Last news in Fakti

17 Октомври, 2013 16:24 2 417 1

103-годишен мъж и 99-годишна жена се венчаха след 80 години съвместен живот

  • брак-
  • церемония-
  • парагвай

Церемонията е била посетена от повечето от техните 8 деца, 50 внука и 35 правнука

103-годишен мъж и 99-годишна жена се венчаха след 80 години съвместен живот - 1
Снимка: Уикипедия


Мъж и жена сключиха църковен брак след като са живели заедно през последните 80 години, съобщава Би Би Си.

От инвалидната си количка 103-годишният парагваец Хосе Мануел Риела се закле във вечна любов на 99-годишната  Мартина Лопез. Булката спази традицията и на церемонията бе облечена с класическата дълга бяла рокля. Церемонията се е провела в двора пред дома на двойката, където е бил издигнат специален за целта олтар. Тя е била посетена от повечето от техните 8 деца, 50 внука, 35 правнука и 20 пра пра внука.

Според свещеника отслужил церемонията съпрузите са най-възрастните младоженци, за които той някога е чувал. Двамата вече са сключили граждански брак преди 31 години, но така и не са организирали религиозна церемония. За Мартина венчавката е била много емоционална, тъй като е чувствала за нужно брака й да бъде скрепен от свещеник. Церемонията е била последвана от голямо семейно парти във фамилната къща на младоженците в Санта Роса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Таз година булка а догодина ако са живи люлка!