Last news in Fakti

22 Юни, 2023 05:13 780 3

Израелски дрон уби трима палестинци на Западния бряг

  • израел-
  • дрон-
  • убити-
  • палестинци-
  • западен бряг

Според военните е нанасен удар по автомобил, превозващ въоръжени лица

Израелски дрон уби трима палестинци на Западния бряг - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелската армия уби трима палестинци, съобщи палестинската агенция УАФА, в резултат на нападение с безпилотен самолет, което според военните е било нанасяне на удар по автомобил, превозващ въоръжени лица, за които се подозира, че са се готвели да извършат нападения, предаде Ройтерс.

Рядкото използване на дрон от военните в окупирания Западен бряг се случи ден след като четирима израелци бяха убити при смъртоносен атентат при очевидно отмъщение за военна акция в понеделник, когато израелските сили за сигурност убиха седем палестинци.

"Войниците на ЦАХАЛ идентифицираха терористична клетка в подозрително превозно средство, след като клетката извърши стрелба в непосредствена близост до град Джалама", се казва в изявление на израелската армия. "След идентифицирането на терористичната клетка, безпилотен самолет на ЦАХАЛ стреля по клетката и я обезвреди."

Говорителят на “Хамас” Хазем Касем заяви, че това, което той нарече "убийство", няма да остане ненаказано.

Израелската полиция използва сълзотворен газ, несмъртоносни патрони за овладяване на безредици и водно оръдие по време на масови демонстрации на араби друзи в Голанските възвишения - рядък изблик на насилие в обикновено спокойния район, предаде Асошиейтед прес. Съобщава се, че най-малко 20 души са били ранени.

Хиляди друзи, жители на Голанските възвишения, участваха в демонстрациите срещу изграждането на огромни вятърни турбини. Според израелските медии ветровитият район е идеално място за турбините, но жителите се опасяват от увреждане на имотите си, а собствениците на земя са заявили, че не са разбрали споразуменията, които са подписали с местната енергийна компания.

Израелската полиция съобщи, че голяма тълпа се е опитала да щурмува полицейска позиция в град Масаде, като е хвърляла камъни, фойерверки, имало е подпалени автомобилни гуми.

Видеозапис, публикуван от полицията, показва как тълпата замеря полицаите с предмети.

 

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    9 1 Отговор
    Къде са САЩ и ЕС да наложат демократични санкции на режима в Израел, който не спазва човешките права и води агресивна война срещу миролюбивите палестинци? Нещо? А?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Двоен аршин

    4 1 Отговор
    Еми те са от атлантиците, за тях няма санкции. Чисто демократично убийство.