Last news in Fakti

15 Октомври, 2013 11:40 2 654 0

Две експлозии разтърсиха летището в Лос Анджелис

  • бомби-
  • сух лед-
  • лос анджелис

ФБР разследва как бутилките със сух лед са били внесени в район на летището, в който се влиза с пропуски

Две последователни експлозии на бомби със сух лед вдигнаха на крак службите по сигурността и полицията на летището в Лос Анджелис, предаде АП.

Втората експлозия е станала в понеделник вечерта, едва ден след като бутилка със сух лет избухна в тоалетната за персонала на летището, уточниха представители на летището.

Пред Фок нюз детективът от полицията на Лос Анджелис Гъс Вилануева успокои духовете, заявявайки че няма ранени и разписанието на полетите не е било променяно за инцидента от понеделник вечерта. Експлозията е станала около 20,30 часа близо до терминал Том Брадли. Около 21.45 ч. три бутилки със сух лед са били изнесени от екип за обезвреждане на бомби.

Той подчерта, че двете експлозии не могат да се разглеждат като терористичен акт. ФБР разследва как бутилките със сух лед са били внесени в район на летището, в който се влиза с пропуски, издавани на работещи.

Все пак експлозията от неделя е нарушила въздушния трафик, който се е възстановил в понеделник, уточнява LA Times.

В двата случая “детонацията” на бутилките е станала заради химическа реакция, няма пострадали или нанесени материални щети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА