна ще е приключила.
    Тя и в момента вече почти не съществува.
  • 20 Ха ха ха

    21 7 Отговор
    Ф 16, едномоторен таралясник, който не се управлява от пилота
    Ще стане като с Брадли,Леопард, Байряктар и пр.

    Коментиран от #23

  • 21 БгТопИдиот🇧🇬

    13 1 Отговор
    Нашио киртак да го УбУчат и да ходи да бори Мецана(бенз с рокети) с дислексията си.
  • 22 И в космоса да ги обучават

    21 4 Отговор
    Все тая....
    Онзи ден бяха ликвидирани две спец.бригади на ВСУ обучавани в Англия
  • 23 оня с коня

    3 25 Отговор

    До коментар #20 от "Ха ха ха":

    И БМВ-то ми е с 1 мотор като Ф-16,ама не е Таралясник.А теб ако питат ще искаш самолетите да имат поне по 3-4 двигатела вместо 1 Мощен,ама не правиш сметка че колкото повече Двигатели - толкова повече НЕНУЖНО ТЕГЛО за самолета!Колкото до Леопардите в Украйна - направо са страшилище за руските танкове Т-34 от втората световна,защото Руснака ги извади от музеите по причина че по-новичките Украйна ги бастиса!

    Коментиран от #32, #39, #46

  • 24 Нема шанс

    10 2 Отговор
    Же-ндъри ще се занимават с при мати.
  • 25 Леопард до каубоя 23

    17 0 Отговор
    Каубой,научи майчиния си език на прилично ниво!После ни обяснявай за военна техника!Я да видим какво казват украинците са прехвалените Леопарди:пълна скръб,на асфалт е добър,но по украинските черни пътища е зле!Има си слабо място,което руските такнкисти знаят много добре;отпред,секцията за снаряди!Попадение на руски снаряд там предизвиква детонация на танковите боеприпаси!И резултатът-леопарда се отваря като консервна кутия,а украинския екипаж-директно при идола Бандера
  • 26 смях

    14 1 Отговор
    ще ги обучават...ама първо ще трябва да ги възкресят...тъй че ...вуду магия им трябва на първо място
  • 27 Валерия

    3 19 Отговор
    Украйнците иэумиха Света и ще вляэат в Историята!!! А кремълският вожд ще го наредят до другата мумия в МАВЭОЛЕЯ!!!!

    Коментиран от #29

  • 28 Ха ха ха ха

    18 3 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Попитали 3 годишно дете да изброи няколко от лошите животни. То отговорило: баба Меца, кумчо вълчо и кума Лиса.
    На въпросът защо са лоши, то отговаря: - Меца ръмжи и хапе, кумчо Вълчо яде агънца, зайчета и сърнички, кума Лиса краде кокошчици и яде зайчета.
    Твоите "разсъждения" са от ранга на на това 3 годишно дете. Само такива сте от козяшкия персонал. А, смени репертоара, повтаряш се.

    Коментиран от #41

  • 29 Дамм

    17 2 Отговор

    До коментар #27 от "Валерия":

    Маринка приключи 95% е руска! А,че украинците изумиха света с простотията си е вярно!Как можаха да се вържат на лъжците,като точно преди тях беше Афганистан?!Значи няма никой в главата!
  • 30 Канада също

    11 1 Отговор
    Е на страната на фашистката коалиция! Ще се наложи и там да учат руски език, съвсем скоро.
  • 31 Чиста работа

    2 0 Отговор
    Преобличайте ги своите и ги пускайте на пушкарницата, както и го правите, де!!!
  • 32 Нищо не знаеш.

    9 3 Отговор

    До коментар #23 от "оня с коня":

    Русия унищожи западните танкове с авиацията си. Безумие е да се опитваш с танкове да воюваш, ако нямаш авиация. Но западналите са безумци. Ще доставят и самолети на Русия. Докато дойдат, Укрията ще е вече Русия.
  • 33 Булба67

    7 1 Отговор
    А, те (усраинците)да вземат да думнат някой Язовир и у Канада та да им оправят пожарите
  • 34 Кюмюра от Драгалевци

    5 2 Отговор
    Канада ще обучава окраински пилоти основно как да катапултират.
  • 35 Булба67

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Факт е,":

    Като ги евтаназира Безплатно!
  • 36 гост

    2 8 Отговор
    Еех , мечти , мечти и надеждички безнадеждни на русолюбци отчаяни , хахах !! НЯМА и няма да има по-верен и по-сигурен съюзник на САЩ от Канада !!! Във ВСИЧКИ световни конфликти и всички кризи Канада е била и ще бъде част от НАТО и демократичните държави !! Нещо повече , скоро САЩ и Канада ще бъдат практически една държава , подобно на ЕС , макар че и сега единствената разлика е , че имат две валути , макар че канадския долар държи под 5 % от стокооборота !! Специално за русолюбци ще напомня , САЩ и Канада взети заедно имат почти 30% ПО-ГОЛЯМА територия и над 5 пъти по-голяма крайбрежна ивица , както и ПОВЕЧЕ природни ресурси за каквото се сетиш от Раша , включително сладка вода , да не говорим за другите !! Не че разчитат само на тях като бензиностанцията с ракети , но и нямат нужда от никакви други !! А взети заедно като икономики са 35 % от икономиката на света и ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ от Китай !!! Това е , умрете си от яд !!

    Коментиран от #38, #40

  • 37 Демократ

    5 1 Отговор
    Канадците ще им дадът и самолети и пилоти с укроуниформи.Дано пилотите им имат големи застраховки,поне семействата им хаир да видят.
  • 38 Прокопий

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Да ти дойда на гости в шоко фабриката.Действам внимателно,даже и ако ти е за първи път.Има опастност от пристрастяване.
  • 39 Коня на оня

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "оня с коня":

    Не ти се отдава логическото мислене,коня ти е по интеуегентен от теб.Карай си със здраве 20 и повече годишната кошница БМВ.
  • 40 А Чарлз ІІІ

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    питахте ли го?!Те откъде ще лапат?! Да не ви спретнат 2-ра гр.война бързо,бързо!
  • 41 не бъди

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ха ха ха ха":

    толкова строг, не е зле ботаа, просто ще трябва да му вкараме ъпдейт, че зацикли на едно и също само.
  • 42 каква файда

    4 1 Отговор
    Учат, учат и готови за последен полет......Ама кеф...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Тираджия

    1 3 Отговор
    Канада изгоря от пожари а,тоя боклук за Украйна се загрижил!
  • 45 Шертъ

    3 0 Отговор
    Канада и самолети? Канада и пилоти? Затова ли на снимката има турски самолет, щото канадец да лети е като негур да се спуска по ски шанца.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Иво

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Давам 2000 евро който ми каже къде се намира този джендър
  • 49 Тодор

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Киев очаква да получи от западните":

    На каква дрога сте?
  • 50 Руски идиоти

    0 0 Отговор
    има много на изток,
    но защо има толкова много подобни изроди в България?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: